Ενός λεπτού σιγή τη Δευτέρα στα ελληνικά σχολεία για τον δολοφονημένο Γάλλο καθηγητή
Ανάλογη δράση θα πραγματοποιηθεί και στα σχολεία Γαλλίας και Γερμανίας - Η πρωτοβουλία συζητήθηκε την Πέμπτη, στο πλαίσιο της 'Ατυπης Συνάντησης των υπουργών Παιδείας των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης
Τιμώντας τη μνήμη του εκπαιδευτικού, που έπεσε θύμα της δολοφονικής επίθεσης στο Παρίσιστις 16 Οκτωβρίου 2020, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στα σχολεία της επικράτειας την ερχόμενη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανάλογη δράση προς τιμήν του Σαμουέλ Πατί (Samuel Paty) έχει αποφασισθεί να πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και στα σχολεία της Γαλλίας και της Γερμανίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εν λόγω πρωτοβουλία συζητήθηκε χθες, Πέμπτη, στο πλαίσιο της Ατυπης Συνάντησης των υπουργών Παιδείας των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Από ελληνικής πλευράς, υπήρξε άμεση ανταπόκριση, και έτσι ήδη η σχετική εγκύκλιος, υπογεγραμμένη από την αρμόδια υφυπουργό, Σοφία Ζαχαράκη, έχει σταλεί στα σχολεία.
Αναλυτικά, η εγκύκλιος αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 02 Νοεμβρίου 2020 θα τηρηθεί, εντός του κάθε τμήματος από τους/τις μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Samuel Paty, εκπαιδευτικού, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης στο Παρίσι στις 16 Οκτωβρίου 2020».
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.