Καιρός - Κακοκαιρία Κίρκη: Σύντομη και ισχυρή η κακοκαιρία - Υδροστρόβιλοι στην Πελοπόννησο, χαλάζι στην Κρήτη

Καιρός - Κακοκαιρία Κίρκη: Σύντομη και ισχυρή η κακοκαιρία - Υδροστρόβιλοι στην Πελοπόννησο, χαλάζι στην Κρήτη

Ο καιρός αλλάζει ραγδαία από το βράδυ σε όλη τη χώρα - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από ισχυρά φαινόμενα

kriti_kairos
Έντονες βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι, αλλά και πιθανότητα εκδήλωσης υδροστρόβιλων είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας σφοδρής κακοκαιρίας με την ονομασία Κίρκη, η οποία αναμένεται να πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Τετάρτη.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr ο Δρ Κώστας Λαγουβάρδος διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, υπεύθυνος της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo.gr «Έχουμε ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από τα δυτικά και θα περάσει νότια της Πελοποννήσου και Κρήτης κινούμενο μέσα στο Αιγαίο και θα δώσει έντονα φαινόμενα στην αρχή σε Πελοπόννησο, Κρήτη, Κυκλάδες, Αττική και Εύβοια. Με βάση τα σημερινά στοιχεία θα συνεχίσει να στροβιλίζεται μέσα στο Αιγαίο και θα δώσει και την Πέμπτη φαινόμενα βορειότερα, δηλαδή θα επηρεάσει περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας της Χαλκιδικής και του βορειοανατολικού Αιγαίου».

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο η Κίρκη θα φέρει μαζί της και ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε Κρήτη και Κυκλάδες, σύμφωνα πάντα με έναν νέο αλγόριθμο που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες. «Είναι μια σύντομη κακοκαιρία, δηλαδή μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα θα έχει εξασθενίσει το φαινόμενο, αλλά είναι βαθύ το βαρομετρικό και σημαίνει ότι θα είναι ισχυρό και για το λόγο αυτό το ονομάσαμε κακοκαιρία Κίρκη παρόλο που θα είναι σύντομο», επισημαίνει στο protothema.gr ο κ. Λαγουβάρδος.

Μάλιστα είναι πολύ πιθανόν να εκδηλωθούν και υδροστρόβιλοι σε περιοχές της ανατολικής και δυτικής Πελοποννήσου αλλά και μέσα στο Αιγαίο όπου θα περνά το έντονο καιρικό φαινόμενο.

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα πειρατείας σε δεξαμενόπλοιο της Φράγκου: Η δραματική έκκληση του Έλληνα πλοιάρχου

Έμιλι Ρατακόφσκι: Θα γίνει για πρώτη φορά μαμά – Το τολμηρό βίντεο που αποκαλύπτει την εγκυμοσύνη της

Φωτογραφίες: Κόπηκε στα δύο το «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού - Ρυμουλκείται στη Σαλαμίνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης