Ινστιτούτο Παστέρ: Δεν κάναμε lockdown – Κάθε μέρα λαμβάνουμε 1.000 δείγματα για κορωνοϊό

Ινστιτούτο Παστέρ: Δεν κάναμε lockdown – Κάθε μέρα λαμβάνουμε 1.000 δείγματα για κορωνοϊό

Το Ινστιτούτο Παστέρ διαψεύδει τα περί μη επάρκειας των αντιδραστηρίων του – Εκφράζει τη βούληση να συμβληθεί με δημόσια νοσοκομεία

paster_elegx
Στη διάψευση των πληροφοριών περί lockdown, λόγω μη επάρκειας των αντιδραστηρίων του προχώρησε το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, που εκφράζει τη βούλησή του να συμβληθεί στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του με τα δημόσια νοσοκομεία.

«Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ ουδέποτε πραγματοποίησε lock down. Αντιθέτως, σήμερα, λαμβάνει περίπου 1.000 δείγματα την ημέρα και προβαίνει σε άμεσο εργαστηριακό έλεγχο. Μάλιστα για τα δείγματα που λαμβάνει έως τις 3:00μμ, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ μπορεί και εκδίδει τα αποτελέσματα την ίδια ημέρα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Ινστιτούτου.

Τα περισσότερα απ' αυτά τα δείγματα, αναφέρει η ανακοίνωση, προέρχονται από συνεργασία με το δημόσιο. Το ΔΣ του Ινστιτούτου, στη συνεδρίαση 3 Σεπτεμβρίου, «επιβεβαίωσε τη βούλησή του, κατόπιν και των οδηγιών του υπουργείου Υγείας και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, να συμβληθεί με τα δημόσια νοσοκομεία».

Σημειώνεται ότι «το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ συνιστά ένα δημόσιο ερευνητικό φορέα που είναι αρωγός της Πολιτείας σε θέματα δημόσιας υγείας και ο οποίος πράττει το καθήκον του κατά τρόπο επιστημονικά άρτιο και αξιόπιστο από την πρώτη ημέρα εξέτασης των κλινικών δειγμάτων για το νέο κορωνοϊό στην Ελλάδα».


Ειδήσεις σήμερα:

Νέες πολεμικές απειλές Ερντογάν: Αν δεν το καταλάβουν πολιτικά, θα το βιώσουν στο πεδίο της μάχης

Εθελοντικές αιμοδοσίες στον Δήμο Αθηναίων από 7 έως 24 Σεπτεμβρίου


Επίσκεψη Κικίλια στο «Σωτηρία» για επίβλεψη του έργου κατασκευής 50 κλινών ΜΕΘ  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης