Αυτοψία του protothema.gr στην Αττική: Πώς τηρήθηκαν τα μέτρα σε στάσεις λεωφορείων και λαϊκές

Αυτοψία του protothema.gr στην Αττική: Πώς τηρήθηκαν τα μέτρα σε στάσεις λεωφορείων και λαϊκές

Το protothema.gr έκανε αυτοψία στο κέντρο των Αθηνών για να δει αν οι πολίτες συμμορφώθηκαν με τα μέτρα – Έλεγχοι από το πρωί στις λαϊκές αγορές

ΣΤΑΣΕΙΣ-ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ-1
Μετά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων και κυρίως των διασωληνωμένων στα νοσοκομεία της Αττικής λόγω των σοβαρών περιστατικών Covid-19, οι πολίτες, πρώτη μέρα σήμερα, τήρησαν με υπευθυνότητα τα επιπλέον μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση ώστε να ανακοπεί το κύμα εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού στην πρωτεύουσα.

Στο άκουσμα της είδησης ότι η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένα νέο lockdown , οι πολίτες σύμφωνα με την αυτοψία του protothema.gr που έγινε σε στάσεις λεωφορείων στην οδό Σταδίου, στην Πανεπιστημίου, στις πλατείες αλλά και στις λαϊκές αγορές, στην πλειονότητά τους, φορούσαν μάσκες.

Δηλώσεις λαϊκή


Από νωρίς το πρωί γίνονται έλεγχοι από τα κλιμάκια της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς στις λαϊκές αγορές προκειμένου να δουν αν τηρούνται τα μέτρα για τον κορωνοϊό και ελάχιστοι είναι εκείνοι οι οποίοι αρνούνται να φορέσουν μάσκα. Ωστόσο, όπως μας εξήγησαν, δεν μπορούν ακόμα να επιβληθούν πρόστιμα στους καταναλωτές από τα κλιμάκια όσον αφορά την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, γιατί περιμένουν και τα επίσημα έγγραφα για να κάνουν τις απαιτούμενες κινήσεις. Οι έλεγχοι συνεχίζονται κανονικά για τους παραγωγούς στις λαϊκές αγορές.

Κλείσιμο
Τα μέτρα θα έχουν ισχύ έως το τέλος του μήνα, οπότε θα εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση και ανάλογα με τις εξελίξεις, θα αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται η λήψη νέων αποφάσεων, εάν και εφόσον δεν αποδώσει η δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκε την Τρίτη από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

στασεισ-λεωφορειων-4
ΣΤΑΣΕΙΣ-ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ-1
ΣΤΑΣΕΙΣ-ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ-2
ΛΑΙΚΕΣ-1

Ειδήσεις σήμερα:

Έρχεται ο «Ιανός»: Πού θα σαρώσει με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους - Δείτε χάρτες


Βρούτσης: Από 148 έως 500 ευρώ τα ετήσιο όφελος των μισθωτών από τη μείωση των εισφορών - Δείτε πίνακες


Κικίλιας: Στο 37,5% η πληρότητα στις ΜΕΘ σε όλη τη χώρα - Άλλες 40 κλίνες στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης