Βίντεο: Σκηνές πανικού με μετανάστες για ένα μπουκάλι νερό έξω από τη νέα δομή στο Καρά Τεπέ

Βίντεο: Σκηνές πανικού με μετανάστες για ένα μπουκάλι νερό έξω από τη νέα δομή στο Καρά Τεπέ

Εξαιτίας του συνωστισμού που επικράτησε στο σημείο, τραυματίστηκαν μικρά παιδιά - Στο νέο καταυλισμό, στο Καρά Τεπέ, μπαίνουν οι μετανάστες

nero-lesvos
Νέο επεισοδιακό σκηνικό εκτυλίχθηκε στη Λέσβο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και μικρά παιδιά. Μετανάστες όρμησαν σε βαν ΜΚΟ για να εξασφαλίσουν λίγο νερό, έξω από τη νέα δομή που έχει στηθεί για προσωρινή φιλοξενία. 


Λέσβος (3)


Παρόλο που μέλη των ΜΚΟ τούς εξηγούσαν ότι υπάρχει φαγητό και νερό για όλους, όταν έφτασαν τα βαν με το νερό, οι μετανάστες όρμησαν σε αυτά.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το εγχείρημα στησίματος σκηνών για 2.500 ανθρώπους, ενώ εκτιμάται ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα. 


Λέσβος (4)
Κλείσιμο




Στο νέο καταυλισμό μπαίνουν οι μετανάστες - Ξεκίνησε η καταγραφή στο Πεδίο Βολής του Καρά Τεπέ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία μετεγκατάστασης των μεταναστών στον προσωρινό καταυλισμό, στο Καρά Τεπέ, όπου θα στεγασθούν όσοι βρίσκονταν στη Μόρια.

Οι μετανάστες υποβάλλονται σε rapid test για τον κορωνοϊό προτού μπουν στη νέα δομή, ενώ ένας από αυτούς διαπιστώθηκε θετικός. 

Όσοι δικαιούνται άσυλο θα μεταφέρονται σταδιακά εκτός Λέσβου.

Το πρόβλημα εντοπίζεται μεταξύ των Αφγανών μεταναστών, οι οποίοι αντιδρούν στην εγκατάστασή τους στον προσωρινό καταυλισμό.

Οι Αφγανοί που είναι και η μεγαλύτεροι «κοινότητα» που διαβιούσε στη Μόρια (περίπου οι 3 στους 4) εκτιμάται ότι επιχειρούν να ασκήσουν πίεση μέσω της δημοσιότητας από τα διεθνή ΜΜΕ, ώστε να πετύχουν να μεταφερθούν στην Αθήνα. Η απόφαση βέβαια, είναι να μην φύγει κανείς, εκτός κι αν δικαιούται άσυλο. Και σε αυτή την περίπτωση πάντως, η μεταφορά θα φίνει αφού προηγηθεί τεστ για αρνητικό και εφόσον αυτό βγει αρνητικό.

Εκτιμαται ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχουν στηθεί οι σκηνές για το σύνολο των μεταναστών και προσφύγων που ζούσαν στη Μόρια και ήταν περίπου 12.700 τον Αύγουστο.

Στο μεταξύ, πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήσαν το πρωί του Σαββάτου πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας. Αρκετά άτομα, μεταξύ τους και μικρά παιδιά, ζητούν να αποχωρήσουν από τη Λέσβο.

Μετά τις 11, τα πνεύματα άναψαν μεταξύ ομάδας μεταναστών και δυνάμεων της Αστυνομίας, με τους πρώτους να ξεκινούν πετροπόλεμο και τους αστυνομικούς να «απαντούν» με χρήση χημικών.


Ειδήσεις σήμερα

Δώδεκα μέτρα για την Οικονομία - Για ποιους καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης - Τον Οκτώβριο τα αναδρομικά

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Αττική με 133 κρούσματα - 302 συνολικά, 53 διασωληνωμένοι

Διπλασίασε την ταχύτητά του το Oruc Reis – Μυστήριο με τη Navtex
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης