Απεργία νοσοκομειακών γιατριών: Μικρό το ποσοστό συμμετοχής

Απεργία νοσοκομειακών γιατριών: Μικρό το ποσοστό συμμετοχής

Το ποσοστό όσων απήργησαν στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Αττικής ανέρχεται στο 0,91% του συνόλου των νοσοκομειακών γιατρών

5152244__1_
Μικρή ήταν η συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών στην απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). 

Το αίτημα για ουσιαστική ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας, μέσα από τις προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού και τη μονιμοποίηση επικουρικών και συμβασιούχων, παρότι βρίσκει σύμφωνη τη συντριπτική πλειονότητα των γιατρών του ΕΣΥ, δεν αποτυπώθηκε και εμπράκτως.

Από τα στοιχεία των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας σχετικά με τους γιατρούς που απήργησαν δίνοντας το «παρών» στις σημερινές κινητοποιήσεις, μάλιστα στην Αττική πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από το υπουργείο Υγείας- προκύπτει ότι το ποσοστό απεργίας στους νοσοκομειακούς γιατρούς κυμάνθηκε από 0,4% έως 2,58%.

Ειδικότερα, το ποσοστό όσων απήργησαν στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Αττικής ανέρχεται στο 0,91% του συνόλου των νοσοκομειακών γιατρών. Διαφορετική προκύπτει η εικόνα στα δημόσια νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ, στη Δυτική Αττική, τον Πειραιά και τα νησιά, όπου το ποσοστό των γιατρών που άσκησαν το δικαίωμά τους στην απεργία, ανέρχεται σε 2,31%.

Στο ίδιο περίπου ποσοστό, 2,58%, έκλεισε το ποσοστό των απεργών γιατρών στα νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Πολύ χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στην απεργία, 0,4%, καταγράφηκε στα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης, ενώ αρκετά υψηλότερο – 1,21%- στα νοσοκομεία της όμορης 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας.

Στην 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας αποτυπώθηκε συμμετοχή στην απεργία στο 1,61% των νοσοκομειακών γιατρών και τέλος στην 7η ΥΠΕ Κρήτης το ποσοστό ήταν 1,75%.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 18:00 - Πώς δεν θα πάμε στο lockdown στην Αττική

Κουκάκι: Οι εργασίες στα υδραυλικά «πρόδωσαν» τη γιάφκα

Άδωνις Γεωργιάδης: Το lockdown δεν θα γίνει ούτε αύριο, ούτε μεθαύριο - Δίνουμε μάχη να το αποφύγουμε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης