Κοζάνη: Ξεκίνησε η θανάτωση 2.500 μινκ που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό

Κοζάνη: Ξεκίνησε η θανάτωση 2.500 μινκ που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό

Πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας της Δανίας υποστηρίζουν ότι  ο ιός δεν μεταδίδεται από το ζώο στον άνθρωπο - Δεν υπάρχουν επίσημα επιστημονικά δεδομένα που να το αποδεικνύουν

mink-kozani-arthro
Ξεκίνησε στην περιοχή του Βοΐου η διαδικασία της θανάτωσης, με ευθανασία, των γουνοφόρων ζώων που προσβλήθηκαν από Covid-19. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κοζάνης, Θεόφιλος Καντζόγλου, θα θανατωθούν συνολικά περίπου 2.500 μινκ, ενώ η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο. «Στη συνέχεια, η ταφή γίνεται σε μια υγειονομική τάφρο που έχει ανοιχτεί για αυτό το σκοπό», δίπλα στο χώρο του εκτροφείου, σημείωσε.

Στο μεταξύ ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων, Αθανάσιος Λάγγας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Δανίας, ο ιός δεν μεταδίδεται από το ζώο στον άνθρωπο. Ωστόσο «εφόσον ελήφθη η απόφαση να γίνει η θανάτωση, αυτό δεν είναι κάτι που αλλάζει άμεσα τα δεδομένα, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα αναμένονται νέες δειγματοληψίες».

23425412
23425476


Πάντως η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, κτηνίατρος, Κατερίνα Δαδαμόγια, διευκρίνισε πως «το αν αλλάξουν τα δεδομένα για την περιοχή, εξαρτάται από τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης».

«Δεν έχει έρθει προς το παρόν στην υπηρεσία μας ή στην Περιφέρεια γενικά κάποια τέτοια απόφαση. Επιστημονικά δεδομένα υπάρχουν πολλά, κάθε μέρα δημοσιεύονται καινούρια και μακάρι να είναι τόσο ισχυρά τελικά τα επιστημονικά δεδομένα που να αλλάξουν τα πράγματα. Μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ενδεχομένως οι εκτροφείς να έχουν μια πιο πρώιμη πληροφόρηση που τελικά θα εξελιχθεί και αυτό το ευχόμαστε», σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Παναθηναϊκός: Ανανέωσε ως το 2023 ο Σένκεφελντ

Τέλη κυκλοφορίας: Διαθέσιμα στο Taxisnet - Εύκολη πληρωμή με 3 κινήσεις

Εγκύκλιος Θεοδωρικάκου για τις αλλαγές στη λειτουργία του Δημοσίου λόγω πανδημίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης