Ελλάδα 2021: Πάνω από 1.700 προτάσεις δράσεων από δήμους, φορείς και επιχειρήσεις

Ελλάδα 2021: Πάνω από 1.700 προτάσεις δράσεων από δήμους, φορείς και επιχειρήσεις

Οι επισκέψεις της Επιτροπής σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο των επαφών της στην ελληνική περιφέρεια για τον συντονισμό των δράσεων του εορτασμού, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό

ellada1821
Σε μια συγκυρία εξαιρετικά κρίσιμη και απρόβλεπτη η κινητοποίηση των Ελλήνων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό είναι εντυπωσιακή σε ότι αφορά τη συμμετοχή τους στη διαμόρφωση του προγράμματος των εκδηλώσεων της Επιτροπής "Ελλάδα 2021".

Περιφέρειες, δήμοι, φορείς, σύλλογοι, επιχειρήσεις, πολίτες, έχουν καταθέσει στην Επιτροπή 1.733 προτάσεις δράσεων για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Προτάσεις που αναδεικνύουν την Ελληνική ιστορία, προβάλλουν τις ιδέες και τις αξίες που γέννησαν την Επανάσταση, αναδεικνύουν τη διαδρομή των 200 ετών και ανοίγουν ένα παράθυρο στο μέλλον, θέτοντας προβληματισμούς για την Ελλάδα της επόμενης μέρας.

Παράλληλα, οι επισκέψεις της Επιτροπής σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο των επαφών της στην ελληνική περιφέρεια για τον συντονισμό των δράσεων του εορτασμού, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Την περασμένη Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» επισκέφθηκε τον Άη-Στράτη, ένα ιστορικό νησί του Αρχιπελάγους φορτισμένο με ισχυρούς συμβολισμούς, και σημαντική αλλά όχι τόσο γνωστή συμβολή του στον αγώνα. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη επισκεπτόμενη το Μουσείο Δημοκρατίας, που συμβολίζει την εθνική συμφιλίωση, διεμήνυσε τη στήριξη της Επιτροπής σε κάθε ακριτικό, μικρό και απομονωμένο τόπο της χώρας και τόνισε την αξία της ενότητας των Ελλήνων “που αναδεικνύει το σύγχρονο πατριωτισμό του λαού μας”

gianna1


Κλείσιμο
Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» επισκέφθηκε τη Κόρινθο , όπου ξεδιπλώθηκε γόνιμη συζήτηση με φορείς και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας για τον εορτασμό. Εξάλλου οι Δήμοι του Νομού Κορινθίας έχουν υποβάλει συνολικά 11 προτάσεις για να γιορτάσουν την επέτειο. Η Κορινθία, άλλωστε, αποτελεί διαχρονικά μοναδικό σημείο αναφοράς για την Ελληνική Επανάσταση. Σε αυτή την ηρωική περιοχή δόθηκαν σπουδαίες μάχες, όπως η Μάχη των Δερβενακίων, αλλά και ελήφθησαν οι πρώτες ιδρυτικές αποφάσεις του επαναστατημένου Έθνους, όπως η δημιουργία του πρώτου Νομισματοκοπείου, του πρώτου Εθνικού Τυπογραφείου, των πρώτων δικαστηρίων.

Μπροστά από τον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στα Δερβενάκια η πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε: “Το 2021 δεν γιορτάζουμε μόνο το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ένα σύγχρονο, δυναμικό και ελεύθερο κράτος. Γιορτάζουμε την απόφασή μας να προχωρήσουμε στο μέλλον με τις ίδιες αρχές. Ενωμένοι, κοιτάζουμε με νηφαλιότητα το παρελθόν, παίρνουμε μαθήματα από τις μάχες που έγιναν εδώ και προχωράμε με αυτοπεποίθηση στο μέλλον”.

Η περιοδεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», που επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή εξωστρέφεια και συμμετοχή ώστε να γίνει κτήμα όλων των Ελλήνων ο εορτασμός, συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα με επίσκεψη Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στη Κοζάνη και την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στη Λάρισα, ενώ τη Δευτέρα 21 θα επισκεφθεί την Κέρκυρα.

Ειδήσεις σήμερα

New York Times: Θα είναι η φετινή χρονιά «χαμένη» για τα παιδιά;

Παροξυσμός αηδιαστικών σχολίων στα social media για γάμο ζευγαριού ΥouTubers - Τι απαντούν

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία: Πώς θα διορθωθεί το λάθος με τις μάσκες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης