Καιρός: Η «Κίρκη» έφερε... υδροσίφωνα στον Παγασητικό

Καιρός: Η «Κίρκη» έφερε... υδροσίφωνα στον Παγασητικό

Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, σύμφωνα με τα στοιχεία του Meteo - Δείτε την πορεία της «Κίρκης» το τελευταίο διήμερο

ydrosifonas_volos
Εντυπωσιακό είναι το φωτογραφικό στιγμιότυπο απαθανάτισε ένας Βολιώτης που διαμένει στο Φυτόκο Μαγνησίας. Σε αυτό, διακρίνεται το φαινόμενο του «υδροσίφωνα» που εμφανίστηκε στον Παγασητικό κόλπο, μαζί με την κακοκαιρία «Κίρκη», σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με το Meteo, «οι υδροσίφωνες στον Παγασητικό κόλπο είναι ιδιαίτερα σπάνιοι. Είναι μόλις ο δεύτερος υδροσίφωνας που καταγράφουμε στον κόλπο τα τελευταία 10 χρόνια».

ydrosifonas_volos


Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν έως το βράδυ της Τετάρτης από την «Κίρκη», κατά κύριο λόγο στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ  ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι καταγράφηκαν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής. Όπως φαίνεται σε αυτόν, τα μεγαλύτερα ύψη καταγράφηκαν σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Κρήτη.

vroxi_1


Επιπλέον, ο μετεωρολογικός δορυφόρος κατέγραψε σε εικόνες υπερύθρου φάσματος όλη την πορεία του χαμηλού από το βράδυ της Τρίτης έως το βράδυ της Τετάρτης. Τις εικόνες αυτές επεξεργάστηκε το Meteo και τις παρουσιάζει στο βίντεο που ακολουθεί.

Meteo.gr: Η Κίρκη από το διάστημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης