LIVE

Κορωνοϊός

15 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

eortologio_agios_loykianos

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα η Εκκλησία τιμά - μεταξύ άλλων - τη μνήμη του Αγίου Λουκιανού πρεσβυτέρου της Εκκλησίας της Αντιοχείας.

Ο Άγιος Λουκιανός καταγόταν από τα Σαμόσατα της Συρίας και ήταν γόνος ευσεβούς οικογενείας. Έλαβε την απαραίτητη μόρφωση και μετά το θάνατο των γονέων του, σε ηλικία 12 ετών, μοίρασε την περιουσία του στους πτωχούς, ενώ εντρύφησε στην μελέτη της Αγίας Γραφής και όντας γνώστης της εβραϊκής, διόρθωσε και συμπλήρωσε τις μεταφράσεις των Ο΄, του Ακύλα, του Συμμάχου και του Διοκλητιανού επί τη βάσει του πρωτοτύπου, δωρίζοντας την μετάφρασή του στην εκκλησία της Νικομηδείας.

Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στην Αντιόχεια και διακρίθηκε για την ζέση του κηρύγματός του, με το οποίο παρακινούσε τους πιστούς στο μαρτύριο. Όταν πληροφορήθηκε ότι ο Διοκλητιανός καταδίωκε στη Νικομήδεια τους Χριστιανούς εγκατέλειψε την Αντιόχεια και πήγε εκεί για να τους συμπαρασταθεί. Συνελήφθη όμως από τον Διοκλητιανό, φυλακίσθηκε και ετελεύτησε από πείνα.

Απολυτίκιο: Ήχος γ’. Θείας πίστεως. Θείω Πνεύματι, λελαμπρυσμένος, γνώσιν ένθεον, εταμιεύσω, και της πίστεως τον λόγον ετράνωσας, όθεν Μαρτύρων αλείπτης γενόμενος, Λουκιανέ εν αθλήσει ηρίστευσας. Μάρτυς ένδοξε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος.

Απολυτίκιο Αγ. Λουκιανού - 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Παράλληλα, σήμερα είναι:

-Διεθνής Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού

-Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών

Ανατολή ήλιου: 07:34

Δύση ήλιου: 18:47

Διάρκεια ημέρας: 11 ώρες 13 λεπτά

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου Εορτολόγιο

Όσιος Σαβίνος ο επίσκοπος
Όσιος Βάρσος
Άγιος Ευθύμιος ο Νέος Διήγηση μοναχού υποτακτικού περί υπακοής
Άγιος Λουκιανός ο ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος των Σπηλαίων του Κιέβου
Άγιος Διονύσιος Αρχιεπίσκοπος Σουζδαλίας
Σήμερα 15/10 γιορτάζουν οι: Λουκιανός, Λουκιανή

Ειδήσεις σήμερα:

Οι Τούρκοι κράτησαν στον αέρα για 20 λεπτά το αεροσκάφος που μετέφερε τον Δένδια!
 
Ο Big Brother φεύγει, το Survivor έρχεται

Καιρός: Από πού θα ξεκινήσει η μίνι κακοκαιρία, νέοι χάρτες - Χειμώνας από εβδομάδα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (2)

θεσπρωτος

Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού έλεγε ο Καρλ Μαρξ πριν πολλά χρόνια. Βοηθάει να τρώνε και να πλουτίζονται οι κληρικοί και ο λαός να πεινάει Όλο το χρόνο κάποιος γιορτάζει. Όλες οι γιορτές στην Ελλάδα είναι χριστιανικές. 365 μέρες το χρόνο επέβαλαν οι ρασοφόροι με την δύναμη που έχουν να γιορτάζουν οι σημερινοί Έλληνες τους άγιους τους και να προσκυνάνε όλοι στην Ελλάδα του σήμερα το θεό του Ισραήλ Γιαχβέ για να ζούνε οι ρασοφόροι ΚΑΛΑ και ο λαός , τό ποίμνιο , σέ ΔΙΑΙΤΑ ..!! να τους υποστηρίζει! Έλλην είναι αυτός που έχει το όμαιμων, το ομόγλωσσων, το ομόθρησκων, το ομότροπων με τους προγόνους μας. Όσοι είναι χριστιανοί και παριστάνουν τους Έλληνες, σας εξαπατούν. Η χριστιανοσύνη είναι μεγάλη κατάρα, μια απέραντη διαστροφή, ένα μεγάλο ένστικτο εκδίκησης, για το οποίο κανένα μέσον δεν είναι τόσο δηλητηριώδες, τόσο ύπουλο και τόσο φθηνό η χριστιανοσύνη είναι η ανεξίτηλη κηλίδα της ανθρωπότητας. Τα δυο μεγάλα ευρωπαϊκά ναρκωτικά: το οινόπνευμα κι η χριστιανοσύνη. Το σκότος του Χριστιανισμού, έσβησε το Αρχαίο Ελληνικό Φως. Ελληνισμός: Ισότης, Δημοκρατία, Φως, Αγάπη, Ελλάδα. Χριστιανισμός: Ανισότης, Δικτατορία, Σκοτάδι, Μίσος, Εβραϊσμός. Η Ελληνική θρησκεία των δώδεκα ολύμπιων Θεών αποτελούν 12 Θεοί οι οποίοι χωρίζονται σε 6 θεούς και 6 θεές, δηλαδή πλήρη ισότητα, πλήρη δημοκρατία, ο κάθε θεός και η κάθε θεά στον τομέα που τους αρμόζει. Φως Ελληνικό, φως με αυτή την θρησκεία οι πρόγονοι μας έφτιαξαν ένα μεγαλειώδες πολιτισμό και έφθασαν σε όλα τα σημεία της γης για να εκπολιτίσουν τους βαρβάρους. Αυτή η θρησκεία ποτέ δεν πολέμησε άλλη θρησκεία, γιατί πίστευε στην αγάπη, στην Ειρήνη, στην Ανεξιθρησκία. Αυτή η θρησκεία γεννήθηκε στην Ελλάδα και υπήρξε Ελληνική. Χριστιανισμός: Ανισότης, δώδεκα απόστολοι και ο μαραγκός στα έπιπλα του, καμμιά γυναίκα δηλαδή. Φαλλοκρατία, φεμινισμός και υποψίες για ομοφυλοφιλικούς έρωτες. Ένας θεός δικτάτορας ο περιβόητος Γιαχβέ. Σκοτάδι .

θεσπρωτος

Η εγκύκλιο τού Πατριαρχείου, που εξεδόθη το 1819 και μεταξύ άλλων, απαγόρευε στους Έλληνες να δίνουν ελληνικά ονόματα στα παιδιά τους, ως ανάρμοστα(!!) Και σήμερα η Εκκλησία, τολμά και κάνει λόγο για την συμβολή της στην Ελληνική Επανάσταση, την διάδοση της Ελληνικής Παιδείας, τής ελληνικής γλώσσας κ.τ.λ. «Ανάρμοστο» να ονομάζεις το παιδί σου, Λεωνίδα, Αχιλλέα, Σωκράτη, Αφροδίτη, Ιφιγένεια κ.τ.λ., αλλά «πατροπαράδοτο» να το ονομάζεις Γιάννη, Μιχάλη, Μανώλη, Μαρία κ.α. Βεβαίως και σήμερα, η Εκκλησία έχει φροντίσει να «αγιοποιήσει» σχεδόν όλα τα αρχαία ελληνικά ονόματα, κάνοντας την ανάγκη φιλότιμο κι έτσι, ούτε γάτα ούτε ζημιά....Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ, ότι η επιβολή εβραϊκών ονομάτων, μέσω τού Χριστιανισμού, δεν αποτελεί ελληνικό φαινόμενο, αλλά παγκόσμιο (όπου δυστυχώς υφίσταται ο Χριστιανισμός). Επιπροσθέτως, η ελληνική ονοματοδοσία, δεν νοθεύτηκε μόνο με εβραϊκά ονόματα, αλλά και ρωμαϊκά (π.χ. Κωνσταντίνος, που σημαίνει «σταθερός»), καθώς ως γνωστόν ο Χριστιανισμός βρήκε γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη και επέκτασή του μέσα στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Δηλαδή, αυτής που γνωρίζουμε σήμερα ως Βυζάντιο (και για κάποιους αιθεροβάμονες πλαστογράφους τής ιστορίας, ως Ελληνική Βυζαντινή Αυτοκρατορία). Πάμε στο «ψητό» τώρα…Ηλίας Ελί Για: Ο Θεός μου είναι ο Κύριος. Ιωάννης Γιο χανάν: Ο Θεός ελέησε. Εύα Χάβα: Μητέρα πάντων των ζώντων. Άννα Χανά: Η ευλογημένη απ’ τον Θεό. ΜαρίαΜαριάμ (Μύριαμ): Ποθητή, επιθυμητή. Σημαίνει και πίκρα. Λάζαρος Ελ αζάρ: Ο Θεός βοήθησε. Ανανίας Ανάν Για: Χάρισε ο Θεός. Ζαχαρίας Ζαχάρ Για: Θυμήθηκε ο Θεός.ΜατθαίοςΜατάτ Για: Δώρο Θεού. Θωμάς Τθαόν: Δίδυμος. ΣάββαςΣαμπάτ (Σάββατο): Ανάπαυση. ΗσαΐαςΓιεσά Για: Έσωσε ο Θεός. Ιερεμίας Γερμί Για: Με ανέδειξε ο Θεός. ΙορδάνηςΓιαρδεΐν: Αυτός που ρέει. Μανώλης (Εμμανουήλ) Ιμ άνου Ελ: Ο Θεός είναι μαζί μας. Μιχάλης (Μιχαήλ) Μι κα Ελ: Ποιος σαν τον Θεό. Ιάκωβος (Ιακώβ) Γιακόβ: Πτερνιστής (σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, όταν γεννήθηκε, κρατούσε την φτέρνα του δίδυμου αδερφού του, Ησαύ). Σολομός (Σολομώντας) Σαλομών: Ειρηναίος Σήφης (Ιωσήφ) Γιο σεφ: Ο Κύριος να προσθέσει. Δανιήλ Δανί Ελ: Κριτής ο Θεός. Γαβριήλ Γαβρί Ελ: Άνθρωπος του Θεού. ΣαμουήλΣαμού Ελ: Ακούσθηκε ο Θεός. Ραφαήλ Ραφά Ελ: Θεράπευσε ο Θεός. Ιωνάθαν Γιο τανάν: Ο Θεός έδωσε. Ιωακείμ Γιο γιακίμ: Ο Θεός θα αποκαταστήσει. Βενιαμίν Μπεν γιαμίν: Υιός εκ δεξιών. Αβραάμ Άβραμ: Πατέρας λαών. Ρεβέκκα Ρίβκα: Δούλη του Θεού. ΕλισάβετΕλ ισεβά: Αυτή που πιστεύει στον Θεό. Μωυσής Μοσσέ: Υδατόσωστος. Ισαάκ Γελαστός. Συμεών Υπακοή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης