Οι αστυνομικοί εντόπισαν 326 χάλκινα επαργυρωμένα νομίσματα, τρεις πήλινοι αμφορείς, δυο πήλινα εφυαλωμένα πινάκια και μια πήλινη χύτρα της Ελληνιστικής, Ρωμαϊκής, Υστερορωμαϊκής, Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής περιόδου
Μάνος Τσαγκαράκης
Εκτός από σφουγγάρια, αλιεύουν από τη θάλασσα και... αρχαιότητες οι κάτοικοι της Καλύμνου, όπως αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά από την έρευνα που έκαναν σε ένα σπίτι- «μουσείο» οι αστυνομικούς του τοπικού τμήματος!
Η έρευνα στην κατοικία του Καλύμνιου έγινε έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων και στο εσωτερικό του βρέθηκαν 326 χάλκινα επαργυρωμένα νομίσματα, τρεις πήλινοι αμφορείς, δυο πήλινα εφυαλωμένα πινάκια και μια πήλινη χύτρα της Ελληνιστικής, Ρωμαϊκής, Υστερορωμαϊκής, Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής περιόδου.
Η διαφορετική χρονολόγηση δείχνει ότι πιθανότατα αποτελούν ευρήματα από πολλά ναυάγια πλοίων. Τα αρχαία αντικείμενα παραδόθηκαν στην αρμόδια Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων και ο κάτοχό τους συνελήφθη για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί ποστασίας αρχαιοτήτων.
Με στρατηγικό όραμα και σταθερά ανοδική πορεία, ο Όμιλος Revoil κινείται ταυτόχρονα σε τρεις διαφορετικούς αλλά συμπληρωματικούς άξονες που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς την ενέργεια.
Η αυτοκίνηση αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Όμως η μεγαλύτερη επανάσταση δεν είναι ένα καλύτερο αυτοκίνητο αλλά ένας κόσμος που το χρειάζεται λιγότερο. Και εντελώς διαφορετικό.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.