Πολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε επτά περιφέρειες

Πολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε επτά περιφέρειες

Η Αττική ανάμεσα στις περιφέρειες με κατηγορία κινδύνου 4 – Σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

pyrkagia_1234
Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, καθώς για αύριο Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε επτά περιφέρειες.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σε κατηγορία κινδύνου 4 είναι οι εξής περιφέρειες: Αττικής (συμπεριλαμβανομένων και των Κυθήρων), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης της Σκύρου, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας), Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας), Νοτίου Αιγαίου (πλην των ΠΕ Κω, Ρόδου και Καρπάθου) και Κρήτης.

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.




Συστάσεις προς τους πολίτες

Παράλληλα, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Ειδήσεις σήμερα

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της Covid-19 στα παιδιά, σύμφωνα με ερευνητές

Φωτιά στο Μάτι: Τι υποστήριξε στην απολογία του ο κατηγορούμενος για τον εμπρησμό - Του επιβλήθηκαν αυστηροί όροι

Πρόσκληση Μητσοτάκη «να σταθούμε απέναντι στις ψεκασμένες θεωρίες» - Η στάση της αντιπολίτευσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης