Κορωνοϊός: Ανησυχητική η κατάσταση και στη Λάρισα - Ουρές αυτοκινήτων για rapid test

Κορωνοϊός: Ανησυχητική η κατάσταση και στη Λάρισα - Ουρές αυτοκινήτων για rapid test

Rapid test πραγματοποιεί από το πρωί ο ΕΟΔΥ στη Λάρισα - Γεμάτες οι ΜΕΘ COVID στο Γενικός Νοσοκομείο της πόλης - Ένα μόνο κρεβάτι κενό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

larisa
Ουρές κάνουν τα αυτοκίνητα από το πρωί της Παρασκευής στη σκεπαστη αγορά της Νεάπολης στη Λάρισα, όπου και πραγματοποιούνται rapid test κορωνοϊού από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Οι μονάδες σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαιών στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού πραγματοποιούν σήμερα δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 μέσω της δράσης «Drive through testing».

Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται για το σκοπό αυτό, έως 4 μ.μ. στη Σκεπαστή Αγορά της Νέαπολης. Οι πολίτες αφήνουν τα στοιχεία τους και ενημερώνονται μέσω τηλεφώνου για τα αποτελέσματα της εξέτασης.

13 Νοεμβρίου 2020


Γέμισαν οι ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση που επικρατεί στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, καθώς γεμίζουν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Κλείσιμο
Ο γιατρός ΜΕΘ και πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών του ΓΝΛ Νίκος Νταφούλης έδωσε την εικόνα που επικρατεί στα δύο νοσοκομεία, μιλώντας στο MEGA και τόνισε ότι «το ΓΝΛ έχει 46 κλίνες απλές covid, και αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 32 άτομα». «Επιπρόσθετα διαθέτει 20 κλίνες ΜΕΘ μόνο για Covid πλέον και είναι όλες κατειλημμένες», πρόσθεσε.

«Σε ό,τι αφορά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, από τις 79 κλίνες που διαθέτει, έχει μόνο 19 κενές από της απλής νοσηλείας και από τις ΜΕΘ covid έχει μόλις ένα κρεβάτι κενό. Ξεκίνησαν διακομιδές σε νοσοκομεία εκτός Λάρισας. Δεν φτάνουν από εδώ και πέρα τα κρεβάτια στις ΜΕΘ στη Λάρισα. Άνοιξε και στα Τρίκαλα ΜΕΘ covid και εκεί προφανώς θα μεταφέρονται ασθενείς από την πόλη μας, αλλά όπως δήλωσε και ο υπουργός και στη Λαμία. Αν γεμίσει η Λαμία, θα μεταφερθούν στην Χαλκίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νταφούλης.

«Έστω και τελευταία στιγμή όμως θεωρώ θα υπάρξουν λύσεις, πρέπει να κοιτάξουν τον ιδιωτικό τομέα. Δεν μπορεί να υπάρχουν και άλλα νοσοκομεία στο νομό ή στη Θεσσαλία και να μένουν εκτός μάχης αυτή την στιγμή. Να επιταχτούν οι μεγάλες κλινικές. Θα πρέπει να βοηθήσουν ιδιώτες γιατροί», συμπλήρωσε.

Και κατέληξε: «Οι ασθενείς με covid είναι τρομαγμένοι. Έχουμε ασθενείς όλων των ηλικιών. Στη ΜΕΘ το 25% είναι 40ρηδες. Και οι περισσότεροι είναι 50 με 60 ετών».

Με πληροφορίες από onlarissa.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Νέες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ: Άλλαξαν οι ημέρες της καραντίνας - Τι πρέπει να προσέξουμε

Το εμβόλιό μας μπορεί να βάλει τέλος στην πανδημία, λέει ο Τούρκος «εγκέφαλος» της BioNTech

Θετικά στον κορωνοϊό όλα τα δείγματα των μινκ στη φάρμα της Κοζάνης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης