Μαθητικό συλλαλητήριο: Ελεύθερος ο 14χρονος που συνελήφθη

Μαθητικό συλλαλητήριο: Ελεύθερος ο 14χρονος που συνελήφθη

Ελεύθεροι και οι υπόλοιποι ανήλικοι συλληφθέντες - Η σύλληψη του 14χρονου δεν ήταν απόφαση της Αστυνομίας αλλά του Εισαγγελέα Ανηλίκων

dik12
Ελεύθερος αφέθηκε ο 14χρονος, μετά την απολογία του, ο οποίος κρατούνταν επί τέσσερις μέρες στη ΓΑΔΑ με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Μαζί του, ελεύθεροι έμειναν και οι υπόλοιποι ανήλικοι συλληφθέντες που συμμετείχαν στα επεισόδια του μαθητικού συλλαλητηρίου της προηγούμενης Πέμπτης.

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν, νωρίτερα σήμερα και οι οχτώ συλληφθέντες στα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας στο μαθητικό συλλαλητήριο.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ τον 14χρονο που συνελήφθη στη συμβολή της Β.Σοφίας με τη Β. Όλγας, επισκέφθηκε στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ο δικηγόρος του. Λίγη ώρα αργότερα και ειδικότερα στις 12:55 η μητέρα του 14χρονου ανέβηκε στα κρατητήρια του 7ου ορόφου και είδε το παιδί της ενώ η μητέρα πραγματοποίησε επίσκεψη και στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη του 14χρονου δεν ήταν απόφαση της Αστυνομίας, αλλά του Εισαγγελέα Ανηλίκων. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως την Παρασκευή τον επισκέφτηκε δικηγόρος και το σαββατοκύριακο η μητέρα του.

Ο 14χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος ενώ στα δικαστηρια έχουν συγκεντρωθεί μαθητές και γονείς σε ένδειξη συμπαράστασης.

Κλείσιμο
«Παρών» και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος κατήγγειλε την κυβέρνηση και είπε «είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται με τον ανήλικο. Για τρεις μέρες δεν έχει επικοινωνήσει με τους γονείς του».

H ΕΛΑΣ για το  θέμα της κράτησης του 14χρονου

Για το θέμα της κράτησης του 14χρονου η ΓΑΔΑ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής του 14χρονου και της οικογένειας του, η Γ.Α.Δ.Α. δεν αναφέρθηκε νωρίτερα στο θέμα της κράτησής του. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την σημερινή απόφαση της Ανακρίτριας, με την οποία αφέθη ελεύθερος με περιοριστικό όρο, διευκρινίζονται ότι:

Κατά τον σχηματισμό της δικογραφίας σε βάρος του, τηρήθηκαν οι διατάξεις του Ν. 4689/2020. Ενημερώθηκε αμέσως για τα δικαιώματά του, τόσο ο ίδιος όσο και η ασκούσα την επιμέλεια μητέρα του, παρουσία της οποίας πραγματοποιήθηκαν όλες οι νόμιμες ανακριτικές πράξεις και συντάχθηκαν οι απαιτούμενες ανακριτικές εκθέσεις (σύλληψης και εξέτασης κατηγορουμένου).

Η κράτησή του στις 16/10/2020 έγινε με απόφαση της 1ης Ανακρίτριας του Τμήματος Ανηλίκων, η οποία διέταξε και την επαναπροσαγωγή του ενώπιον της σήμερα 19/10/2020.

Κατά την κράτησή του στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους κράτησης ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης ανηλίκων, δέχθηκε τρία επισκεπτήρια:

  • την 12:00 ώρα της 17/10/2020 από τον συνήγορό του
  • την 12:35 ώρα της 17/10/2020 από την μητέρα του
  • την 14:00 ώρα της 18/10/2020 από την μητέρα του.


Δεν υπήρξε κανένας περιορισμός για τον αριθμό και τη διάρκεια των επισκεπτηρίων, καθώς και την εν γένει επικοινωνία του.»

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή με τραυματίες στο Ηράκλειο

ΗΠΑ: Απειλεί να πέσει από τον «Πύργο Τραμπ» αν δεν μιλήσει με τον Αμερικανό Προέδρο (βίντεο)

Πανδημία-Καναδάς: Πλησιάζουν τα 200.000 τα κρούσματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης