LIVE

Κορωνοϊός

Θεσσαλονίκη lockdown: Βρείτε όλα τα έντυπα για τις μετακινήσεις

lockdown_thessaloniki_sms

Σε lockdown από σήμερα Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Το lockdown στη Θεσσαλονίκη αλλάζει τον τρόπο μετακίνησης.

Οι πολίτες στη Θεσσαλονίκη θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους από σήμερα στέλνοντας SMS στο 13033, ενώ θα ισχύουν και τα συμπληρωμένα έντυπα για τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις.

Σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:

-Όνομα/Επίθετο
-Διεύθυνση Κατοικίας
-Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού

-Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

Για μετάβαση προς και από την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια (τύπου A) και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.

Για πάγια βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α) προς και από την εργασία απαιτείται συμπληρωμένο το εξής έντυπο:

-Βεβαίωση κυκλοφορίας εργαζομένου - Δείτε ΕΔΩ 

Για όλες τις άλλες μετακινήσεις, η βεβαίωση κίνησης αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και μόνο αυτή (τύπου Β), υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με προσωπική του ευθύνη και περιέχει το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την διεύθυνση κατοικίας και την ώρα μετακίνησης του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.

Για μεμονωμένες μετακινήσεις μαθητών/τριών απαιτούνται συμπληρωμένα τα εξής έντυπα:

-Βεβαίωση κυκλοφορίας ανήλικου μαθητή/μαθήτριας

-Βεβαίωση κυκλοφορίας ενήλικου μαθητή/μαθήτριας

Σε περίπτωση που κάποιος στις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις δεν θέλει ή δεν δύναται να στείλει SMS μπορεί να συμπληρώσει το παρακάτω έντυπο:

-Βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών

Μπορείτε να  βρείτε όλα τα έντυπα και οδηγίες , μέσω του gov.grΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα:
  
Κορωνοϊός: Τι αλλάζει από σήμερα στην Αττική - Πόσο κοντά είναι το πλήρες lockdown

Άνοιξε το επίσημο τέμενος στην Αθήνα - Ποιος είναι ο πρώτος ιμάμης

Στην Αστυπάλαια η σημαντική επένδυση της Volkswagen
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Zagklos

Οι αρχαίοι Έλληνες, μεταξύ άλλων, λάτρεψαν την Αλήθεια, την Ελευθερία και το Κάλλος. Την αλήθεια ανέπτυξαν με τη φιλοσοφία. Την ελευθερία με την πολιτική. Το κάλλος με την αισθητική. Η πρώτη συνέβαλε στη σύλληψη του υλισμού. Η δεύτερη στη δημοκρατία. Η τρίτη στην τέχνη. Η απαράμιλλος σχέση αυτών δημιούργησε αυτό που λέμε Ελληνικό Πολιτισμό! Ο χριστιανισμός, τόσο αντίθετος με τον πολιτισμό αυτό έκανε ό,τι μπορούσε επιβάλλοντας ακριβώς αντίθετη λογική. Διαστρέβλωσε, νόθεψε και απέκρυψε την αλήθεια σ’ ολόκληρη τη διάρκεια της ιστορίας του, προβάλλοντας σαν αλήθεια μύθους και δοξασίες άλλων λαών. Καταδίκασε την ελεύθερη έκφραση, θεμελιακό δικαίωμα της δημοκρατίας, επιβάλλοντας θεοκρατική εξουσία, ελεγχόμενο τρόπο ζωής, καταστολή της διαφωνίας, δικαιολογώντας τα βασανιστήρια και τις αποτρόπαιες θανατικές καταδίκες. Αδυνατώντας να εκτιμήσει την τέχνη, με μειωμένη αισθητική, κατέστρεψε μνημεία απείρου κάλλους, με οργή και λυσσαλέο πάθος. Οικειοποιήθηκε για λογαριασμό του ιερούς τόπους, που στη θεολογία του καταδίκαζε σαν ειδωλολατρικούς και στην ιδιοτελή του επιχειρηματολογία αναγνώριζε την δύναμή τους! Δυστυχώς, ο χριστιανισμός στάθηκε ανίκανος, πέρα για πέρα, να διαχωρίσει την τέχνη από την πίστη. Καπηλεύτηκε τόπους, ιερά, μύθους, τελετές, έθιμα και φιλοσοφία, στο όνομα του κύρους και της αυθεντίας. Χωρίς την αίσθηση του αλλόθρησκου συναισθήματος, χωρίς σεβασμό προς τις ξένες δοξασίες, βεβήλωσαν, κατέστρεψαν και έκλεψαν ξένα σύμβολα, για να συμπληρώσουν το θρησκευτικό τους συμβολισμό, να κορέσουν το αδιάλλακτο μίσος τους, κλέβοντας συχνά ιερά σκεύη από χρυσό και άργυρο που με θρησκευτική ευλάβεια φυλάχτηκαν αιώνες σε αρχαίους ναούς. Με πρόσχημα τον εκχριστιανισμό, σαν αφηνιασμένοι ληστοσυμμορίτες, οι τοπικές εκκλησιαστικές αρχές, κυρίως από ψυχωτικούς και κομπλεξικούς καλόγερους, ερήμωσαν την ύπαιθρο, εξορίζοντας ανυπεράσπιστες οικογένειες, δημεύοντας καλλιεργήσιμες εκτάσεις, σπίτια, ζώα και τιμαλφή, σκορπώντας τρόμο, απόγνωση, βασανίζοντας και αφανίζοντας αθώους. Ο βάρβαρος εκχριστιανισμός στην Ελλάδα δεν κράτησε ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρεις αιώνες. Φαινομενικά φαίνεται, από φόβο και ανάγκη, να έφτασε μέχρι τον 10ο αιώνα. Πραγματικά όμως, δε συντελέστηκε ακόμα και ούτε πρόκειται να συντελεστεί. Ο Έλληνας ξαναγεννιέται από τις στάχτες που άφησε ο χριστιανισμός! ΟΧΙ στην βάρβαρη ασιατική θρησκεία του μίσους και του σκοταδισμού!

ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ

Τι αρλούμπες γράφεις ρε ζαίε; Πίσω στην γιάφκα σου.

nice-hollyday

Προφανώς και οι σημερινοί κυβερνώντες "ξέρουν" οτι θα ειναι οι "τελευταίοι κυβερνώντες" των κρατών πριν τον "ΕΝΑ Παγκόσμιο Κυβερνώντα"...!!! Προφανώς "βιάζονται" αυτοί οι "κάποιοι" να τον φέρουν,....γιαυτό και η χούντα-τυρανία-ολοκληρωτισμός που βιώνουμε τώρα...!!! Χούντα / Τυρανία που προφανώς δεν θα είναι ΤΙΠΟΤΑ μπροστά σε όσα θα φέρουν σιγά σιγά για να έρθει και να τα βρεί έτοιμα στρωμένα ο "Παγκόσμιος Ηγέτης" που θέλουν να φέρουν.... Αν η υγεία είναι το Υπέρτατο Αγαθό και όχι η Ελευθερία..., τότε γιατί λέγανε οι πρόγονοί μας "Καλύτερα μιας ώρας ΕΛΕΥΘΕΡΗ ζωή παρά 40 χρόνια ΣΚΛΑΒΙΑ και ΦΥΛΑΚΗ..." και κάνανε την Εθνεγερσία χάνοντας την ζωή τους...??) Και για να έχουμε καλό ερώτημα, τι εννοούμε όταν λέμε ΥΓΕΙΑ?? Σωματική? Ψυχολογική? Οικονομική Ευρωστία? ΤΙ?? Κάποια στιγμή όλοι θα πεθάνουμε...αλίμονο στο "μετά θάνατον"..!!!! Όλοι αυτοί οι προδότες θα έπρεπε να γνωρίζουν αυτό που λένε οι πατέρες της Ορθοδοξίας για τον Αληθινό, Ζωντανό και φυσικά... Τριαδικό Θεό......... «Φοβερόν το εμπεσείν εις χείρας θεού ζώντος»....!!!!

Zagklos

MONON H AΓNOIA KAI Ο ΦΟΒΟΣ ΤΡΕΦOYN ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ. ΟΥΚ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ

