Ρομά έκλεισαν δρόμους και έβαλαν φωτιές για τον θάνατο του 18χρονου στη Μεσσήνη

Ρομά έκλεισαν δρόμους και έβαλαν φωτιές για τον θάνατο του 18χρονου στη Μεσσήνη

Μια ψευδής είδηση στο ΤικΤοκ φαίνεται ότι ξεσήκωσε τους καταυλισμούς - Διεκόπη για τρεις ώρες η κυκλοφορία στην Πατρών-Κορίνθου - Συγκρούσεις με δυνάμεις της αστυνομίας και οδοφράγματα σε πολλά σημεία στην Πελοπόννησο, την Αττική, τον Βόλο, το Αγρίνιο και τη Λαμία - Στον Ασπρόπυργο έκλεισαν την οδό ΝΑΤΟ και πυροβολούσαν με καραμπίνες στον αέρα

gps-0
Φωτιές, οδοφράγματα, κλείσιμο εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου και κεντρικών οδικών αρτηριών... Ομάδες Ρομά συντονίστηκαν σε πολλά σημεία της χώρας και διαμαρτυρήθηκαν για τον θάνατο ενός 18χρονου στη Μεσσήνη, ο οποίος εισέβαλε σε σπίτι μαζί με άλλους δύο συνομίληκούς του και πυροβολήθηκε θανάσιμα από τον 64χρονο ιδιοκτήτη.

Το ίδιο απόγευμα που ανακοινώθηκε η προφυλάκιση του 64χρονου από το δικαστήριο Καλαμάτας, εκατοντάδες Ρομά ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές, έκλεισαν δρόμους και έβαλαν φωτιές, προκαλώντας ένα πραγματικό χάος, ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις της αστυνομίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι έμεινε κλειστή για τρεις ώρες η Εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, με συνέπεια να δημιουργηθούν ουρές πολλών αυτοκινήτων πολλών χιλιομέτρων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Βασίλης Πάντζος εκτίμησε λίγο πριν τις 11.00 το βράδυ της Παρασκευής ότι η κατάσταση σε ολόκληρη την επικράτεια οδεύει προς εκτόνωση. Όπως εξήγησε με δηλώσεις του προς το protothema.gr,  όλα ξεκίνησαν μέσω της εφαρμογής Τικ Τοκ  όταν νεαροί Ρομά είπαν ότι ο 64χρονος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος! Η ψευδής είδηση προκάλεσε αναστάτωση σε όλους τους οικισμούς Ρομά σε ολόκληρη την επικράτεια εξήγησε. 

Στο βίντεο που ακολουθεί ομάδα Ρομά επιτίθεται και βανδαλίζει διερχόμενα αυτοκίνητα: 

Κλείσιμο
Ρομα, βανδαλιζουν διερχομενα οχήματα "για εκδικηση"


Οι Ρομά που βγήκαν στους δρόμους ζητούσαν από την ελληνική δικαιοσύνη να μην πέσει «στα μαλακά» ο 64χρονος, ο οποίος άνοιξε πυρ όταν διαπίστωσε ότι ομάδα ατόμων είχε παραβιάσει την ιδιοκτησία του.

Από νωρίς το απόγευμα εξελίχθηκαν πολλαπλές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με αποκλεισμούς δρόμων, φωτιές και επεισόδια σε πολλές περιοχές. Το ντόμινο των συγκεντρώσεων και των επεισοδίων ξεκίνησε στην Πελοπόννησο σε μια σειρά πόλεων, αλλά και στην Αττική -σε Ζεφύρι και Ασπρόπυργο- και ακολούθησαν περιοχές στη Λαμία, στην Αιτωλοακαρνανία και στον Βόλο.

Το βράδυ στον Ασπρόπυργο, η ομάδα των συγκεντρωμένων μετατοπίστηκε στην οδό ΝΑΤΟ, την οποία απέκλεισαν και στα δύο ρεύματα, πυροβολώντας με καραμπίνες και όπλα στον αέρα.

Φωτιές και οδοφράγματα στα όρια μεταξύ Άνω Λιοσίων και Αχαρνών  στο Ζεφύρι

Φωτιές
σε λάστιχα και καδους απορριμμάτων άναψαν Ρομά στη λεωφόρο Αθηνών, στα όρια μεταξύ Άνω Λιοσίων και στην  Αχαρνών  στο Ζεφύρι.

Ασπρόπυργος


riots-1
riots-2
riots-3
riots-4
riots-5


Δυνάμεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής απέκλεισαν τον δρόμο ενώ από την πλευρά του Μενιδίου υπήρχαν και κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ.

Στο σημείο έσπευσε και ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Βίντεο από το Ζεφύρι:

Ζεφύρι

Ζεφύρι (2)

Ζεφύρι (3)


Ζεφύρι (5)


Χαμός και στον Βόλο:

Bόλος





Συγκεντρώσεις από ομάδες ατόμων έλαβαν χώρα και στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος της Γαστούνης, στην περιοχή της Ροδοδάφνης Αιγίου, δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών, στην περιοχή του Ρίου της Πάτρας, στην επαρχιακή οδό Νέας Κίου - 'Αργους, στην Αργολίδα, στο πρώτο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης - Σπάρτης, στην Αρκαδία και στο 4ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σπάρτης - Γυθείου στην Λακωνία.

Επεισόδια και στη Λαμία

Διαδήλωση από μερικές δεκάδες κυρίως νεαρούς Ρομά πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 7:45 το απόγευμα και στη Λαμία στο ύψος του ποδηλατόδρομου στη Λεωφόρο Ελευθερίας. 





LamiaReport.gr - Επίθεση με ρόπαλο απο Ρομά στη Λαμία



Επεισόδια σε Σπάρτη:

Σπαρτη
 

Επεισόδια σε Αργολίδα:

Αργολιδα


Χαμός και στο Αγρίνιο - Κλειστός ο δρόμος Αγρινίου - Ιωαννίνων




Ενέδρα σε αστυνομικούς έστησαν Ρομά στον Ασπρόπυργο

Τυτόχρονα, επίθεση από Ρομά δέχθηκαν και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στον Ασπρόπυργο.

Ειδικότερα, μία ομάδα 30 - 40 ατόμων Ρομά έστησε ενέδρα στη Λεωφόρο Νάτο στον Ασπρόπυργο και επιτέθηκε σε αστυνομικούς με μολότοφ.

Οι αστυνομικοί με χρήση δακρυγόνων κατάφεραν να διαλύσουν το πληθός.

Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Επεισόδια στην Εθνική Οδό Κορίνθου -Πατρών

Επεισόδια ξέσπασαν και στην Ε.Ο Κορίνθου -Πατρών όπου περίπου 150 Ρομά έκαψαν λάστιχα.

Κλειστή η Εθνική Οδός  Κορίνθου – Πατρών στο Ζευγολατιό – Ουρές χιλιομέτρων


Η ίδια ομάδα απέκλεισε για τρεις ώρες την Εθνική Οδό στο ύψος του Ζευγολατιού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων. Η ταλαιπωρία των οδηγών ήταν τεράστια καθώς δημιουργήθηκαν ουρές τουλάχιστον 5 χιλιομέτρων.

Η εκτροπή των αυτοκινήτων γινόταν στον κόμβο του Κιάτου, από την μία πλευρά και στον κόμβο της Αρχαίας Ολυμπίας από την άλλη.

Επί τόπου έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής και η Ελληνική Αστυνομία.

korinhtos2
korinthos2
korinthow1
roma-1
roma-2
Στο Αίγιο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πριν λίγο Ρομά της περιοχής επί της Π.Ε.Ο. στο ύψος της Ροδοδάφνης, όπως αναφέρει το filodimos.gr με αφορμή την υπόθεση του 18χρονου ομόφυλού τους που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες της καραμπίνας 63χρονου στην Καλαμάτα, όταν μαζί με δυο ανήλικους προσπάθησαν να εισέλθουν στην οικία του δεύτερου. Οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν το δρόμο, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν πως προπηλάκισαν το πυροσβεστικό όχημα που κλήθηκε από περίοικους. Στο σημείο βρίσκεται αστυνομική δύναμη για να αποφευχθούν περαιτέρω εντάσεις.

aigio


Φωτιές και επέμβαση της αστυνομίας στο Αγρίνιο

agrinio

Επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκε προ ολίγου στον κόμβο Σταδίου ώστε να διαλυθεί το πλήθος των Ρομά που είχε συγκεντρωθεί, ανάβοντας φωτιές και στήνοντας οδοφράγματα επί της εθνικής οδού.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, της Ασφάλειας και της επενέβησαν εκδιώκοντας τους Ρομά από τον κόμβο προς τον καταυλισμό τους πλησίον του ΔΑΚ Αγρινίου.


Δείτε βίντεο:

Αγρινιο: Επέμβαση αστυνομίας σε συγκέντρωση ρομα


αγρινιο2





Ειδήσεις σήμερα: 

Ενέδρα με μολότοφ έστησαν Ρομά στον Ασπρόπυργο

Με τον 25χρονο που διασωληνώθηκε με κορωνοϊό συνομίλησε με βιντεοκλήση ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Συναγερμός στο Ιπποκράτειο – Δέκα κρούσματα στο προσωπικό μέσα σε μια εβδομάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης