Μειώνονται τα υπό κατάληψη σχολεία

Μέχρι στιγμής έχουν κλείσει 14 σχολικές μονάδες και τμήματα σε 114 σχολεία λόγω κορωνοϊού

katalipsis
Εκτονώνεται το κίνημα των καταλήψεων με τον αριθμό τους να έχει περιοριστεί κατά 45%, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, όπως είπε μιλώντας στο «Θέμα 104,6» .

Αύριο Πέμπτη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα έχει συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ, ενώ την Παρασκευή προγραμματίζεται διαμαρτυρία μαθητών έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας.

Η υφυπουργός Παιδείας κάλεσε τους μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία τονίζοντας ότι δεν έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στην εκπαίδευση εκτός των σχολικών δομών και άφησε αιχμές για εξωσχολικές παρεμβάσεις που υποκινούν τις καταλήψεις. Σημειώνεται ότι η ΟΛΜΕ έχει αποφασίσει τρίωρες στάσεις εργασίας ενώ ζητά από τους καθηγητές να μη βάζουν απουσίες στους καταληψίες μαθητές.

Εντωμεταξύ ο αριθμός των σχολείων που παραμένουν κλειστά λόγω κορωνοιού βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, καθώς, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, μέχρι στιγμής έχουν κλείσει 14 σχολικές μονάδες και τμήματα σε 114 σχολεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό των μαθητών που έχουν διαγνωστεί με κορωνοιό είναι μόλις 0,016% και το αντίστοιιο των εκπαιδευτικών 0,033%. Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά δείχνουν μη εκτεταμμένη διασπορά του ιού στα σχολεία, καθιστώντας τα ασφαλή. Η επιστροφή στο σχολείο είπε η κ. Ζαχαράκη γίνεται με ασφάλεια ενώ τόνισε ότι τα παιδάκια του Δημοτικού, φαίνεται να τηρούν καλύτερα τα μέτρα και έχουν προσαρμοστεί πλήρως στη χρήση της μάσκας.

Τηλεκπαίδευση και διορισμοί

«Κλειδί» για την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποτελεί η απόφαση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εξ ΄αποστάσεως διδασκαλία οι μαθητές που κάνουν κατάληψη, αλλά και ταυτόχρονα να παίρνουν απουσίες, οι οποίες προσμετρώνται στο γενικό σύνολο των απουσιών και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης. Η τηλεκπαίδευση που λειτούργησε ικανοποιητικά κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, όταν και μοιράστηκαν χιλιάδες ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τάμπλετ ώστε κανείς να μην βρίσκεται σε αδυναμία λήψης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αποτελεί πλέον ένα βασικό εναλλακτικό εργαλείο για την κάλυψη των ωρολογίων προγραμμάτων διδασκαλία των μαθημάτων για την κάλυψη της διδακτέας ύλης.

Κλείσιμο
Τις επόμενες ημέρες αναλαμβάνουν υπηρεσία στα σχολεία οι 7258 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που αποτελούν την Γ’ φάση προσλήψεων. Ηδη έχουν γίνει 32.291 προσλήψεις αναπληρωτών φθάνοντας το συνολικό αριθμό των 39549 αναπληρωτών. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι ολιγόμηνες συμβάσεις αναπληρωτών που θα καλύψουν κενά στην τηλεκπαίδευση και θα αντικαταστήσουν εκπαιδευτικούς που εντάσσονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου και δεν μπορούν να έχουν φυσική παρουσία στην τάξη.


Ειδήσεις σήμερα:

Βαρύ πένθος για τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Μετά τον γιο του, έχασε και τη νύφη του

Συγκλονίζει ο κτηνίατρος στα Χανιά: Σοκαριστικό το θέαμα, αν αργούσαμε δεν θα ζούσε ο σκύλος - Δείτε βίντεο

Η συμβουλή της Βικτόρια Μπέκαμ στη φίλη της Μέγκαν Μαρκλ: «Δείξε τον πραγματικό σου εαυτό. Έτσι θα βουλώσεις τα στόματα!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης