Αδέλφια ήταν οργανωμένοι χασισοκαλλιεργητές στην Αταλάντη

Αδέλφια ήταν οργανωμένοι χασισοκαλλιεργητές στην Αταλάντη

Ο ένας εκ των δύο δραστών οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας - Ο συνεργός του αναζητείται

Lamia-xasisofyteia_2
Δυο αδέλφια – το ένα από τα οποία συνελήφθη- καλλιεργούσαν μεγάλη χασισοφυτεία έξω από την ιδιοκτησία τους σε περιοχή της Αταλάντης στην Φθιώτιδα, αλλά ετοιμάζονταν να στήσουν και υδροπονική καλλιέργεια μέσα στο σπίτι τους, ενώ έκρυβαν την παραγωγή τους σε αποθήκη ή την... έθαβαν στο έδαφος!

Κατά την σωματική έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Λαμίας στον 47χρονο το απόγευμα του Σαββάτου, βρέθηκαν στην κατοχή του μια συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και 480 ευρώ κι έτσι συνελήφθη. Όπως διαπιστώθηκε, μαζί με τον 29χρονο αδελφό του καλλιεργούσαν 45 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,10 ως 1,90 μέτρου μέσα σε γλάστρες, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο δίπλα στην εξωτερική περίφραξη της κατοικίας τους κρυμμένα μέσα σε πουρνάρια. Εκεί, είχαν στήσει και μια μεγάλης χωρητικότητας δεξαμενή νερού την οποία υδροδοτούσαν με λάστιχο από την παροχή του σπιτιού. Στον ίδιο χώρο, βρέθηκαν συσκευασίες με χώμα και διάφορα καλλιεργητικά εργαλεία.
Lamia-xasisofyteia_3

Σε έρευνα που ακολούθησε σε μια αποθήκη δίπλα στο σπίτι βρέθηκαν πλήθος λαμπτήρες, μετασχηματιστές, πολύμπριζα, ανακλαστικές επιφάνειες και άλλα υλικά για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης, που δεν είχαν ενεργοποιήσει ακόμη τα αδέλφια, ενώ στο εσωτερικό του σπιτιού κατασχέθηκαν τέσσερις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 59,1 γραμμαρίων, ένα μεταλλικό κουτί με σπόρους κάνναβης, δυο ζυγαριές ακριβείας και δυο τρίφτες. Τέλος, στην αυλή του σπιτιού εντοπίστηκε θαμμένο στο έδαφος ένα πλαστικό βαρέλι για την αποθήκευση ναρκωτικών, μέσα στο οποίου υπήρχε μια ζυγαριά ακριβείας!

Ο 47χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας που του άσκησε δίωξη για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και τον παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθεί. Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας αναζητήθηκε και ο 29χρονος αδελφός του, ο οποίος δεν εντοπίστηκε.
Κλείσιμο
Lamia-xasisofyteia

Ειδήσεις σήμερα: 

Τραγωδία στην Κύπρο: 25χρονος παραδέχθηκε ότι σκότωσε τον πατέρα του

«Κρίσιμες ημέρες» μετά τα 284 κρούσματα - Εισηγήσεις για νέα μέτρα

Ελληνοτουρκική κρίση: Το παρασκήνιο με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών και οι τουρκόφιλοι της ΕΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης