LIVE

Κορωνοϊός

Κορωνοϊός: Στους 243 οι νεκροί στη χώρα - «Έφυγε» 69χρονος στο ΑΧΕΠΑ

entatiki-fresh-main

Νέος θάνατος από κορωνοϊό στο ΑΧΕΠΑ, έχασε τη μάχη ένας 69χρονος - Ενημέρωση από Χαρδαλιά και Μαγιορκίνη (αντικαθιστά τον Τσιόδρα που απουσιάζει) σήμερα το απόγευμα - Εκτινάχθηκαν τα κρούσματα τον Αύγουστο

Τη μάχη με τον κορωνοϊό έχασε το πρωί της Τρίτης, γύρω στις 11:00, ένας 69χρονος, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ.

Ο άτυχος άντρας είχε περάσει παλαιότερα πνευμονία, ενώ έπασχε από δυσλιπιδαιμία και υποθυρεοειδισμό.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από Covid-19 στη χώρα, ανέρχεται σε 243.

Επανέρχεται η ενημέρωση από Τσιόδρα και Χαρδαλιά

Σε τριψήφια νούμερα συνεχίζουν να κινούνται τα ημερήσια κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα και το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Παρά την πρόσκαιρη μείωση των χθεσινών αναφερόμενων κρουσμάτων, οι υγειονομικές αρχές είναι σε επιφυλακή. Περιοριστικά μέτρα ετέθησαν σε ισχύ από σήμερα το πρωί και στα Χανιά, ενώ η καθιερωμένη ενημέρωση πλέον θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα με τη συμμετοχή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, του υφυπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, κ. Νίκου Χαρδαλιά.

Συγκεκριμένα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 18:00 μ.μ. οι κ.κ. Τσιόδρας, Χαρδαλιάς και Κοντοζαμάνης θα παρουσιάζουν όλα τα νεότερα για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας. Να σημειωθεί ότι όταν ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας απουσιάζει, όπως αυτή την εβδομάδα, θα τον αντικαθιστά ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης

Η δισεβδομαδιαία ενημέρωση παρουσία του κ. Τσιόδρα κρίθηκε επιβεβλημένη αφού κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας ο διακεκριμένος καθηγητής με την απλότητα του λόγου αλλά και το επιστημονικό του κύρος πέτυχε να κατανοήσουν οι πολίτες τη σοβαρότητα της κατάστασης και να τηρήσουν τα σκληρά και πρωτόγνωρα μέτρα ελήφθησαν τότε. 

Μετά τη θερινή χαλάρωση που δυστυχώς εκτίναξε και τον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας, εκτιμάται ότι η επαναφορά του κ. Τσιόδρα στην καθημερινότητα μας θα ενισχύσει την προσπάθεια για την εκ νέου χαλιναγώγηση της επιδημίας. Εξάλλου, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κατάφερε ήδη μια φορά με τον τεκμηριωμένο λόγο και την απλότητά του να ενώσει όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως ηλικίας, χωρίς να σπέρνει τον πανικό αλλά παραθέτοντας τα γεγονότα ως έχουν. 

Και τώρα ο στόχος είναι να αποκτήσουν οι πολίτες την ακριβή εικόνα της κατάστασης και να πεισθούν ότι, όπως και κατά το πρώτο κύμα, η ατομική υπευθυνότητα είναι αυτή που μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα και να ανακόψει τις απώλειες ανθρώπινων ζωών.

«Εκτίναξη» των κρουσμάτων τον Αύγουστο

Παρά την «αριθμητική ανάσα» των 170 νέων κρουσμάτων που αναφέρθηκαν χθες Δευτέρα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τα 134 εγχώρια και τα 36 εισαγόμενα, οι ειδικοί δεν εφησυχάζουν καθώς η κυκλοφορία του κορωνοϊού παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Κατά μέσο όρο καθημερινά καταγράφονται 252 νέα κρούσματα, στην πλειοψηφία τους εγχώρια, κυρίως σε Αττική και περιφέρεια Θεσσαλονίκης, με την ηλικία των νεοδιαγνωσμένων κρουσμάτων να έχει πέσει στα 39 έτη από τα 48 που ήταν κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας.

Ειδικότερα, από την 1η έως και την 24η Αυγούστου είχαν καταγραφεί 4.274 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ τον Ιούλιο είχαν αναφερθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνολικά 1.045. Μάλιστα, τα 2.527 από τα 4.274 έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 10 ημέρες, από τις 14 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 24 Αυγούστου. Δηλαδή το συγκεκριμένο δεκαήμερο καταγράφηκαε άνω του 50% των κρουσμάτων των πρώτων 24 ημερών του μήνα.

Από τα 2.527 νέα κρούσματα του τελευταίου δεκαημέρου, τα 2.234 είναι εγχώρια και τα 293 εισαγόμενα, δηλαδή εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας ή προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο. Κατά μέσο όρο το συγκεκριμένο δεκαήμερο αναφέρονται από τον ΕΟΔΥ 252 νέα κρούσματα πανελλαδικά, ανά ημέρα.

Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση είναι οι περιφέρειες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Το διάστημα 14-24/8 στην Αττική καταγράφηκαν 900 νέα κρούσματα, κατά μέρο όρο 90 κρούσματα ημερησίως. Ενώ στη ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης το ίδιο χρονικό διάστημα είχαμε 509 νέα κρούσματα, κατά μέσο 50,9 νέα κρούσματα ημερησίως.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού από την έναρξη της επιδημίας στη χώρα μας μέχρι και χθες Δευτέρα ανερχόταν σε 8.819, εκ των οποίων το 55,3% άνδρες, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 242 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι τα 77 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 32 (71% άνδρες).

Με το βλέμμα στραμμένο στις ΜΕΘ

Αναμενόμενα χαρακτηρίζουν επιστήμονες τα 250 νέα κρούσματα ημερησίως καθώς τα ημερήσια αναφερόμενα κρούσματα είναι συνάρτηση του αριθμού των τυχαίων ή εστιασμένων διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιούνται τόσο από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας (ΕΟΔΥ) όσο και με πρωτοβουλία των ιδίων των πολιτών.

Έτσι, τις ημέρες που ακολουθούν Σαββατοκύριακο, όπως οι Δευτέρες 17 και 24 Αυγούστου είναι αναμενόμενο τα καταγεγραμμένα κρούσματα να είναι λιγότερα αφού υπήρξε μειωμένη προσέλευση για διαγνωστικά τεστ. Χθες αναφέρθηκαν 170 νέα κρούσματα και την προηγούμενη Δευτέρα 150.

Τα ημερήσια κρούσματα, λοιπόν, δεν θα πρέπει να μας τρομάζουν, καθώς οι επιδημιολόγοι αξιολογούν τα στοιχεία σε εύρος επτά ή δέκα ημερών και όχι 24ώρου για να αξιολογήσουν την πορεία της επιδημίας.

Η προσοχή των ειδικών είναι περισσότερο εστιασμένη στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων αναφοράς για τον νέο κορωνοϊό, αλλά και στις νέες εισαγωγές των διαγνωσμένων κρουσμάτων.

Ευτυχώς τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των διασωληνωμένων στην Ελλάδα παραμένει σχετικά σταθερός. Ενδεικτικά, χθες οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ 32, το Σαββατοκύριακο 33 και την Παρασκευή 29.

Διακυμάνσεις παρουσιάζει και ο αριθμός των ημερήσιων εισαγωγών στα νοσοκομεία αναφοράς για διαγνωσμένη COVID-19. Χθες αναφέρθηκαν 27 νέες εισαγωγές, την Κυριακή 18, το Σάββατο 39 και την Παρασκευή 31.

«Παρατηρώντας την εξέλιξη της επιδημιολογικής καμπύλης του κορωνοϊού στην Ελλάδα, διαπιστώνει κανείς μια 20πλάσια αύξηση των νέων κρουσμάτων τον μήνα Αύγουστο συγκριτικά με τα αριθμητικά δεδομένα που ίσχυαν στις αρχές Ιουνίου», εξήγησε μιλώντας στο ΘΕΜΑ την Κυριακή ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, Καθηγητής στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και μέλος της Ομάδας Εργασίας με αντικείμενο την επισκόπηση των επιστημονικών δεδομένων και των εξελίξεων της επιδημίας του κορωνοϊού SARS-CoV-2 του υπουργείου Υγείας.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέος γάμος «βόμβα» με 22 κρούσματα στην Κοζάνη

Το άνοιγμα των σχολείων στον κόσμο: Τα αυστηρά μέτρα, η μάσκα και οι αντιδράσεις

Κορωνοϊός: Ο συνδυασμός που μειώνει κατά 26% τη μεταδοτικότητα του ιού
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (17)

valexande

Μπαλες, μακαρι να μην ακυρωθουν οι συναυλιες των Rammstein και την ανοιξη.

Σαρκασμός

Αυτό δεν είναι ιός. Η σφαγή του Δράμαλη είναι.

Κρετινισμός

Αν όμως αφορούσε σε δικό σου άνθρωπο δεν θα είχες όρεξη για εξυπνάδες και ειρωνείες...

MINHAUSEN

ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ??? ΟΤΑΝ ΒΓΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΙ ΘΑ ΧΕΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ???..... ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ....... ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΙΟΣ.....ΚΑΙ???? ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΜΑΣΤΕ ΜΕ ΜΑΣΚΑ ΓΑΝΤΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΟΙ "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ" ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΕΤΕΛΕΙΩΣΕ.....δες bill gates.....etc etc

Αψεκαστος

Ο Μπιλ Γκέιτς έβγαλε ένα λειτουργικό, το οποίο έτρεξες να αγοράσεις για να παίζεις πειρατικά παιχνίδια. Δεν έκλεψε το δημόσιο ούτε έσπασε το εμπάργκο όπλων του Ιράκ.

Την ίδια ώρα

Έξαρση των μεταναστευτικών ροών στα ελληνοτουρκικά σύνορα καταγράφεται εδώ και μέρες σύμφωνα με τον πρόεδρο των συνοριοφυλάκων Έβρου, Βαλάντη Γιαλαμά.

Μεγάλο κόλλημα!!

Πιό θανατηφόρο και από τον Κορωνοϊό! Βρείτε άλλο αντιπολιτευτικό αφήγημα γιατί αυτό έχει ξεθυμάνει....απελευθερωτικόν και εντριβές με κηραλοιφή!

Αψεκαστος

Είχε υποκείμενο νόσημα άρα έπρεπε να πεθάνει ε. Άνετα ζούσε αλλά 15 χρόνια. Επίσης υποθυρεοειδισμό έχει σχεδόν το 30% της Ελλάδος

Συνέπειες

Της κακής εκπαίδευσης αυτά που ζούμε. Δείτε πόσους θανάτους και πόσα κρούσματα έχει η Σουηδία αυτές τις μέρες. Απλά μπείτε να δείτε, δεν απαγορεύεται ακόμα.

Είχε περάσει πνευμονία παλιότερα.

Ελεος πιά. Και τριγλυκερίδια και υποθυρεοειδισμό έχει όλος ο κόσμος. Ακόμα και μικρά παιδιά. Σταματήστε με την ενοχοποίηση των θανόντων. Ούτε υπέργηρος ήταμ ούτε ετοιμοθάνατος.

meme

Ακριβώς αυτό!!! αυτά που είχε δεν είναι σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ούτε τον κατατάσσουν στις ευπαθείς ομαδες που έχουν ανακοινωθεί.

σουτ

Κλειστε τα ολα... βαρεθηκα με τις ηλιθιοτητες που ακουω και διαβαζω. Βραδυ θα φυγετε.

Οι επόμενες 2 εβδομάδες

θα είναι πολύ κρίσιμες

Σουρ

Κλεισου σπιτι και βλεπε τηλεοραση... αμα τελειωσει ο πολεμος θα σε φωναξουμε

Πανικος

Πανικός, πανικός , όλεθρος 243 νεκροί σε 6 μήνες σε μια χώρα που πεθαίνουν κάθε μέρα περίπου 300 από διάφορες αιτίες. Έχετε καταλάβει πόσο αστείοι ακουγεστε;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης