Aντιπρόεδρος εργαζομένων «Παπανικολάου» (ΘΕΜΑ 104,6): Επιστρατεύονται κι άλλες κλινικές στη Θεσσαλονίκη

Aντιπρόεδρος εργαζομένων «Παπανικολάου» (ΘΕΜΑ 104,6): Επιστρατεύονται κι άλλες κλινικές στη Θεσσαλονίκη

Μονάδες όπως η Νευρολογική και η Οφθαλμολογική, επιστρατεύονται στην μάχη κατά του κορωνοϊού χρησιμοποιώντας κλίνες από εκεί για να υποδεχθούν περιστατικά COVID-19

papanikolaou
Στο ηθικό και το φιλότιμο κρατάει το σύστημα Υγείας στη Θεσσαλονίκη όρθιο, παρά τα σοβαρά προβλήματα, εξήγησε μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 o Δημητρης Λουκιδης, αντιπρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Μονάδες όπως η Νευρολογική και η Οφθαλμολογική, επιστρατεύονται στην μάχη κατά του κορωνοϊού χρησιμοποιώντας κλίνες από εκεί για να υποδεχθούν περιστατικά COVID-19. Ενώ όσοι ασθενείς χρειάζονται τις δύο αυτές μονάδες, μεταφέρονται σε άλλες.

Ο κ. Λουκίδης, επισήμανε ότι δεν έχει λυγίσει ακόμη το σύστημα και αντέχει όπως είπε. «Δεν έχουμε φτάσει σε επίπεδα Ιταλίας να επιλέγουμε τους ασθενείς που θα ζήσουν», τόνισε μεταξύ άλλων.

Τα προβλήματα όμως είναι σοβαρά, όπως είπε, υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού. Το καλοκαίρι, όπως είπε, διορίστηκαν περίπου 70 άτομα επικουρικοί, όμως ακόμη δεν έχουν ενσωματωθεί διότι εκπαιδεύονται, φτάνοντας στα όρια της εξάντλησης το παλιό προσωπικό.

Κατήγγειλε παράλληλα ο κ. Λουκίδης, πως υπήρξαν μετακινήσεις προϊσταμένων, ώστε να έρθουν άλλοι στη θέση τους, προερχόμενοι από κομματικό προσωπικό, όπως είπε ο ίδιος.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι πρώτες προσευχές στο τζαμί της Αθήνας

Βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

Βίντεο-σοκ: Φάλαινα «κατάπιε» δύο γυναίκες που έκαναν καγιάκ στην Καλιφόρνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης