Εντόπισαν σπίτι… «μουσείο» στην Κάλυμνο

Εντόπισαν σπίτι… «μουσείο» στην Κάλυμνο

Οι αστυνομικοί εντόπισαν 326 χάλκινα επαργυρωμένα νομίσματα, τρεις πήλινοι αμφορείς, δυο πήλινα εφυαλωμένα πινάκια και μια πήλινη χύτρα της Ελληνιστικής, Ρωμαϊκής, Υστερορωμαϊκής, Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής περιόδου

Kalymnos-arxaia
Εκτός από σφουγγάρια, αλιεύουν από τη θάλασσα και... αρχαιότητες οι κάτοικοι της Καλύμνου, όπως αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά από την έρευνα που έκαναν σε ένα σπίτι- «μουσείο» οι αστυνομικούς του τοπικού τμήματος!

Η έρευνα στην κατοικία του Καλύμνιου έγινε έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων και στο εσωτερικό του βρέθηκαν 326 χάλκινα επαργυρωμένα νομίσματα, τρεις πήλινοι αμφορείς, δυο πήλινα εφυαλωμένα πινάκια και μια πήλινη χύτρα της Ελληνιστικής, Ρωμαϊκής, Υστερορωμαϊκής, Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής περιόδου.

Η διαφορετική χρονολόγηση δείχνει ότι πιθανότατα αποτελούν ευρήματα από πολλά ναυάγια πλοίων. Τα αρχαία αντικείμενα παραδόθηκαν στην αρμόδια Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων και ο κάτοχό τους συνελήφθη για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί ποστασίας αρχαιοτήτων.

Ειδήσεις σήμερα:

Κίνηση: Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

Βραδιά απόλυτου συνωστισμού στις πλατείες της Αθήνας - Δείτε βίντεο

Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ: Ποζάρει με μαγιό στις Μαλδίβες στα 55 της χρόνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης