Καιρός: Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας «Θάλεια» - Βροχές και χαλαζοπτώσεις σε περιοχές της χώρας

Καιρός: Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας «Θάλεια» - Βροχές και χαλαζοπτώσεις σε περιοχές της χώρας

Ζημιές στην Κέρκυρα, πτώσεις δέντρων -  Χαλαζόπτωση στην Κοζάνη - Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της «Θάλειας» θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας έως και το Σαββατοκύριακο - Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία - Βίντεο και φωτογραφίες

dentro-logades1
Κύμα κακοκαιρίας πλήττει πολλές περιοχές της Ελλάδας τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου. Σκηνικό φθινοπώρου παρατηρείται κυρίως στο Ιόνιο, με την κακοκαιρία «Θάλεια» να έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της. Η επέλασή της αναμένεται ότι θα διαρκέσει, συνολικά, για τέσσερις ημέρες.

Πυροσβεστικη Ιόνιο πτώση δέντρου κερκυρα


Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της «Θάλειας» θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας έως και το Σαββατοκύριακο, καθώς επίσης η εκδήλωση ισχυρών βροχών, καταιγίδων και χαλαζοπτώσεων.

ΧΑΛΑΖΙ ΣΕΡΒΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ


Κλείσιμο
Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Η μεταβολή του καιρού οφείλεται σε αποκομμένη ατμοσφαιρική διαταραχή με ψυχρό πυρήνα, η οποία προσεγγίζει την Ελλάδα από βορειοδυτικά και θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας το επόμενο τετραήμερο, από σήμερα έως το Σάββατο.

XAΛΑΖΑΙ ΣΕΡΒΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ


Η Θάλεια ήταν ανθρωπόμορφη θεότητα της ευπρεπούς και κόσμιας ευθυμίας, ενώ φέρεται να ανακάλυψε την κωμωδία («Θάλεια Κωμωδίαν»), τη γεωμετρία, την αρχιτεκτονική και τη γεωργία, και ήταν προστάτιδα και των Συμποσίων. Σε αυτά παρέμενε αόρατη αλλά ήταν, όπως λεγόταν, η εμπνεύστρια των εύθυμων τραγουδιών και η θεότητα της καλής διάθεσης και της έναρξης του κεφιού. Ταυτόχρονα, η Μούσα Θάλεια είχε υπό την προστασία της και τη βουκολική ποίηση, δηλαδή τα αντίστοιχα σημερινά δημοτικά τραγούδια.

Το όνομα της Μούσας προήλθε από το ρήμα θαλλέω-θαλλώ, που σημαίνει βλαστάνω άφθονα, ανθίζω πλούσια, ευδοκιμώ. Αντίστοιχα, το ουσιαστικό «θαλλός» σήμαινε τον νέο κλώνο, το βλαστάρι.

plimira-ergatikes-katoiies-kakokairia-2
plimira-ergatikes-katoiies-kakokairia-4
plimira-ergatikes-katoiies-kakokairia-5


Ζημιές προκλήθηκαν στην Κέρκυρα εξαιτίας της κακοκαιρίας, ενώ χαλαζόπτωση σημειώθηκε στην Κοζάνη. 


kozan.gr: To "έριξε" για τα καλά, το χαλάζι, στο Καπνοχώρι Κοζάνης.


Δέντρο που ξεριζώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων, που έπνεαν το πρωί καταπλάκωσε σταθμευμένα αυτοκίνητα, στην πόλη της Κέρκυρας, προκαλώντας υλικές ζημιές, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για να τα απεγκλωβίσει.

Η δυνατή βροχή προκάλεσε πτώσεις σοβάδων από τις προσόψεις κτιρίων στο Λιστόν, αλλά και σε κτίρια στο Παλιό Λιμάνι.

Στον Ποταμό, παρακείμενο δημοτικό διαμέρισμα του κεντρικού δήμου Κέρκυρας, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε λίγη ώρα σε ορμητικούς χείμαρρους δυσχεραίνοντας τη διέλευση των οχημάτων και των πεζών.

Έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα και στη Βόρεια Κέρκυρα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για άντληση υδάτων.

Στον Παντοκράτορα, το πιο ψηλό όρος της Κέρκυρας, η πυκνή ομίχλη κράτησε αρκετή ώρα τους προσκυνητές στην Ιερά Μονή του Σωτήρος, καθώς ήταν αδύνατη η διέλευση των οχημάτων από και προς το μοναστήρι.

Ειδήσεις σήμερα

Έκρηξη στη Βηρυτό: Είχαν προειδοποιήσει ότι αν δεν μετακινηθεί το νιτρικό αμμώνιο «θα ανατινάξει όλη την πόλη»

Έκρηξη στη Βηρυτό: Πληροφορίες για μία νεκρή και άλλους τέσσερις Έλληνες τραυματίες

Κορωνοϊός - Αγωνία στη Μύκονο: Ένα κρούσμα στο «Alemagou», έγιναν άλλα 80 τεστ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης