Στη βάση της Σούδας Πομπέο και Μητσοτάκης - Δείτε βίντεο

Στη βάση της Σούδας Πομπέο και Μητσοτάκης - Δείτε βίντεο

Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάικ Πομπέο επιβιβάστηκαν στην φρεγάτα «Σαλαμίς» και στα αμερικανικά ταχύπλοα σκάφη CCM (Combat Craft Medium)

23210089
Επίσκεψη στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της βάσης της Σούδας πραγματοποίησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πομπέο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μάικ Πομπέο ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στην ελληνική Φρεγάτα ΜΕΚΟ «Σαλαμίς» και στα αμερικανικά ταχύπλοα σκάφη CCM (Combat Craft Medium) που βρίσκονται στη ναυτική βάση στο Μαράθι. 

Μητσοτάκης-Πομπέο στη Σούδα


Εκπρόσωποι από την στρατιωτική ηγεσία των δύο βάσεων  υποδέχθηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Μάικ Πομπέο 

Βίντεο Μητσοτάκης από σουδα


Η άφιξη των κ. Μητσοτάκη και Πομπέο

Κλείσιμο
Άφιξη Πομπέο στη στρατιωτική βάση της Σούδας


Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάικ Πομπέο στη φρεγάτα «Σαλαμίς»

Χανιά | Στη φρεγάτα Σαλαμίς ο Πομπέο και ο Μητσοτάκης



Τους κ. Μητσοτάκη και Πομπέο υποδέχθηκαν στις 10.00 το πρωί εκπρόσωποι από την στρατιωτική ηγεσία των δύο βάσεων και έγινε ενημέρωση στην πίστα της αμερικανικής βάσης (NSA), παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του Υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και της διευθύντριας του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Ελένης Σουρανή. Παρόντες από την αμερικανική πλευρά ήταν ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ και ανώτεροι αξιωματικοί των ΗΠΑ.
23210025
23210020
23210019
23209400
23209399

Στη συνέχεια, οι κ. Μητσοτάκης και Πομπέο επισκέφθηκαν τη Ναυτική Βάση στο Μαράθι όπου ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που έχουν τα ταχύπλοα CCM (Combat Craft Medium), τα οποία βρίσκονται σε προβλήτα που έχει παραχωρηθεί στις αμερικανικές δυνάμεις. Λίγα λεπτά αργότερα, σε κοντινό σημείο της Βάσης, ανέβηκαν στο ελικοδρόμιο της ελληνικής Φρεγάτας ΜΕΚΟ «Σαλαμίς». Η άφιξή τους αναγγέλθηκε από τα μεγάφωνα της φρεγάτας (και στα Αγγλικά) ενώ τους ανέμενε επί του πλοίου άγημα απόδοσης τιμών.

Ακολούθησε κλειστή σύσκεψη με διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών στην Πτέρυγα Μάχης 115, ενώ αμέσως μετά έγιναν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Δείτε φωτογραφίες:
23209396
23209394
23209393
23209392
23210100


Στη διευρυμένη συνάντηση που άρχισε στις 11.20 στην 115 Πτέρυγα μάχης, πέραν των κ. Μητσοτάκη και Pompeo, συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς οι κ. Δένδιας, Παναγιωτόπουλος, Φλώρος και Σουρανή.  Από αμερικανικής πλευράς συμμετείχαν ο ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt, o Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών, Philip T. Reeker, ο Στρατιωτικός σύμβουλος του κ. Pompeo, Ricky Waddell και η σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mary Elizabeth Kissel.

siskepsi-souda2
siskepsi-souda


Κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, η δεύτερη επίσκεψη μόλις μέσα σε έναν χρόνο αντανακλά τον κομβικό ρόλο που παίζει αφενός η Θεσσαλονίκη ως αναπτυξιακό κέντρο για την περιοχή των Βαλκανίων και αφετέρου η Σούδα για τους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή».

Στην Αγία Τριάδα και στο ενετικό λιμάνι η σύζυγος του Μ. Πομπέο

Τον Μάικ Πομπέο συνοδεύει στην επίσκεψή του στα Χανιά και η σύζυγος του, Σούζαν. Το πρόγραμμα προβλέπει την ξενάγησή της στη Μονή της Αγίας Τριάδας, από τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και στη συνέχεια γεύμα στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

Θυμίζουμε ότι ο Μάικ Πομπέο με τη σύζυγό του και την πολυμελή αντιπροσωπεία του, κατέφθασαν στα Χανιά χθες βράδυ και μετέβη με μια γιγαντιαία αυτοκινητοπομπή, στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού όπου έτυχε θερμής υποδοχής και μάλιστα δεν παρελειψε να δοκιμάσει κρητικά εδέσματα που του προσφέρθηκαν.

Ιδιαίτερου συμβολισμού επίσκεψη

Η επίσκεψη αυτή θεωρείται από διπλωματικές πηγές ιδιαίτερου συμβολισμού καθώς χαρακτηρίζεται ως ένα μήνυμα προς την Άγκυρα για κόκκινες γραμμές που δεν πρέπει να ξεπεραστούν. Επίσης, η παρουσία του στη βάση της Σούδας κατά τη διήμερη επίσκεψή του στα Χανιά, σηματοδοτεί τα σχέδια των ΗΠΑ, για ενίσχυση του ρόλου της βάσης της Σούδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι μπράβοι που σκοτώνουν στη Μύκονο

Premier League: Λίβερπουλ-Άρσεναλ 3-1- Ανατροπή πρωταθλήτριας - Δείτε τα γκολ

Χαμός στην Κυψέλη: Στήνουν αυτοσχέδιους αγώνες μποξ τα βράδια - Εξοργισμένοι οι κάτοικοι - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης