LIVE

Κορωνοϊός

Lockdown: Έτσι θα λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση για τα δημοτικά

dimotiko-ayli-arthro

Από τη Δευτέρα και έως τις 27 Νοεμβρίου κλείνουν δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί - Ποιες ώρες θα γίνονται τα εξ αποστάσεως μαθηματα - Οδηγίες εντός της ημέρας στα σχολεία όλης της χώρας

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020, και για δύο εβδομάδες, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

«Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία παραμένουν κλειστά, όπως και τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου. Ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων», ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Ενημέρωση Υπουργείων


Πώς θα λειτουργήσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Με δύο τρόπους, συμπληρωματικούς ο ένας προς τον άλλον, θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους οι μικροί μαθητές: με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση.

- Εκπαιδευτική τηλεόραση

Από το πρωί της Δευτέρας, 16 Νοεμβρίου 2020, στις 9 π.μ. θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού. Το πρόγραμμα των μαθημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Κυριακή.

- Σύγχρονη τηλεκπαίδευση

Από την ερχόμενη Δευτέρα επίσης, η διεύθυνση του κάθε σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές. Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου.

Η τηλεκπαίδευση για τις δομές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30' -μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής- και θα πραγματοποιείται από τις 14:00 έως τις 17:00 για τα δημοτικά, και 14:00 έως 16:20 για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών, δεκάλεπτων διαλειμμάτων.

Όπως ανέφερε η κ. Κεραμέως το μεσημεριανό/απογευματινό ωράριο επιλέχθηκε για δύο βασικούς λόγους: αφενός, για να διευκολυνθούν οι οικογένειες, είτε επειδή έχουν μεγαλύτερα παιδιά που θα έχουν τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες είτε επειδή οι γονείς τηλε-εργάζονται, και επίσης όλοι κάνουν χρήση συσκευών για την εξ αποστάσεως εργασία ή εκπαίδευση, αφ' ετέρου για να περιορίσουμε την ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους κ.ο.κ.

Οδηγίες θα σταλούν σήμερα, Σάββατο, σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της χώρας, ώστε να ακολουθήσουν δύο ημέρες προσαρμογής, πριν την έναρξη των ψηφιακών μαθημάτων την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι, εφ' όσον κάποιος συνδέεται στις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το υπουργείο για την τηλεκπαίδευση, δεν θα υπάρχει χρέωση δεδομένων (data). Υπάρχει επίσης δυνατότητα σύνδεσης στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και μέσω σταθερού τηλεφώνου με αστική χρέωση.

Η κ. Κεραμέως συμπλήρωσε, δε, ότι από τον Μάρτιο, το υπουργείο Παιδείας στέλνει τεχνολογικό εξοπλισμό στα σχολεία, μέσα από σημαντικά ευρωπαϊκά κονδύλια και δωρεές.

Ν. Κεραμέως: «Καθαρά προληπτικού χαρακτήρα τα μέτρα»Η υπουργός Παιδείας κατά την ομιλία της τόνισε ότι τα μέτρα είναι «καθαρά προληπτικού χαρακτήρα».

«Δεν υποδεικνύονται (σ.σ. τα μέτρα) από το επιδημιολογικό φορτίο στις σχολικές μονάδες καθ' εαυτές, στις οποίες δεν έχουμε διαπιστώσει τάση διασποράς του ιού, αλλά στοχεύουν στην ευρύτερη μείωση της κινητικότητας των ενηλίκων», εξήγησε η κ. Κεραμέως.

Πρόσθεσε ότι η πρόσφατη εξέλιξη της πανδημίας στη Ελλάδα «είναι τέτοια που καθιστά αυτά τα μέτρα αναγκαία, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά από κοινού, ο καθένας και η καθεμία από εμάς με θυσίες και προσωπικό κόστος, τη διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα».

Στόχος, όπως είπε η υπουργός Παιδείας, είναι «να βρεθούμε γρήγορα και πάλι όλες και όλοι μαζί στις τάξεις των σχολείων μας και στη συντροφιά των αγαπημένων μας ανθρώπων».

«Πρόκειται για μέτρα αναγκαία, για μέτρα προληπτικά, για μέτρα προσωρινά, που λαμβάνονται προκειμένου να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού και να προστατευθούμε όλοι», επεσήμανε.

Όπως και την περασμένη 'Ανοιξη, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι θα αξιοποιηθούν όλα τα εργαλεία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, προκειμένου να κρατηθεί η μαθησιακή διαδικασία ζωντανή, «σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες».

«Δυσκολίες ασφαλώς και υπάρχουν και θα υπάρχουν - εδώ είμαστε για να επιλύουμε όποια δυσκολία προκύπτει, για να διορθώνουμε όποια αρρυθμία, για να βελτιώνουμε τις λύσεις», υπογράμμισε η υπουργός.

«Είμαστε όλοι μαζί σε αυτόν τον αγώνα, σε αυτή τη μάχη. Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να κρατήσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία ζωντανή, για να επιτρέψουμε στα παιδιά μας να συνεχίσουν όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται τη μαθησιακή διαδικασία. Ξέρω ότι είναι δύσκολο για όλους, θα τα καταφέρουμε όμως όλοι μαζί. Και μαζί θα βγούμε από αυτή την κρίση, πιο δυνατοί.», κατέληξε στην ομιλία της η κ. Κεραμέως.

Πώς λειτούργησε η τηλεκπαίδευση σε γυμνάσια και λύκεια

Κατά την περασμένη εβδομάδα, την πρώτη λειτουργίας της τηλεκπαίδευσης, όλα τα γυμνάσια και λύκεια της επικράτειας προχώρησαν κανονικά σε πλήρες 6ωρο ή 7ωρο πρόγραμμα - κατά περίπτωση - μέσω τηλεκπαίδευσης.

Η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε ότι κατά την πραγματοποίηση της τηλεκπαίδευσης, λειτουργούν ταυτόχρονα πάνω από 40.000 διαδικτυακά τμήματα την ημέρα και 700.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν προσαρμοστεί άριστα στις νέες αυτές συνθήκες.

«Η καθολική αυτή τηλεκπαίδευση είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο εγχείρημα, το οποίο πιστώνεται στην ίδια την εκπαιδευτική κοινότητα. Και η χώρα μας είναι πρωτοπόρος σε αυτό. Δεν είναι μόνο ένα άλμα της εκπαιδευτικής κοινότητας στον ψηφιακό μετασχηματισμό, αλλά ένα φωτεινό παράδειγμα προσαρμοστικότητας της κοινωνίας μας στις ακραίες συνθήκες που ζούμε», ανέφερε η κ. Κεραμέως.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (193)

Δικαστής Ντρέντ

το επίπεδο του μέσου Έλληνα είναι δυστυχώς πολύ χαμηλό γεγονός που αποδεικνύεται μία ακόμη φορά από τα περισσότερα σχόλια. Τσιγάρο φραπές κλανιά και αμπελοφιλοσοφία

αναρχοκομμούνι

ανοίξτε τα σχολεία για να κάνουμε καταλήψεις

Νοικοκύρης

πόσο άχρηστος είναι κάποιος που δεν μπορεί να εξασφαλίσει ένα η/υ και μία σύνδεση ίντερνετ για το παιδί του;

giorgos.s

Για ολες αυτες τις παπαριες που γραφετε τα παιδια σας τα ρωτησατε αν συμφωνουν ..

Δικηγόρος

τα ανήλικα δεν έχουν δικαιοπρακτική ικανότητα. τις αποφάσεις που τα αφορούν τις λαμβάνουν οι έχοντες την επιμέλειά τους

Απογοήτευση ο Μητσοτάκης, δυστυχως

Αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος, ακριβώς όπως το πρώτο, καταδεικνύει την ανικανότητα της κυβέρνησης.Το να τα κλείσεις όλα είναι η εύκολη λύση.Το να καταρτισειςς σχέδιο χωρίς να πληξεις την οικονομία κ τη ψυχοσύνθεση των τέκνων εκεί θα σε παραδεχτω

Και εγώ εκεί θα σε παραδεχθώ...

Αντί να κάνεις εύκολη κριτική....να προτείνεις κανένα εναλλακτικό σενάριο! Αντε λοιπόν....όλος ο πλανήτης κρέμεται από την πένα σου...

Eee

Τελικά τι είναι χειρότερο δεν ξέρω.. ο ένας που έκλεισε τις τράπεζες τότε; Η ο άλλος τώρα που έκλεισε τα σχολεία κ τις δουλειές..;!

Εχει μία κάποια μικρή διαφορά...

Και άλλες χώρες τότε είχαν οικονομικά προβλήματα....εμείς όμως γίναμε η μοναδική με κλειστές τράπεζες και capital controls! Μη μου πεις ότι σήμερα μόνο ο δικός μας κλείνει τα σχολεία λόγω της πανδημίας....

Για πες μας

Ποιος ακριβως εκλεισε τις τραπεζες τοτε;

ΠΑΛΙ ΨΕΜΑΤΑ

ΔΕΝ στέλνουν Η/Υ στα περισσότερα σχολεία της Αττικής! Ούτε από έναν για το ονόρε! Επίσης, ΔΕΝ ενισχύουν με έξτρα χρηματοδότηση γι' αυτόν τον σκοπό τις Σχολικές Επιτροπές! Ντροπή τους για τα ψέματα που λένε!

Προληπτικά

Το προληπτικό κλείσιμο των σχολείων και μάλιστα οριζόντια σε όλες τις περιοχές ανεξαρτήτως διασποράς και επιδημιολογικής επιβαρυνσης μαρτυρά βαθιά έλλειψη δημοκρατίας και αδιαφορία για την παιδεία. Η τεκμηρίωση δε (περιττή μετακίνηση γονέων) τη στιγμή που μέχρι χθες διαβεβαίωναν ότι θα κρατήσουν τα σχολεία ανοιχτά πάσει θυσία, δείχνει κανονικό δούλεμα και υποτίμηση της νοημοσύνης μας. Ξεκάθαρα δεν έχει να κάνει με την πορεία του ιού εφόσον αυτή ήταν προδιαγεγραμμένη εδώ και αρκετό καιρό. Η απόφαση ήταν ειλημμενη ήδη από το δημοσιογραφικό φιάσκο όπου ο Χαρδαλιάς δεν ανακοίνωσε κλείσιμο σχολείων στη Θεσσαλονίκη όπως παρουσιάστηκε περίπου ως είδηση από τα κανάλια. Το σχέδιο ήταν να κλείσουν οριζόντια όπως κι έγινε. Καμία ελπίδα.

Εε

Και πολύ καλά τα λες!

botzos

Συμφωνω απολυτα

οτι να ναι

βαλτε λοιπον τα παιδια μας μπροστα απο μια οθονη ετσι θα καταλαβουν το νοημα της ζωης!!

Λίγο μυαλό ρε παιδιά..

1) πολλά νοικοκυριά δεν έχουν την πολυτέλεια να έχουν 2-3 συσκευές 2)τα περισσότερα νοικοκυριά έβαλαν άλλες προτεραιότητες(Πχ.πετρέλαιο) λόγω lockdown και είχαν μείνει ήσυχοι από τις εξαγγελίες από το μη κλείσιμο των σχολείων.3) πολλές οικογένειες με παιδιά νηπιαγωγείου δεν θελουν τα ταμπλέτ και τα λάπτοπ σπίτι για να μην απασχολούνται από τόση μικρή ηλικία σε οθόνες συν ότι τα μικρα παιδιά τα ρίχνουν και τα σπάνε 4)άντε ρε φίλε και έχεις την δυνατότητα και το παραγγέλνεις την αναμονή με τα μεταφορικά την έχει σκεφτεί κανείς??5) υπάρχουν άνθρωποι που είχαν προ λοκνταουν την δυνατότητα και με θυσίες θα έπαιρναν,τώρα έπεσε η γη κάτω από τα πόδια τους τους βάζεις την θηλιά στο λαιμό?6) τι πιο εύκολο και ωραίο από το κάθε σχολείο να είχε προμηθευτεί ταμπλέτ η φθηνούς υπολογιστές λάπτοπ και να το χρεωνοταν η κάθε οικογένεια που επιθυμούσε και στο τέλος να το επέστρεφε...Κυριοι δεν πάτε καλά και το γνωρίζετε επειδή ο Τσίπρας τα έκανε θάλασσα δεν σημαίνει ότι θα κάτσουμε να μας πεθάνετε..Μόνο ντροπή

νοικοκύρης οικογενειάρχης

τόση κλάψα και τόση μύξα... δώσε το λαπτοπ στο παιδί αντί να γράφεις λαλακίες

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης