Θεσπρωτία: Συνελήφθη ο αλλοδαπός που έπιανε στον ύπνο τους ενοίκους σπιτιών

Θεσπρωτία: Συνελήφθη ο αλλοδαπός που έπιανε στον ύπνο τους ενοίκους σπιτιών

Στην κατοχή του βρέθηκαν εργαλεία διάρρηξης - Στο σπίτι του εντοπίστηκαν τα κλοπιμαία αντικείμενα

xeiropedes
Χρειάστηκε να συσταθεί ειδική ομάδα από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και της Ο.Π.Κ.Ε. για να διαλευκανθούν οι κλοπές που γίνονταν τις νύχτες της τελευταίας εβδομάδας σε σπίτια στην περιοχή της Νέας Σελεύκειας στη Θεσπρωτία. Στόχος τους υπήρξε η σύλληψη του αλλοδαπού δράστη.

Η περιπολία, που είχε μαζί της εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση επιθέσεων σκύλο του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, εντόπισε τον αλλοδαπό να κινείται ύποπτα στην συγκεκριμένη περιοχή. Εκείνος προσπάθησε να διαφύγει χτυπώντας τους αστυνομικούς. Μετά από πάλη ακινητοποιήθηκε, συνελήφθη και βρέθηκαν στην κατοχή του ένα μαχαίρι, καλέμι, πένσα, κατσαβίδια, φακός και άλλα εργαλεία διάρρηξης.

Από την έρευνα, προέκυψε ότι ο αλλοδαπός είχε περάσει παράνομα στη χώρα και σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στην ελληνική επικράτεια και σε έδαφος Schengen. Μάλιστα, την τελευταία εβδομάδα είχε διαπράξει εννέα διαρρήξεις και δύο απόπειρες και είχε αρπάξει μετρητά, χρυσαφικά, κοσμήματα, κινητά και δύο κυνηγετικά όπλα, συνολικής αξίας 13.000 ευρώ.

Στην επιφάνεια έφεραν οι έρευνες το σπίτι που χρησιμοποιούσε ως «καβάτζα», στο οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων. Αυτά αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Με τη δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος του για κλοπές κατ’ εξακολούθηση τελεσμένες και σε απόπειρα, βία κατά υπαλλήλων και παραβάσεις των νόμων περί αλλοδαπών και περί όπλων, ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Ειδήσεις σήμερα

Κέντρο διασκέδασης στη Λιοσίων ήταν ανοιχτό... ως τις 2:30 τα ξημερώματα

Εξαφάνιση 19χρονης στο Κορωπί: «Κάτι έγινε που τη σόκαρε...»

Έβερεστ: Ξόδεψαν 1,3 εκατ. δολάρια για να ξαναμετρήσουν το ύψος του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης