Κούβελας (ΘΕΜΑ 104,6): «Αναμενόμενη η επιλογή ασθενών που θα διασωληνώνονται»

Κούβελας (ΘΕΜΑ 104,6): «Αναμενόμενη η επιλογή ασθενών που θα διασωληνώνονται»

Ο καθηγητής κλινικής Φαρμακολογίας ΑΠΘ υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν επιπλέον προσλήψεις σε υγειονομικό προσωπικό

nosokomeio_ar
Για τη σκληρή πραγματικότητα των νοσοκομείων που δοκιμάζονται από την κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού, μίλησε στον ρ.σ ΘΕΜΑ ο Δημήτρης Κούβελας, καθηγητής κλινικής Φαρμακολογίας ΑΠΘ, μιλώντας στον ρ.σ ΘΕΜΑ 104,6. Όπως ειπε η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι οριακή, ενώ δεν θα αργήσει η στιγμή που θα γίνεται αναγκαστική ιατρική επιλογή των ασθενών, είναι κάτι οπως είπε που πρέπει να περιμένουμε. Συνήθως, όπως εξήγησε, η επιλογή των ασθενών για να διασωληνηθούν έχει βασικό κριτήριο ποιος το έχει μεγαλύτερη ανάγκη και αναλόγως την ηλικία, οι νεότεροι συνήθως βρίσκονται σε προτεραιότητα.

Παράλληλα, εξέφρασε τη διαφωνία του για το επικείμενο καθολικό Lockdown. Όπως τόνισε, δεν αρκεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας προτείνοντας, καταρχάς μια αγωγή υγείας που δεν είχε ποτέ η χώρα μας ώστε να είναι καλά ενημερωμένος ο κόσμος. Tη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η απομόνωση των κρουσμάτων καθώς όπως υπογράμμισε, δεν αρκεί να εντοπίζονται απλώς.
Υπογράμμισε, την ανάγκη να γίνουν επιπλέον προσλήψεις σε υγειονομικό προσωπικό, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι δεν έχουν προχωρήσει έως σήμερα.

Ο κ. Κούβελας, όπως είπε, θεωρεί απαράδεκτο να έχουν κλείσει κλινικές λοιμωδών και να εξυπηρετούνται τα περιστατικά από κλινικές μαζί και με άλλες παθήσεις. Όπως είπε, χαρακτηριστικό παράδειγμα της σωστής διαχείρισης είναι η Κίνα όπου μέσα σε μικρό διάστημα έφτιαξε κλινικές ειδικά για τα περιστατικά COVID19.

Ειδήσεις σήμερα: 

ΗΠΑ-Εκλογές 2020: Οι 4 πολιτείες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα

Σίγουρος για τη νίκη ο Μπάιντεν: Ανακοίνωσε την επιστροφή στη Συμφωνία του Παρισιού

Αρνητικό ρεκόρ με 26 νέους θανάτους σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης