Για την κακοκαιρία Ιανός, η οποία αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας, μίλησε στο MEGA, Πρόεδρος της Εθνικής επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή, και καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Κώστας Συνολάκης, ο οποίος μάλιστα πρότεινέ να «γίνουν εκκενώσεις, τουλάχιστον στις παράκτιες περιοχές, γιατί θα βγει η θάλασσα στον δρόμο».
Σύμφωνα με τον κ. Συνολάκη, οι κάτοικοι στο Ιόνιο και την δυτική Ελλάδα πρέπει να προσέξουν, γιατί ενδέχεται να διαρκέσουν πολύ οι βροχές και συνεπώς οι πλημμύρες.
Παράλληλα, για μέρη νησιωτικά όπως η Ζάκυνθος ή περιοχές με λιμνοθάλασσα όπως η Αμφιλοχία, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι αναμένεται σημαντική αύξηση της στάθμης της θάλασσας.
Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, σε τέτοια μέρη θα πρέπει να μετακινηθούν από τώρα όσοι μένουν σε υπόγειες περιοχές αλλά και γενικά στις παράκτιες περιοχές που θα δεχθούν την κακοκαιρία.
«Να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο σενάριο» είπε, σημειώνοντας ότι μπορεί να υπάρξουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση, στις περιοχές που θα πληγούν από την κακοκαιρία.
Με την ασυναγώνιστη εμπειρία της, η Avis έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό οικοσύστημα που καθιστά το leasing μια πανεύκολη, ταχύτατη και απολαυστική εμπειρία που δίνει στους οδηγούς ολοένα περισσότερα.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.