Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Κρήτη, Αττική και Δωδεκάνησα την Τρίτη

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Κρήτη, Αττική και Δωδεκάνησα την Τρίτη

Δείτε τον χάρτη της Πολιτικής Προστασίας - Σε κατάσταση συναγερμού οι πυροσβεστικές δυνάμεις - Εντονότερο το πρόβλημα στη νοτιοανατολική Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου

pyrkagia
Υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών σε αρκετές περιοχές της νοτιοανατολικής Ελλάδας προβλέπεται, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, για την Τρίτη, γεγονός που έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού τις Πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο ψηφιδωτό του κινδύνου βρίσκονται ιδιαίτερα η περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη και η συντριπτική πέιοψηφία των νησιών του νότιοανατολικού Αιγαίου. Μεγάλος κίνδυνος, ωστόσο, προβλέπεται και για τις περιοχές της Αττικής, της νότιας Εύβοιας και της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου.

Πιο συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπει για την Τρίτη πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφέρειες Βόρειου Αιγαίου (Περιφερειακές Ενότητες: Χίου, Σάμου και Ικαρίας), Νοτίου Αιγαίου (Περιφερειακές Ενότητες: Καλύμνου, Κω, Καρπάθου και Ρόδου - πλην Καστελόριζου) και Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου).

Για τις περιοχές αυτές τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

xartis_fotia


Επίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4), από τις 07:30 το πρωί της 18ης Αυγούστου τίθεται σε μερική επιφυλακή το πυροσβεστικό προσωπικό στα γεωγραφικά διαμερίσματα των Περιφερειακών Ενοτήτων: Ικαρίας, Σάμου, Χίου, Καλύμνου, Κώ, Καρπάθου, Ρόδου και Λασιθίου.

Ταυτόχρονα, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και "ευπαθείς" περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Ανησυχία από την σημαντική αύξηση των κρουσμάτων σε νέους - Τι σχεδιάζεται για την επιστροφή από τις διακοπές

Με Τσιτσιπά το νέο σποτ για τον κορωνοϊό: Κανένα βήμα δεν είναι ανέμελο, αγκάλιασε την υπευθυνότητα

Κορωνοϊός: Αναστάτωση στους κόλπους των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη - Εννέα κρούσματα σε 48 ώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης