Σοκαρισμένοι στον Βόλο από την αυτοκτονία του καρδιολόγου: «Δεν το περιμέναμε»

Σοκαρισμένοι στον Βόλο από την αυτοκτονία του καρδιολόγου: «Δεν το περιμέναμε»

Τι λένε στο protothema.gr οι συνάδερφοι του διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής - Τον αυτόχειρα βρήκε νεκρό στο σπίτι του η πρώην σύζυγός του

volosart
Συγκλονισμένος είναι ο ιατρικός κόσμος της Μαγνησίας από την είδηση της αυτοκτονίας του Διευθυντή Καρδιολογικής Κλινικής του «Αχιλλοπούλειου» νοσοκομείου, Αλέξανδρου Δούρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τον αυτόχειρα βρήκε νεκρό στο σπίτι του η πρώην σύζυγός του, η οποία τον αναζητούσε αρκετές ώρες νωρίτερα.

Οι συνάδελφοί του, αδυνατώντας να πιστέψουν το τραγικό τέλος που έδωσε στη ζωή του ο Αλέξανδρος Δούρας, μιλούν στο protothema.gr και κάνουν λόγο για έναν δραστήριο άνθρωπο και εξαιρετικό γιατρό, ο οποίος αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα με αποτέλεσμα τον τελευταίο καιρό να παίρνει αναρρωτικές άδειες από την εργασία του, αλλά δεν είχε αντιληφθεί κανείς τις τάσεις αυτοκτονίας του.

Ο πρόεδρος του συλλόγου ιατρών στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο Βόλου Παύλος Μαλινδρέτος μίλησε στο protothema.gr.

«Συχνά πυκνά έλειπε από το νοσοκομείο με αναρρωτική άδεια, αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα αλλά πραγματικά δεν περιμέναμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Σαφώς και ξαφνιαστήκαμε με την είδηση της αυτοκτονίας του, μπορεί κάποιες στιγμές να έδειχνε στεναχωρημένος αλλά δεν αντιληφθήκαμε ποτέ ότι ένα τόσο δραστήριο άτομο θα μπορούσε να έχει τάσεις αυτοκτονίας. Ήταν πραγματικά ένας εξαιρετικός γιατρός και μάλιστα από τους καλύτερους που έχουν περάσει από το νοσοκομείο μας.

Ήταν ένας πολύ δραστήριος άνθρωπος και συμμετείχε στην ανάπτυξη του τμήματός του ενεργά και επίσης είχε θεσμική θέση και ασχολείτο με τα πολιτικά δρώμενα. Πραγματικά έχουμε συγκλονιστεί όλοι με το τραγικό τέλος που έδωσε στη ζωή του», λέει στο protothema.gr ο Παύλος Μαλινδρέτος.

Ο Αλέξανδρος Δούρας σε συνέντευξή του το 2018 
Ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου Αλέξανδρος Δούρας στην TRT 190118

Κλείσιμο
Στο σπίτι του, στο κέντρο της πόλης, όπου εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του, μετέβησαν άνδρες της Ασφάλειας Βόλου και, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε κρεμασμένος με καλώδιο από σωλήνα του καλοριφέρ.

Ο Αλέξανδρος Δούρας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 61 ετών. Έγινε διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής πριν από πέντε χρόνια. Στο νοσοκομείο εργαζόταν αρχικά ως ειδικευόμενος και έπειτα ως ειδικός από τη δεκαετία του 1990. Για πολλά χρόνια διετέλεσε μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Αχιλλοπούλειου νοσοκομείου. Κατά τη διάρκεια της θητείας του η Καρδιολογική αναβαθμίστηκε σημαντικά, με αποτέλεσμα το Αχιλλοπούλειο να καταστεί ένα σημαντικό Καρδιολογικο Κεντρο.

Ο Αλέξανδρος Δούρας είχε διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας επί προεδρίας Ματθαίου Δραμητινού, ενώ τον Μάϊο του 2014 είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Βόλου με την παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας Ανατροπής & Αλληλεγγύης» με επικεφαλής τον Μαργαρίτη Πατσιαντά, με τον οποίο ήταν και στενοί φίλοι, θέση από την οποία είχε παραιτηθεί τον Ιούλιο του 2015. Στις εκλογές του Μαΐου 2019 είχε κατέλθει ως υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές με την παράταξη «Μαζί για τον Βόλο» και τον Ιάσονα Αποστολάκη. Ήταν πατέρας δύο παιδιών.


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη: Δύο παιδιά νοσηλεύονται σε ΜΕΘ


Στο «κόκκινο» τα κρούσματα στο κέντρο της Αθήνας - Ποια μέτρα βρίσκονται εν ισχύ

Κοτανίδου: «Καμπανάκι θα είναι τα 500 κρούσματα για τρεις συνεχόμενες ημέρες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης