Τα δεδομένα όσον αφορά τα μικρά παιδιά και την πανδημία του κορωνοϊού ανέλυσε στον ΘΕΜΑ 104,6 η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Μαρία Τσολιά.
Όπως είπε βάσει της διεθνούς βιβλιογραφίας «τα παιδιά μπορεί να μεταδώσουν αλλά τα μικρής ηλικίας παιδια δείχνουν να μεταδίδουν λιγότερο».
Σημείωσε, ωστόσο, ότι «τα παιδιά άνω των 14 ετών μπορει να αρχίσουν να μοιάζουν με ενήλικες ως προς τη μεταδοτικότητα».
Για τα μικρότερα παιδια, πάντως, είπε ότι «κάτω των 14 ετών έχουν 40% μικρότερη πιθανότητα να μεταδοθεί η λοίμωξη σε αυτά».
Η κυρία Τσολιά, η οποία είναι και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, τόνισε ότι «δεν περιμένουμε από τα σχολείανα έχουμε πρόβλημα. Το πρόβλημα εκεί είναι ότι οι ενήλικες εισάγουν τη μόλυνση. Δεν έχει παρατηρηθεί η λοίμωξη να πολλαπλασιάζεται στο σχολείο».
«Δεν έχουμε μετάδοση μέσα στο σχολείο που να κόλλησαν μαθητές και καθηγητές» πρόσθεσε η κυρία Τσολιά.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).