nice-hollyday

Άμα ανήκαν στους "κακούς" Χριστιανους οι τράπεζες...μπορεί και να με παρακινούσες να αρχίσω να ψάχνω για τους "κακούς χριστιανούς" που καταστρέφουν τον κόσμο... ....δεν μας λες σε ποιούς ανήκουν οι τράπεζες όμως? Ποιός κόβει το χρήμα στα κράτη? Άραγε "πως" γινόντουσαν όλοι Χριστιανοί? Μήπως στους ΔΙΩΓΜΟΥΣ κατά χριστιανών γινόντουσαν θαύματα και πολοί μεταστρεφόντουσαν σε χριστιαούς επειδή τα βλέπανε?? Ποιός Θεός τους προστάτευε όταν τους βύθιζαν σε καζάνια με βραστό λάδι και δεν παθαίναν τίποτα? Ο (κατ εσέ) "ψεύτικος" Θεός των Χριστιανών…??? Μήπως αυξήθηκε η χριστιανοσύνη / μεταστρεφόντουσαν σε χριστιανους επειδή βλέπανε τα θαύματα αυτά - ακόμα και οι Δήμιοί (!!!) - των εκατομυρίων μαρτύρων χριστιανών? Πως είναι δυνατόν 2000 χρόνια πριν να έχουν προφητεύσει τι θα γίνει στην εποχή μας και που θα πάει η δουλειά? Τα βλέπουμε να επαληθεύονται… Μήπως γιαυτό λυσσάνε κάποιοι?? Οι Έλληνες δεν είχαν άγαλμα στον… "Άγνωστο Θεό"??? Άμα ξέρανε οτι το 12θεο είναι όντως ο αληθινός θεός και όχι ο Τριαδικός Θεός στον οποίο τελικά πίστεψαν τότε γιατί είχαν τέτοιο άγαλμα? (μήπως είναι άλλη μια ΑΠΟΔΕΙΞΗ οτι ήταν πανέξυπνοι?) Μήπως τώρα που θέματα όπως οι λαθρομετανάστες και η Τουρκική απειλή είναι πιό ζωηρή από ποτέ τους βολεύει αφάνταστα ένα γενικό Lock-Down για να ξεπουλήσουν την Ελλάδα και να ολοκληρώσουν την προδοσία τους? Μήπως "κρούσμα" έχουμε ΜΟΝΟ όταν υπάρχει ΟΞΕΙΑ ΛΟΙΜΩΞΗ? Από πότε έχουμε "κρούσμα" όταν έχουμε απλά θετικό αποτέλεσμα σε ένα τεστ? Και ως προς τους "Ψεκασμένους" (vs "Λοβοτομημένους")…. Δεν γνωρίζουμε οτι ο άνθρωπος έχει από μόνος του το αίσθημα της αυτοσυντήρησης? Λες να μην αντιλαμβανόμαστε οτι προσπαθούν να διαιρέσουν τον κόσμο σε πολλαπλά στρατόπεδα? Πιστεύεις θέλει κανείς να πεθάνει? Αν καταργήσουν τα πρόστιμα πόσοι θα φοράνε μάσκα πιστεύεις? Άραγε η λέξη "Λαμόγια" σε ποιούς ανήκει?… Ρωτάω εγώ τώρα. Δεν γνωρίζω, ούτε υποννοώ κάτι ούτε παρακινώ για κάτι...απλά έχω απορίες...

Ι. ΘΩΜΑΙΔΗΣ

Τα μέτρα, όσο επώδυνα και αν είναι, είναι αναγκαία, όπως είναι αναγκαίο να τηρηθούν απ' όλους μας απαρέγκλιτα. Διότι ο ιός θερίζει, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως. Μεταδίδεται πολύ γρήγορα και πολύ εύκολα, τα κρούσματα είναι πολλά όπως και οι θάνατοι. Δεν έχει σημασία αν οι θάνατοι είναι περισσότεροι ή λιγότεροι από την κοινή γρίπη. Είναι θάνατοι, είναι απώλειες ζωών συνανθρώπων μας. Πέρα απ' αυτό, οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι πολλοί απ' αυτούς που αναρρώνουν εμφανίζουν μεταγενέστερα πολλαπλές βλάβες στην υγεία τους, συνεπεία του ιού. Τους ειδικούς επιστήμονες πρέπει να ακούμε και να συμμορφωνόμαστε με τις υποδείξεις τους και τις αποφάσεις της πολιτείας που τις υιοθετούν, καθώς αποστολή και μέριμνα της κάθε υπεύθυνης κυβέρνησης είναι η διαφύλαξη και προάσπιση της δημόσιας υγείας. Οπωσδήποτε υπάρχουν επιπτώσεις δυσμενείς στην οικονομία, πρέπει όμως να κάνουμε υπομονή διότι τα μέτρα υπηρετούν έναν υπέρτατο σκοπό, την προστασία της υγείας μας, και είναι προσωρινά. Επίσης, δεν πιστεύω ότι με τα μέτρα που λαμβάνονται πλήττεται και βάλλεται η εκκλησία μας. Η εκκλησία μας δεν κινδυνεύει, οι πιστοί θα εξακολουθούμε να συμμετέχουμε στις Θείες λειτουργίες και να πιστεύουμε και να παίρνουμε δύναμη από το Θεό και να έχουμε ελπίδα, και μετά τη λήξη εφαρμογής των μέτρων. Ο Θεός μεθ' ημών.

sakis

Η χουντα εχει καταργηθει αλλα απο οτι φαινεται οι περισοτεροι κυβερνωντες δεν το εχουν καταλαβει ακομα. Με τετοια μετρα δεν μπορουν να κυβερνησουν ουτε στοιχειωδως ποσο μαλον να καλυψουν τις αναγκες τους και του κρατους του οποιου κυβερνανε. Να ελπιζουμε οτι και αυτοι θα φυγουν νυχτα απο τα πολλα που ξερουνε;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης