Πυρ και μανία ο Ακιντζί με τον Πομπέο

Πυρ και μανία ο Ακιντζί με τον Πομπέο

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών φέρεται να αρνήθηκε να συναντήσει τον Τουρκοκύπριο ηγέτη - Είναι η πρώτη φορά που αξιωματούχος των ΗΠΑ επισκέπτεται την Κύπρο και δεν πραγματοποιεί επαφή με την τουρκοκυπριακή πλευρά

PROETOIMASIES_POMPEO
Η Αμερικανίδα πρέσβειρα στη Κύπρο, ενημέρωσε χθες τον Μουσταφά Ακιντζί για την «αδυναμία» του Μάικ Πομπέο να τον συναντήσει λόγω περιορισμένης χρονικής διάρκειας της επίσκεψης του.

Ο Ακιντζί ισχυρίστηκε ότι του προτάθηκε να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, κάτι που διαψεύδει η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία.

Ανακοίνωση του «εκπροσώπου της προεδρίας» του ψευδοκράτους αναφέρει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη εξέλιξη αρνητική καθώς δεν είναι δυνατόν να υιοθετείται αυτή η στάση.

Κατά τον ίδιο τα προβλήματα στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο δε μπορούν να επιλυθούν με μονομερείς συναντήσεις και πρόκειται για ένα «σοβαρό λάθος» το οποίο ο τουρκοκυπριακός λαός δεν μπορεί να δεχτεί.

Είναι η πρώτη φορά που αξιωματούχος των ΗΠΑ επισκέπτεται τη Κύπρο και δεν πραγματοποιεί επαφή με την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Παράλληλα ιδιαιτέρως ενοχλημένη είναι η τουρκική πλευρά και για τις κοινές ναυτικές ασκήσεις Κύπρου-ΗΠΑ που ξεκίνησαν σήμερα και θα ολοκληρωθούν στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο Πομπέο έφτασε πριν από λίγο στο αεροδρόμιο Λάρνκας και αναμένεται στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ειδήσεις σήμερα

Δώδεκα μέτρα για την Οικονομία - Για ποιους καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης - Τον Οκτώβριο τα αναδρομικά

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Αττική με 133 κρούσματα - 302 συνολικά, 53 διασωληνωμένοι

Διπλασίασε την ταχύτητά του το Oruc Reis – Μυστήριο με τη Navtex
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης