Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από την πρωτοφανή ληστεία που έγινε μέρα- μεσημέρι στην αγροτική περιοχή του Μύστακα Ροδόπης, καθώς τόσο οι δράστες όσο και τα θύματα που τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς ήταν μη νόμιμοι μετανάστες που είχαν περάσει παράνομα στη χώρα λίγο νωρίτερα!
Στο νοσοκομείο της Κομοτηνής διακομίστηκαν έξι αλλοδαποί με τραύματα από σκάγια κυνηγετικής καραμπίνας και παραδέχθηκαν ότι είχαν εισέλθει στο ελληνικό έδαφος, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια άλλη ομάδα τεσσάρων αγνώστων που και αυτοί είχαν περάσει παράνομα τα σύνορα, αλλά ήταν οπλισμένοι με δύο καραμπίνες που είναι άγνωστο πώς βρέθηκαν στα χέρια τους και τους ακινητοποίησαν για να τους ληστέψουν. Τα θύματα αντέδρασαν, αλλά οι ληστές τους πυροβόλησαν χωρίς δισταγμό τραυματίζοντάς τους και άρπαξαν τα σακίδια τους, μέσα στα οποία είχαν χρήματα, κινητά και προσωπικά αντικείμενα!
Τρεις από τους τραυματίες παρέμειναν φρουρούμενοι για νοσηλεία, ενώ οι άλλοι τρεις πήραν εξιτήριο μετά την παροχή πρώτων βοηθειών αλλά συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα. Η Ασφάλεια Κομοτηνής διενεργεί έρευνα για να εντοπίσει τους τέσσερις ένοπλους δράστες και να εξακριβώσει πώς έφτασαν ανενόχλητοι στην Ροδόπη και πώς απέκτησαν τα όπλα.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας