Τροχαίο - Ομάδας ΔΙΑΣ: Tι λέει ο εθελοντής διασώστης που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στους αστυνομικούς

Τροχαίο - Ομάδας ΔΙΑΣ: Tι λέει ο εθελοντής διασώστης που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στους αστυνομικούς

Οι φωτιές εκείνης της μέρας ήταν που τον έκαναν να πάρει μαζί τον σάκο του διασώστη

troxaio_Dias
Για τις έντονες στιγμές που έζησε ενώ πάσχιζε να σώσει τη ζωή των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ μετά το τροχαίο στην λεωφόρο Ποσειδώνος μίλησε στο Live News του Mega o εθελοντής διασώστης Γιάννης Φρυγανιώτης. O κ. Φρυγανιώτης, που περνούσε τυχαία από το σημείο, έπεσε αμέσως πάνω από τους δύο αστυνομικούς προσπαθώντας να τους βοηθήσει. Επί μισή ώρα, τους έκανε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.

Οι φωτιές εκείνης της μέρας, όπως λέει στην εκπομπή, ήταν που τον έκαναν να πάρει μαζί τον σάκο του διασώστη.




«Ήταν ένα τυχαίο γεγονός, χωρίς σάκο δεν φεύγω εγώ να πάω πουθενά, αφού άκουσα όλες τις φωτιές έβαλα τον σάκο μέσα στο αυτοκίνητο και έφτασα στο συμβάν 2 παρά 5, και από τις 2 παρά 5 μέχρι και τις 2 και 38 έκανα ΚΑΡΠΑ». «Δεν ανέπνεε ο άνθρωπος, είχε παντού, παντού τραύματα είχε. Το ασθενοφόρο έφτασε στις 2 και 10 και πήρε τον πρώτο, τον συνοδηγό».

Ο 33χρονος αστυνομικός της ΔΙΑΣ δεν τα καταφέρνει. Αφήνει την τελευταία του πνοή ακαριαία. Ο συνοδηγός και συνάδελφός του τραυματίζεται σοβαρά και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στο Ασκληπιείο της Βούλας. «Είχαν κλείσει όλο το σημείο πάνω από 20 - 30 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και δεν μπορούσε να προσφέρει κανένας τις πρώτες βοήθειες. Όλοι οι αστυνομικοί πρέπει να μάθουν τις πρώτες βοήθειες».

Η μοιραία μανούβρα

Ο χρόνος παγώνει στις 2 παρά τέταρτο το μεσημέρι, στην λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Αγίου Κοσμά. Το κακό έγινε σε δευτερόλεπτα. Στην αριστερή λωρίδα κινείται ένα αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί με τη μηχανή τρέχουν να φτάσουν σε πυρκαγιά. Ο οδηγός του αυτοκινήτου τους αντιλαμβάνεται και αλλάζει λωρίδα προς τα δεξιά. Ταυτόχρονα, την ίδια μοιραία μανούβρα κάνει και η μηχανή της ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο όχημα. Δευτερόλεπτα μετά, ακολουθεί και δεύτερη σύγκρουση με άλλο αυτοκίνητο. Η μηχανή ανατρέπεται και οι αναβάτες βρίσκονται στην άσφαλτο. Ο ένας νεκρός και ο άλλος, σοβαρά τραυματισμένος.

Κλείσιμο
Για τις ακριβείς συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος, αναμένεται πόρισμα της τροχαίας Καλλιθέας.

Πηγή: megatv.com


Ειδήσεις σήμερα

Η CIA τεστάρει την παρατηρητικότητα των χρηστών στο Twitter - Εσύ μπορείς να «λύσεις» το κουίζ;

Cuties: Χαμός με το νέο φιλμ του Netflix που φέρεται να «προσδίδει σεξουαλικά χαρακτηριστικά» σε παιδιά

Πάτρα: Πυροβόλησαν πρώην πυγμάχο ενώ έβγαζε βόλτα τον σκύλο του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης