Κατάθλιψη και εξάντληση χτυπούν τους νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον Covid 19

Κατάθλιψη και εξάντληση χτυπούν τους νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον Covid 19

Θύματα λεκτικής και σωματικής βίας πέφτουν συχνά πολλοί νοσηλευτές που φροντίζουν ασθενείς με κορωνοϊό - Ακόμα και ιδιοκτήτες αρνούνται να τους νοικιάσουν κατοικίες

mufid-majnun-J12RfFH-2ZE-unsplash
Πολλοί νοσηλευτές που φροντίζουν ασθενείς με Covid-19 υποφέρουν από εξάντληση ή κατάθλιψη και αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν υποστεί διακρίσεις εκτός του χώρου εργασίας τους, υποστηρίζει το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών (ICN).

Ο ανεφοδιασμός με ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό για τους νοσηλευτές και τους άλλους επαγγελματίες υγείας σε ορισμένες μονάδες φροντίδας παραμένει ανεπαρκής, τόνισε το ICN, με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας.

«Ανησυχούμε πολύ για την ψυχική υγεία των νοσηλευτών», είπε ο Χάουαρντ Κάτον, ο Βρετανός γενικός διευθυντής του ICN, μιλώντας στο Reuters Television στην έδρα του Συμβουλίου, στη Γενεύη. «Η πιο πρόσφατη έρευνά μας στις εθνικές ενώσεις νοσηλευτών δείχνει ότι πάνω από το 70% (από αυτές τις ενώσεις) δήλωνε ότι οι νοσηλευτές πέφτουν θύματα βίας ή διακρίσεων και, ως αποτέλεσμα, ανησυχούν πολύ για την ψυχική υγεία τους», είπε χαρακτηριστικά.

Το ποσοστό αυτό βασίστηκε στις απαντήσεις που έδωσε περίπου το ένα τέταρτο των ενώσεων νοσηλευτών σε περισσότερες από 130 χώρες. Σύμφωνα με τον Κότον, οι νοσηλευτές αντιμετωπίζουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που επηρεάζουν την ψυχική υγείας του, στα οποία περιλαμβάνονται η σωματική και η λεκτική βία.

5163366


«Υπάρχουν νοσηλευτές που υπέστησαν διακρίσεις, που ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τους δεν τους ανανέωσε το συμβόλαιο ενοικίασης ή δεν μπορούν να βρουν υπηρεσίες φύλαξης για τα παιδιά τους», συνέχισε ο Κότον, χωρίς να δώσει πιο συγκεκριμένα στοιχεία.
Το ICN πιέζει ώστε να προστατεύονται καλύτερα και να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των νοσηλευτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, στη μάχη κατά της πανδημίας.

«Εξακολουθούμε να διαπιστώνουμε προβλήματα με τον ανεφοδιασμό στον προστατευτικό εξοπλισμό. Υπήρξαν κάποιες βελτιώσεις, ιδίως στα νοσοκομεία», είπε, ωστόσο υπάρχουν ακόμη ελλείψεις ιδίως σε κέντρα μακροχρόνιας φροντίδας ασθενών, στην Ευρώπη, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης