Ζαχαράκη: Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού σε σχολείο

Ζαχαράκη: Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού σε σχολείο

«Τα σχολεία έχουν επαρκή αριθμό μασκών για να προμηθεύσουν τους μαθητές τους, ωστόσο τα παιδιά θα πρέπει να έχουν και δική τους μάσκα στο σχολείο για παν ενδεχόμενο», επεσήμανε η υφυπουργός Παιδείας

sofia-zaxaraki
Αναφερόμενη στην περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού στις σχολικές αίθουσες, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, τόνισε ότι θα κλείνει το τμήμα, στο οποίο εντοπίστηκε το κρούσμα, και όχι ολόκληρο το σχολείο.


Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, η κ.Ζαχαράκη τόνισε ότι όλα θα είναι έτοιμα τη Δευτέρα για την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία.

Διευκρίνησε ότι τα σχολεία έχουν επαρκή αριθμό μασκών για να προμηθεύσουν τους μαθητές τους, ωστόσο τα παιδιά θα πρέπει να έχουν και δική τους μάσκα στο σχολείο για παν ενδεχόμενο.

«Αν μια περιοχή βρίσκεται σε μια περίοδο που είναι έντονες οι περιπτώσεις των κρουσμάτων, εκεί πιθανότατα να κλείνει το σχολείο», επεσήμανε.

Κλείσιμο
Όσον αφορά στους αρνητές της μάσκας και τους γονείς που δηλώνουν ότι θα στείλουν τα παιδιά τους χωρίς μάσκα στο σχολείο, η υφυπουργός είπε ότι οι δύσκολοι μήνες της πανδημίας που περάσαμε τον χειμώνα θα πρέπει να γίνουν παρακαταθήκη για το μέλλον και θα πρέπει να συνεχίσουμε να ακούμε τους επιστήμονες.

«Οι κανόνες που ορίζονται δεν είναι ιδανικοί για να ξεκινήσουν τα παιδιά το σχολείο, είναι όμως το απαραίτητο», προσέθεσε η υφυπουργός Παιδείας.

Ειδήσεις σήμερα

MED7: Πλήρης στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο - Προειδοποίηση για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας

Σενάρια για νέα μέτρα μετά τα 372 κρούσματα - Περιορισμός στον αριθμό ατόμων στις συναθροίσεις

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Το μοντέλο που έζησε την περιπέτεια στο Χονγκ Κονγκ, φρουρός στη Μόρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης