Θεσσαλία: Πώς το CSI οδήγησε στη σύλληψη δολοφόνων που διέφευγαν 18 χρόνια

Θεσσαλία: Πώς το CSI οδήγησε στη σύλληψη δολοφόνων που διέφευγαν 18 χρόνια

Η στυγερή δολοφονία μίας 71χρονης έγινε πριν από 18 χρόνια στο Διμήνι Βόλου

sillipsi_argos
Η επιστημονική δουλειά που γίνεται στα CSI εγκληματολογικά εργαστήρια, αλλά και η αξιοποίηση του ψηφιοποιημένου -πλέον- αρχείου με τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, οδήγησαν στην εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας της 71χρονης Χρυσούλας Σπαθούλα που έγινε πριν από 18 χρόνια στο Διμήνι Βόλου και στην σύλληψη των δυο Αλβανών δραστών.

Ένα παλαμικό αποτύπωμα που είχε βρεθεί στο πόμολο της πόρτας της κρεβατοκάμαρας της άτυχης ηλικιωμένης, παρέμενε όλα αυτά τα χρόνια αναξιοποίητο ως την στιγμή που ταυτοποιήθηκε με τη χρήση της υπερσύγχρονης τεχνολογίας των εργαστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, στις 3 του περασμένου Ιουλίου! Το αποτύπωμα ανήκε σε έναν 43χρονο Αλβανό οικοδόμο που ζει στον Βόλο και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα, βάσει του οποίου συνελήφθη. Μετά την απολογία του, στην οποία ισχυρίστηκε ότι δεν δολοφόνησε αυτός την 71χρονη, προφυλακίστηκε στον Κορυδαλλό.

Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης, ο δολοφόνος είχε αποκαλύψει ότι την δολοφονία της 71χρονης είχε διαπράξει ένας 44χρονος ομοεθνής του όταν λήστεψαν την άτυχη γυναίκα, με αποτέλεσμα να εκδοθεί και γι' αυτόν ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Όμως, παρέμενε άφαντος ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, που πέρασε παράνομα τα ελληνοαλβανικά σύνορα με το Ι.Χ. αυτοκίνητο με το οποίο τον μετέφερε παράνομα προς το εσωτερικό της χώρας μια 46χρονη ομοεθνής του.

Τυχαία τους σταμάτησαν για έλεγχο αστυνομικοί της Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος Κρυσταλλοπηγής σε μια περιοχή της Φλώρινας και διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμούσε το ένταλμα που είχε εκδοθεί από τον ανακριτή του Α΄ Τμήματος Πλημμελειοδικών Βόλου. Έτσι, συνελήφθη και αυτός και οδηγήθηκε μαζί με την 46χρονη στoν εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς, που διέταξε την μεταγωγή του 44χρονου στον Βόλο για να απολογηθεί.

Η δολοφονία που είχε συγκλονίσει το Διμήνι είχε γίνει το Μάιο του 2002, όταν οι δράστες είχαν εισβάλει την φτωχική μονοκατοικία της Χρυσούλας Σπαθούλα, ίσως επειδή είχαν ακούσει φήμες ότι κρατούσε στο σπίτι της μεγάλα χρηματικά ποσά, λίρες και αρχαία αντικείμενα. Τίποτε από αυτά δεν ήταν αλήθεια, καθώς η 71χρονη που ζούσε μόνη είχε μόνο μια μικρή σύνταξη του ΙΚΑ!

Όσο ερευνούσαν τα δωμάτια, η γυναίκα ξύπνησε και οι δυο Αλβανοί της επιτέθηκαν, χτυπώντας την αλύπητα. Η ιατροδικαστική εξέταση αποκάλυψε ότι είχε δεχθεί πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και μαχαιριές από μικρό σουγιά! Οι κηλίδες αίματος έδειχναν ότι σύρθηκε από το κρεβάτι της μέχρι την πόρτα, όπου οι δράστες της έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα.

Κλείσιμο
Η Χρυσούλα Σπαθούλα είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στο Διμήνι και ήταν η μεγαλύτερη από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς της. Είχε πάρει από νωρίς τη ζωή της στα χέρια της και είχε δουλέψει πολύ. Ωστόσο, δεν είχε κάνει δική της οικογένεια, έμενε μόνη στο πατρικό της σπίτι και είχε αφιερωθεί στην φροντίδα των ζώων που αγαπούσε πολύ. Μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος της σύνταξής της το έδινε για τις τροφές των ζώων που αγόραζε η ίδια από τον Βόλο. Ήταν αγαπητή σε όλους τους κατοίκους της περιοχής και τους συγγενείς της, που ετοιμάζονταν να την υποδεχθούν για να γιορτάσουν μαζί του Πάσχα και πληροφορήθηκαν εμβρόντητοι ότι είχε βρεθεί δολοφονημένη με φρικτό τρόπο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ξεκίνησαν οι καταλήψεις στα σχολεία για τη μάσκα - Οι μαθητές κλείδωσαν έξω τους καθηγητές

«Μονόδρομος» το Καρά Τέπε, το μήνυμα στους απείθαρχους μετανάστες της Λέσβου

Απίστευτη απάτη στα Κουφονήσια: Υπάλληλος εισέπραττε τέλη για νόμο που έχει καταργηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης