Συναγερμός στην Εκκλησία: Τουλάχιστον τέσσερις ιεράρχες θετικοί στον κορωνοϊό

Συναγερμός στην Εκκλησία: Τουλάχιστον τέσσερις ιεράρχες θετικοί στον κορωνοϊό

Σε προληπτική καραντίνα παραμένει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

EKKLHSIA-KORONAIOS-IOS-PANDIMIA-KARANTINA-CORONAVIRUS-ARTHROU
Αναβρασμός επικρατεί στο χώρο της Εκκλησίας καθώς τουλάχιστον τέσερις Ιεράρχες είναι θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ Ιεράρχης που πήρε μέρος στην τελευταία Σύνοδο και ήταν θετικός στη νόσο Covid-19 οδήγησε σε καραντίνα τα 16 άτομα που παραβρέθηκαν σε αυτήν, μεταξύ των οποίων και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που βρίσκεται  στο ησυχαστήριό του στη Ζάλτσα Βοιωτίας. Το επόμενο βήμα για τον κ.Ιερώνυμο είναι να επαναλάβει τα τεστ, όπως και οι υπόλοιποι Ιεράρχες. Το πρώτο μοριακό τεστ που έκανε ο Αρχιεπίσκοπος βγήκε αρνητικό, όπως και των υπολοίπων μητροπολιτών- μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, πλην του ενός που είναι θετικός.

Μετά τις τριήμερες εργασίες της ΔΙΣ την περασμένη εβδομάδα, ακολούθησε και γεύμα, στο τέλος των εργασιών της Συνόδου παρουσία Ιεραρχών και λαικών, και υπαλλήλων εταιρίας catering, όπου πιθανολογείται να έγινε η διασπορά του ιού.

Οι εργασίες της Συνόδου έληξαν πριν από έξι ημέρες. Όπως ξεκαθαρίζεται δεν έγινε κάποια κοινή λειτουργία, κατά τη διάρκεια των τριών ημερών των συνεδριάσεων της ΔΙΣ , οπότε η μετάδοση του ιού πιθανότατα να έγινε στο γεύμα.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, υπάρχει δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση για τον χειρισμό της κατάστασης .

Ο κ.Ιερώνυμος, και τα μέλη της Συνόδου υποβλήθηκαν σε rapid test και μοριακά τεστ τα οποία έδειξαν σε πρώτη φάση ότι μόνο ένας Ιεράρχης είναι θετικός και για το λόγο αυτό , έλεγαν πηγές από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών τήρησαν προληπτικά όλα τα μέτρα.

Ακολούθησε πάντως απολύμανση στο Συνοδικό Μέγαρο, μετά τις πληροφορίες για κρούσματα κορωνοιού.

Κλείσιμο
Εκτός από τον συνοδικό μητροπολίτη που βρέθηκε θετικός, άλλοι τρεις ιεράρχες έχουν κάνει γνωστό ότι νόσησαν: Θυμίζουμε ότι Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος βγήκε από το νοσοκομείο, ενώ ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του με ήπια συμπτώματα ενώ και ο επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος είναι οι ιερείς που είναι ήδη γνωστό ότι νοσούν με κορωνοϊό. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες όμως, άλλοι δύο- τρεις ιεράρχες στη Βόρεια Ελλάδα είναι θετικοί, αλλά δεν το έχουν κάνει δημόσια γνωστό, για λόγους προσωπικών δεδομένων.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας 4, 5 και 6 Νοεμβρίου συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος.

«Ενημερωθήκαμε ότι υπήρχε κρούσμα και κάναμε τεστ εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο όλοι οι συμμετέχοντες. Εγώ είμαι αρνητικός» ανέφερε ο εκπρόσωπος μιλώντας στο Mega.

Όσον αφορά την συζήτηση που έχει δημιουργηθεί για τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ο οποίος δεν έχει διευκρινιστεί ο ίδιος τόνισε ότι δεν μπορεί να αναφέρει ποιος είναι ο ιεράρχης που εντοπίστηκες θετικός. «Αυτό μπορεί να το ανακοινώσει μόνο ο ίδιος» ανέφερε. Ο κ. Αθηναγόρας μιλώντας στον Αντένα επανέλαβε ότι όλοι πρέπει να τηρούν τα μέτρα και φορούν τη μάσκα.

Ειδήσεις σήμερα

«Μαύρη» Πέμπτη με 3.316 κρούσματα, 50 θανάτους και 310 διασωληνωμένους

Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Άκουγε τις κραυγές της μάνας της από το δίπλα δωμάτιο και δεν έκανε τίποτα...

Κορωνοϊός: Ύποπτα συμπτώματα σε βιζόν στην Καστοριά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης