Με μάσκες για τους πιστούς εξοπλίζονται 150 ενορίες της Αττικής

Με μάσκες για τους πιστούς εξοπλίζονται 150 ενορίες της Αττικής

Απόφαση που ανακοινώθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο

ieronymos-thumb-large-thumb-large-thumb-large-thumb-large
Μάσκες για τους πιστούς για όσο καιρό χρειαστεί στις 150 ενορίες της Αττικής ανακοίνωσαν στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο οι μέτοχοι της εταιρείας LARISA FACE COVER.

Την απόφασή τους να προσφέρουν όσες μάσκες χρειαστούν για την κάλυψη των αναγκών των πιστών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανακοίνωσαν, συγκεκριμένα, οι μέτοχοι της εταιρείας LARISA FACE COVER κ. Αχιλλέας Νταβέλης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ», και κ. Γιάννης Τσερέπας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LARIPLAST S.A.

Οι δύο συνιδρυτές της εταιρείας, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, τόσο στη Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, της παραγωγής χειρουργικών μασκών μίας χρήσης με ασφάλεια φίλτρου +98%, ανακοίνωσαν σήμερα το μεσημέρι στον Αρχιεπίσκοπο την προσφορά τους για την κάλυψη σε μάσκες των αναγκών των πιστών στις 150 Ενορίες της Αρχιεπισκοπής, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

«Οφείλουμε ως χριστιανοί ορθόδοξοι να μπορούμε να έχουμε τη Θεία Χάρη χωρίς να υπάρχει κανένας φόβος στον εκκλησιασμό», τόνισε ο κ. Αχιλλέας Νταβέλης συγχαίροντας παράλληλα τον Αρχιεπίσκοπο για τη στάση του όλο αυτόν τον καιρό.

«Δεν έκανα παρά το ελάχιστο» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος σημειώνοντας ότι «ο συνάνθρωπός μας είναι το παν. Αν δεν αγαπάμε τον συνάνθρωπο, Εκκλησία και πολιτεία, χάνουμε το νόημα της ζωής. Ο καθένας πρέπει να βοηθήσει. Με τον δικό του τρόπο. Οι επιπολαιότητες είναι για άλλα πράγματα. Τα πράγματα είναι κρίσιμα. Όλοι πρέπει να προβληματιστούμε. ‘Έχουμε μεγάλη ευθύνη. Αυτό που κερδίσαμε στην αρχή θα είναι κρίμα να το χάσουμε στην πορεία».

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Νταβέλης δήλωσε ότι «η Ελληνική βιομηχανία παραγωγής μασκών LARISA FACE COVER αρχίζει σήμερα μία προσπάθεια κοινωνικής εταιρικής ευθύνης από την Εκκλησία της Ελλάδος. Θα είμαστε στην διάθεση του Αρχιεπισκόπου, ώστε να καλύψουμε τους πιστούς με τις απαραίτητες μάσκες καθ όλη την διάρκεια της πανδημίας».

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και ευχήθηκε πρόοδο στην επιχείρηση και καλή δύναμη στο έργο τους.

Ο κ. Τσερέπας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και εξήρε το έργο της Εκκλησίας που, όπως είπε, σε περιόδους κρίσης, όπως «αυτή που βιώνουμε, κρατά τον λαό ενωμένο».

Τους συνιδρυτές της εταιρείας υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 168 τα νέα κρούσματα

Μαγιορκίνης: Να μην μας ξεγελάσει η μικρή ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας

«Οργή» ΗΠΑ για τη συνάντηση Ερντογάν με τη Χαμάς: Φιλοξένησε τους παγκόσμιους τρομοκράτες - Απομονώνει την Τουρκία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης