Σπουδές κοσμήματος στη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας

Σπουδές κοσμήματος στη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας

Εγγραφές 1-9 Σεπτεμβρίου για δωρεάν φοίτηση στο ΔΙΕΚ Κοσμήματος Στεμνίτσας Αρκαδίας που λειτουργει από το 2013 και αποτελεί συνέχεια της ιστορικής «Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας».

sxoli-stemnitsa_jpg1
Η λέξη κόσμημα προέρχεται από το ρήμα κοσμώ, που σημαίνει στολίζω. Κόσμημα λοιπόν είναι κάθε στολίδι για οποιονδήποτε λόγο και αν χρησιμοποιείται και αποτελεί έναν από τους πρώτους τομείς της λαϊκής χειροτεχνίας.Ένα κόσμημα αποτελείται από μικρά διακοσμητικά αντικείμενα που φοριούνται για τον προσωπικό στολισμό, όπως καρφίτσες, δαχτυλίδια, περιδέραια, σκουλαρίκια, μενταγιόν, βραχιόλια και μανικετόκουμπα.

poster-8-20-03

Στη Στεμνίτσα της Αρκαδίας λειτουργεί από το 2013 δημόσιο ινστιτούτο επαγγελματικής κατάρτισης με την ειδικότητα «Τεχνικός χειροποίητου κοσμήματος και σχεδιασμού κοσμήματος» που συνεχίζει το έργο της ιστορικής «Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας» στο οποίο φοιτούν σπουδαστές από όλη την Ελλάδα.Οι εγγραφές για το διδακτικό έτος 2020-2021 άρχισαν την 1η Σεπτεμβρίου και λήγουν στις 9 Σεπτεμβρίου και η φοίτηση είναι δωρεάν.
Φέτος, με γνώμονα τους άξονες ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της ορεινής Αρκαδίας και κυρίως της Γορτυνίας το ΔΙΕΚ προσφέρει δύο νέες ειδικότητες εξειδικευμένων σπουδών:
*Τεχνικός μελισσοκομίας (Διατιθεται πλήρης εξοπλισμός) και
Κλείσιμο
*Τεχνικός τουριστικών μονάδων (Υπηρεσία υποδοχής, υπηβρεσία ορόφων, εμπορευματογνωσία).


poster-8-20-02

Κύριος άξονας της διδασκαλίας της είναι η προσπάθεια να συνδυαστεί η εμπειρία και η αρτιότητα των παραδοσιακών τεχνικών με τη σύγχρονη αντίληψη της φόρμας, του design και της καλλιτεχνικής έκφρασης. Το πρόγραμμα της Σχολής περιλαμβάνει τη διδασκαλία χειροποίητου και παραγωγικού κοσμήματος, παραδοσιακού και μοντέρνου, κατασκευή μοντέλου και σχέδιο κοσμήματος από έμπειρους χρυσοχόους, εξειδικευμένους σε όλη την γκάμα των τεχνικών χρυσοχοΐας(καρφωτική, χαρακτική, παραγωγικό κόσμημα κ.α.) και από καθηγητές Καλών Τεχνών και Αρχιτεκτονικής.
Η φοίτηση είναι διετής και η διδασκαλία πραγματοποιείται σε τρία πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια. Το έργο των μαθητών παρουσιάζεται τακτικά σε εκθέσεις ενώ στο ενεργητικό της Σχολής περιλαμβάνονται και συμμετοχές σε διάφορους διαγωνισμούς, με πολλές διακρίσεις. Για το έτος 2020-2021 το ΔΙΕΚ Στεμνίτσας θα υλοποιήσει πρόγραμμα Erasmus+ με μετακίνηση σπουδαστών στην Βαρκελώνη σε αντίστοιχες δομές εκπαίδευσης.

Οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στον σύνδεσμο https://diek.it.minedu.gov.gr από την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 09:00 μέχρι και την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 23:59.

Επίσης   για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
Τηλ: 2795081514, 6974552302 Mail: mail@epas-stemn.ark.sch.gr
Facebook: Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας

sxoli-stemnitsa
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης