Καιρός: Yψηλές θερμοκρασίες σε ορισμένες περιοχές - Πού έδειξε «μείον» ο υδράργυρος

Καιρός: Yψηλές θερμοκρασίες σε ορισμένες περιοχές - Πού έδειξε «μείον» ο υδράργυρος

Καλός ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα

kairos_ipeiros
Μεγάλο εύρος στις καταγραφές των ελάχιστων θερμοκρασιών, σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας 26/10, με τις τιμές της θερμοκρασίας στα βορειοδυτικά να βρίσκονται οριακά κάτω από το μηδέν, την ίδια ώρα όπου στα νότια καταγράφτηκαν θερμοκρασίες άνω των 20 βαθμών.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες  όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, αποτυπώνονται στο χάρτη που ακολουθεί, ενώ πάνω σε αυτόν επισημαίνονται και οι περιοχές όπου κατεγράφησαν οι υψηλότερες και οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 26/10, η χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία καταγράφτηκε στη Βλάστη Κοζάνης και στη Βωβούσα Ιωαννίνων με -0.3 βαθμούς, ενώ η υψηλότερη στο Καστελλόριζο με 22.3 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος. 

kairos_thermokrasies_meteo_deutera

Σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στη Βόρεια Ελλάδα και στο Αιγαίο.

Κλείσιμο
Περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι κατά περιόδους πυκνότερες στα δυτικά, στα νότα και στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Σχετικά αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και στο Αιγαίο.

Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 24, στην Ήπειρο από 2 έως 25 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 24, και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα χερσαία τμήματα θα είναι ασθενείς ενώ βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη έως το μεσημέρι, με προοδευτική εξασθένηση στη συνέχεια. Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις. Νωρίς το πρωί η ορατότητα ενδέχεται να είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις.

Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης, ενώ περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: Τα τρία νέα μέτρα για να μην γίνει lockdown

Τραγωδία στον Πειραιά: Πώς έχασε τη ζωή του ο νεαρός αστυνομικός από το χέρι του αδερφού του

Ο «Μπόρατ» απάντησε στον Τραμπ: Πάντα ψάχνω κάποιον να υποδυθεί τον ρατσιστή παλιάτσο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης