Τηλεκπαίδευση: Κανονικά και χωρίς προβλήματα τα μαθήματα στα περισσότερα σχολεία της χώρας

Τηλεκπαίδευση: Κανονικά και χωρίς προβλήματα τα μαθήματα στα περισσότερα σχολεία της χώρας

Σε λειτουργία βρέθηκαν 40.000 και πλέον ψηφιακές τάξεις ενώ τα όποια τεχνικά προβλήματα προέκυψαν, αντιμετωπίστηκαν και επιλύθηκαν άμεσα, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα σήμερα, δεύτερη ημέρα της τηλεκπαίδευσης για Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας.

Σε λειτουργία βρέθηκαν 40.000 και πλέον ψηφιακές τάξεις ενώ τα όποια τεχνικά προβλήματα προκύπτουν, αντιμετωπίστηκαν και επιλύθηκαν άμεσα, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Οπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στις περιπτώσεις όπου παρατηρούνται δυσλειτουργίες στη σύνδεση, δεν προσμετρώνται απουσίες. Σημειώνεται ότι μόνο οι εκπαιδευτικοί χρειάζεται να επισκέπτονται την ιστοσελίδα webex.sch.gr ώστε να εισέλθουν στο Webex μέσω του ΠΣΔ. Οι μαθητές ακολουθούν απλώς το σύνδεσμο ψηφιακής τάξης που τους στέλνει ο εκπαιδευτικός.

Σε κυβερνο-επίθεση που δέχτηκε το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο οφείλονται τα προβλήματα που σημειώθηκαν νωρίτερα στην τηλεκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται προσπάθειες σταθεροποίησης του συστήματος, με το υπουργείο Παιδείας να είναι προετοιμασμένο για παν ενδεχόμενο, σύμφωνα με όσα είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 η Γενική Γραμματέας, Αναστασία Γκίκα.

Ζαχαράκη (ΘΕΜΑ 104,6): Σε μικρότερη έκταση το πρόβλημα

Για πρόβλημα μικρότερης έκτασης έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σημειώνοντας ότι 39.000 τηλεδιασκέψεις γίνονται χωρίς προβλήματα.

Σύμφωνα με την ίδια «παραμένουν τα τεχνικά ζητήματα» διευκρινίζοντας ότι αφορούν «και στα αστικα κέντρα και στην επαρχία».

Κατά την κυρία Ζαχαράκη η εταιρεία αναφέρει ότι με τη χθεσινή αναβάθμιση αλλά και όλα αυτά που θα κάνει μέσα στην ημέρα θα καταστήσουν το σύστημα ασφαλές.

Νέες οδηγίες

Εντωμεταξύ το πρωί της Τρίτης το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε νέα ανακοίνωση σχετικά με τις τις ενέργειες ενίσχυσης του συστήματος από τον πάροχο της πλατφόρμας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες ψηφιακές τάξεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «μετά το πέρας της σημερινής σχολικής ημέρας, ο πάροχος θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη θωράκιση του συστήματος. Κατόπιν αυτών, ένα ποσοστό εκ των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερωθεί μετά το τέλος των σχετικών διαδικασιών για το νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί εν συνεχεία στους μαθητές τους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα»

Όπως τονίζεται, «εξαιτίας διαπιστωμένης υπερχρήσης του συστήματος, επισημαίνεται ότι μόνο εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα καλούνται να συνδέονται στο σύστημα».

Από το υπουργείο επισημαίνεται ότι «η πανδημία έχει επιφέρει διεθνώς μια σειρά από επιπτώσεις και μας έχει υποχρεώσει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και λειτουργίας μας συνολικά σε μικρό χρόνο. Οι συνθήκες είναι σαφώς πρωτόγνωρες για όλους, παρόλα αυτά από την πρώτη μέρα της υγειονομικής κρίσης, από κοινού Πολιτεία και εκπαιδευτική κοινότητα εργαζόμαστε για την όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Έτσι και σήμερα καλούμαστε ναπροσαρμοστούμε στις συνθήκες διαδικτυακής φόρτωσης που είναι πρωτόφανείς σε όλος τον κόσμο».

Ειδήσεις σήμερα: 

Αγωνία για τη δεύτερη ημέρα της τηλεκπαίδευσης - Webex: Έχουμε αντιμετωπίσει τα προβλήματα

Τον Δεκέμβριο η αποσυμπίεση του ΕΣΥ: Αύξηση 30% σε πέντε μέρες στα κατειλημμένα κρεβάτια λόγω κορωνοϊού!

Ποιο είναι το νέο μέλος στις ενημερώσεις του υπουργείου - «Κλειδί» ο ρόλος της Βάνας Παπαευαγγέλου
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης