Κλέβουν λάδι από τα καντήλια των νεκροταφείων για να φάνε!

Κλέβουν λάδι από τα καντήλια των νεκροταφείων για να φάνε!

Έχει, τελικά, όρια η ανθρώπινη εξαθλίωση; Όχι, όπως φαίνεται από την τρίτη κατά σειρά μέσα σε δέκα ημέρες εισβολή ιερόσυλων σε νεκροταφείο στην Βιάννο της Κρήτης…

Κλέβουν λάδι από τα καντήλια των νεκροταφείων για να φάνε!
Έχει, τελικά, όρια η ανθρώπινη εξαθλίωση; Όχι, όπως φαίνεται από την τρίτη κατά σειρά μέσα σε δέκα ημέρες εισβολή ιερόσυλων σε νεκροταφείο στην Βιάννο της Κρήτης… Όπως όλα δείχνουν, πίσω από τις μακάβριες νυχτερινές «επισκέψεις» κρύβονται άνθρωποι που βρέθηκαν στην Ελλάδα αναζητώντας μια καλύτερη μοίρα, αλλά η φτώχεια και η ανάγκη τους υποχρέωσαν να γίνουν τυμβωρύχοι!

Η Αστυνομία αποδίδει τις αλλεπάλληλες εισβολές σε μετανάστες που βρήκαν αυτό τον τρόπο για να εξασφαλίσουν το… λάδι από τα καντήλια που ανάβουν στα μνήματα οι συγγενείς των νεκρών, ώστε να μπορέσουν να μαγειρέψουν ό,τι βρουν και να τραφούν!!! Η απίστευτη αυτή εκδοχή επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι και στο τρίτο κοιμητήριο που εισέβαλαν, στην περιοχή του Πύργου στον δήμο «Ν. Καζαντζάκης», άδειασαν σε δοχεία που είχαν μαζί τους το λάδι που βρήκαν!

Ωστόσο, δεν έμειναν ούτε αυτή τη φορά σ’ αυτές τις «ανώδυνες» κλοπές, αλλά προχώρησαν και πάλι σε λεηλασίες των μνημάτων. Μετακίνησαν πάνω από 20 ταφόπλακες και άνοιξαν τα φέρετρα, με την ελπίδα ότι θα βρουν κάποιο κόσμημα ή χρυσό… δόντι που μπορεί να τους αποφέρουν λίγα χρήματα! Εύκολα μπορεί να φανταστεί κάποιος σε ποιο σημείο απόγνωσης έχουν φτάσει οι άνθρωποι αυτοί, ώστε να ξεθάβουν σορούς ανθρώπων νεκρών από χρόνια μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν λίγο φαγητό!

Κλείσιμο
Όσο κι αν προκαλεί θλίψη η κατάντια αυτή, όμως, δεν παύει να σοκάρει τους κατοίκους που αντιμετωπίζουν το ανατριχιαστικό θέαμα να βρίσκουν τα μνήματα των δικών τους συλημένα και λεηλατημένα. Ο δήμαρχός τους υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και οι δράστες αναζητούνται.

*** Αντίθετα, οι ιερόσυλοι που εισέβαλαν  στο νεκροταφείο των Αρχαίων Κλεωνών στην Νεμέα, δεν ήταν εξαθλιωμένοι μετανάστες που προσπαθούν να βρουν τρόπο να αντιμετωπίσουν την πείνα τους… Στόχος τους ήταν ένα μικρό μεροκάματο που θα εξασφάλιζαν πουλώντας σε χυτήρια χάλκινα αντικείμενα, γι’ αυτό  ξεκόλλησαν και έκλεψαν 45 μπρούτζινα φαναράκια και καντήλια τα οποία ήταν κολλημένα πάνω στα μνήματα, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές!

       
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης