Κορωνοϊός: Τα 4 μέτρα που εξετάζουν οι αρχές αν δεν σταματήσει η εξάπλωση

Κορωνοϊός: Τα 4 μέτρα που εξετάζουν οι αρχές αν δεν σταματήσει η εξάπλωση

Η Αττική στο επίκεντρο της πανδημίας με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων καθημερινά – Περαιτέρω μείωση του ωραρίου, περιορισμούς στους 65+, απαγόρευση κυκλοφορίας στο τραπέζι των ειδικών

monastiraki_123
Προβληματισμό συνεχίζει να προκαλεί η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων και ιδιαίτερα στην Αττική, που είναι και το επίκεντρο της επιδημίας.

Οι ειδικοί εξετάζουν σε καθημερινό επίπεδο την πορεία του κορωνοϊού, αλλά και την επίπτωση των μέτρων που λαμβάνονται σε επίπεδο αριθμών, που θα κρίνουν και τις περαιτέρω αποφάσεις για τα μέτρα που ενδέχεται να ληφθούν στο μέλλον.

Ήδη από χθες έχει τεθεί σε ισχύ το μέτρο της απαγόρευσης λειτουργίας περιπτέρων, μίνι μάρκετ και άλλων καταστημάτων με αλκοόλ από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί, προκειμένου να αποφευχθούν οι συνωστισμοί σε πλατείες, μετά το κλείσιμο των μαγαζιών. Ωστόσο, όπως έδειξαν και τα ρεπορτάζ του protothema.gr, πολλά άτομα, νεαρής ηλικίας, δεν προήθηκαν από την απαγόρευση και συνέχισαν τη βραδινή τους έξοδο σε πλατείες.

Ποια νέα μέτρα εξετάζονται

Οι ειδικοί εξετάζουν ποια περαιτέρω μέτρα μπορούν να εφαρμοστούν για τον περιορισμό της πανδημίας. «Όλα κρίνονται σε σχέση με τους καθημερινούς επιδημιολογικούς δείκτες» τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Νέα μέτρα που εξετάζονται


Κλείσιμο
Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και η περαιτέρω μείωση του ωραρίου για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ώστε μπαρ και εστιατόρια να κλείνουν στις 10 το βράδυ.

Ένα άλλο μέτρο, που έχει επιβληθεί στο παρελθόν σε Πάρο, Αντίπαρο, Πόρο και σε άλλες περιοχές, αλλά όχι στην Αττική, αφορά στην καθολική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

Οι ανησυχίες επικεντρώνονται κυρίως στους άνω των 65 ετών, που θεωρούνται πιο ευάλωτοι. Γι' αυτός εξετάζεται η καθιέρωση συγκεκριμένου ωραρίου και να θεσπιστεί ειδική ώρα προσέλευσης στα σούπερ μάρκετ για την αποτελεσματικότερη προστασία τους. Ένα άλλο μέτρο αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα.


Ειδήσεις σήμερα:

Αμερικανικές εκλογές 2020: Θρίλερ στις πολιτείες-κλειδιά - Οι «πονοκέφαλοι» του Τραμπ

Με νέα σήματα και ανανεωμένο πρόγραμμα η ΕΡΤ - Ο Σωτήρης Τσιόδρας στο κεντρικό σποτ

Στα 218 τα νέα κρούσματα - 118 στην Αττική - 3 θάνατοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης