Κορωνοϊός: Στο μικροσκόπιο όλες οι επιβαρυμένες περιοχές - Οδηγός το μοντέλο Πόρου

Κορωνοϊός: Στο μικροσκόπιο όλες οι επιβαρυμένες περιοχές - Οδηγός το μοντέλο Πόρου

Είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε τα μέτρα διαμηνύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Τέλος τα πάρτι και μάσκες παντού για Μύκονο και Χαλκιδική - Τα σχολεία και η επιστροφή στην εργασία τα επόμενα στοιχήματα

paros43
Όλες τις περιοχές που είναι επιβαρυμένες επιδημιολογικά παρακολουθεί στενά η κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να διαμηνύει στην σημερινή τηλεδιάσκεψη - την δεύτερη από τις τρεις που πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση - ότι οι αρχές είναι σε ετοιμότητα να ενισχύσουν τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

«Είμαστε πάντα έτοιμοι να επικαιροποιήσουμε και να ενισχύσουμε περισσότερο αυτά τα μέτρα, στηριζόμενοι πάντα σε πραγματικά δεδομένα, τα οποία δίνουμε στη δημοσιότητα κάθε μέρα με απόλυτη διαφάνεια» είπε χαρακτηρηστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου ανακοινώθηκαν σήμερα σκληρά μέτρα για την Μύκονο και τη Χαλκιδική - στη λογική αυτών που είχαν ανακοινωθεί για τον Πόρο, την Πάρο και την Αντίπαρο.

Με βάση τα μέτρα αυτά για την περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής και τον δήμο Μυκόνου ανακοινώθηκαν - και επικοινωνήθηκαν και με μήνυμα από το 112 -  τα ακόλουθα μέτρα:

- Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.
-  Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
-  Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
Κλείσιμο
- Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Τα στατιστικά στοιχεία, εξάλλου, δείχνουν ότι τα κρούσματα αφορούν σε μεγαλύτερο ποσοστό πλέον νεότερες ηλικίες ενώ οι θάνατοι, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, εξακολουθούν να αφορούν άτομα μεγάλης ηλικίας.

Πέραν των μέτρων για τους «κόκκινους« τουριστικούς προορισμούς η κυβέρνηση αναμένεται τις επόμενες ημέρες να εξετάσει και το πλαίσιο επιστροφής των εργαζομένων στην εργασία τους σε συνδυασμό με νέες σαφέστερες οδηγίες για τη χρήση μάσκας.

Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας προετοιμάζεται για το άνοιγμα των σχολείων με όλους τους μαθητές από τις 7 Σεπτεμβρίου με την υπουργό Νίκη Κεραμέως να λέει στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει και πάλι τέλη Αυγούστου, ώστε να ληφθούν υπόψιν και τα μέχρι τότε επιδημιολογικά δεδομένα.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Κανένας εφησυχασμός, είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε τα μέτρα

Κούμαν και επίσημα στην Μπαρτσελόνα - Πώς τον ανακοίνωσαν οι «μπλαουγκράνα» (βίντεο)

Μοντέλο του Instagram αποκάλυψε ότι συνευρέθηκε με επτά παίκτες ομάδας του NBA ταυτόχρονα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης