Λέσβος: Πάνω από 5.000 μετανάστες έχουν μπει στο Καρά Τεπέ - Δείτε βίντεο από τις επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ

Λέσβος: Πάνω από 5.000 μετανάστες έχουν μπει στο Καρά Τεπέ - Δείτε βίντεο από τις επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ

Καλή κίνηση χαρακτηρίζει τη μεταφορά η επικεφαλης της Ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, καθώς στους δρόμους υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι

karatepe-neo
Ομαλά συνεχίζεται και σήμερα η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στη δομή του Καρά Τεπέ στη Λέσβο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αιτούντες άσυλο προσέρχονται εθελοντικά στη νέα δομή. Ήδη έχει μεταφερθεί ικανοποιητικός αριθμός μεταναστών που ξεπερνά τις 5.000 στη νέα δομή, κατόπιν γρήγορων τεστ για τον κορωνοϊό.

Επιχείρηση Καρά Τεπέ 1

Ρεπορτάζ του Associated Press για την επιχείρηση

Σε ανανεωμένη ανταπόκριση του πρακτορείου από τη Λέσβο σχετικά με την κατάσταση στο ελληνικό νησί και σε σχέση με τη χθεσινή επιχείρηση της ελληνικής Αστυνομίας να πείσει τους μετανάστες να μεταφερθούν από τους δρόμους στη νέα, προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ, καταγράφεται δήλωση της επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο νησί Astrid Castelein ότι, «από τη στιγμή που είναι ειρηνική, είναι καλή κίνηση. Εδώ στους δρόμους υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια, για τη δημόσια υγεία και δεν είναι οι αξιοπρεπείς συνθήκες που χρειαζόμαστε για όλους».

«Πρόκειται για επιχείρηση με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και με ανθρωπιστικό χαρακτήρα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Στο ρεπορτάζ καταγράφεται επίσης, δήλωση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη ότι βρέθηκαν 135 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοιού και οι άνθρωποι αυτοί έχουν μεταφερθεί σε «ειδικούς χώρους όπου λαμβάνουν την κατάλληλη ιατρική φροντίδα»

Κλείσιμο
Επιχείρηση Καρά Τεπέ 2


Πάνω από 5.000 αιτούντες άσυλο στη δομή

«Περισσότεροι από 5.000 αιτούντες άσυλο βρίσκονται πλέον στη νέα προσωρινή δομή φιλοξενίας στη Λέσβο» ανέφερε εχθές σε δήλωσή του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Ανακοίνωσε επίσης ότι το υπουργείο «θα προβεί σε αποζημιώσεις των παρόδιων επιχειρήσεων που όλες αυτές τις μέρες παρέμειναν κλειστές». 

Σχετικά με τη συνεχιζόμενη προσπάθεια συγκέντρωσης όσων φυγάδων από τον καμένο καταυλισμό της Μόριας διαμένουν στο δρόμο, ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως «προτεραιότητά μας ήταν να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες στέγασης, σίτισης, παροχής ιατροφαρμακευτικής φροντίδας 12.000 αστέγων, κι όλα αυτά να τα καταφέρουμε σε λίγες μέρες. Προχωράμε με ομαλότητα στην ολοκλήρωση εγκατάστασης όλων σε αυτή την προσωρινή δομή. Είναι θέμα λίγων ημερών να μπουν όλοι μέσα και εντός των επόμενων ημερών θα ανοίξει και ο δρόμος».

Επιχείρηση Καρά Τεπέ 3




photo003
photo002
photo001

photo005
photo004











Ειδήσεις σήμερα: 

Ιλιγγιώδη κέρδη για Μπέζος, Μασκ, Γκέιτς και Ζούκερμπεργκ κατά την πανδημία - Δείτε πόσο πλούτισαν!

Αγκυροβόλημενο ιστιοφόρο παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους στην Ιθάκη

Επείγουσα ανακοίνωση του Δήμου Αργοστολίου για τις ζημιές που προκάλεσε ο «Ιανός»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης