Πρόσφυγες και μετανάστες καθάρισαν την παραλία της Καβάλας

Πρόσφυγες και μετανάστες καθάρισαν την παραλία της Καβάλας

Την παραλία μπροστά από την ανοιχτή δομή φιλοξενίας στην Καβάλα, όπου διαμένουν τους τελευταίους μήνες, καθάρισαν πρόσφυγες και μετανάστες στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Καθαρισμού Ακτών

metanastes-prosfyges-katharismos-perigiali
Πρόσφυγες και μετανάστες της ανοιχτής δομής φιλοξενίας της Καβάλας που βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων του παλιού στρατοπέδου Ασημακοπούλου, στην περιοχή του Περιγιαλίου, με προτροπή των στελεχών του Διεθνούς Οργασμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και τη συνεργασία της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, καθάρισαν τμήμα της παραλίας που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την είσοδο του δομής όπου διαμένουν.

Ο Δήμος Καβάλας χορήγησε σακούλες, γάντια, μάσκες και οι πρόσφυγες συγκέντρωσαν όλα τα σκουπίδια που υπήρχαν κατά μήκος της παραλίας, στην οποία περνούσαν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους μαζί με τις οικογένειές τους, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Κυριάκος Σταυρίδης, σε δηλώσεις του σημείωσε: «Αυτοί οι άνθρωποι που φιλοξενούμε εδώ πρέπει να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία όσο το δυνατόν περισσότερο. Άρα, με κάποια καλή συνεργασία μπορούν να λυθούν πολλά προβλήματα στην πόλη μας και ειδικά σε μια ακτή που χρησιμοποιείται και από τους φιλοξενούμενους. Από εδώ και πέρα θα προχωρήσουμε και σε άλλες παρόμοιες ενέργειες και θα συνεργαστούμε για να έχουμε μια αρμονική συμβίωση στον τόπο μας».

metanastes-prosfyges-katharismos-perigiali-akti-03


Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση του διοικητή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης σήμερα στην Ανοιχτή Δομή της Καβάλας φιλοξενούνται περί τα 960 άτομα και το μεγαλύτερο μέρος είναι παιδιά, καθώς η Δομή έχει κυρίως πολυμελείς οικογένειες. Επίσης, οι περισσότεροι πρόσφυγες είναι από το Αφγανιστάν, ενώ υπάρχουν και πρόσφυγες από τις αραβικές χώρες.

Πηγή:diktytv.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Αστυνομική επιχείρηση στη Λέσβο για τη μεταφορά των μεταναστών στο Καρά Τεπέ - Δείτε βίντεο

Κακοκαιρία «Ιανός»: Τα τέσσερα σενάρια για την πορεία της καταιγίδας

Γιώργος Μαυρίδης: Μας είχαν σε ένα κελί στο Μεξικό χωρίς νερό και φαγητό - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης