Κορωνοϊός - Επίτροπος Υγείας: Όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο

Κορωνοϊός - Επίτροπος Υγείας: Όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο

Η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ ανέφερε πως ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και αυτό είναι ένα θέμα που θα δουν οι αρχές της κάθε χώρας διότι τα θέματα που αφορούν την πολιτική εμβολιασμού είναι αρμοδιότητα των κρατών μελών

embolio
Η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου με σημερινές δηλώσεις της στη Λευκωσία ανέφερε πως όλοι οι πολίτες της ΕΕ θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό όταν αυτό είναι διαθέσιμο, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα που συστήνουν οι εμπειρογνώμονες και οι αρμόδιες υπηρεσίες μέχρι την εξεύρεση του εμβολίου και των κατάλληλων θεραπευτικών σχημάτων για αποτελεσματική αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Η κυρία Κυριακίδου ανέφερε πως ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός ούτε και στην Κύπρο, και αυτό είναι ένα θέμα που θα δουν οι αρχές της κάθε χώρας διότι τα θέματα που αφορούν την πολιτική εμβολιασμού είναι αρμοδιότητα των κρατών μελών.

Η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ υπογράμμισε την ανάγκη ο καθένας και η κάθε μια να αναλάβει την προσωπική και κοινωνική ευθύνη και να ακολουθούν τα μέτρα τα οποία οι εμπειρογνώμονες και οι αρμόδιες υπηρεσίες συστήνουν μέχρι να βρεθεί εμβόλιο και θεραπευτικά σχήματα που να μπορούν να μειώνουν τη θνησιμότητα.

Πραγματικά είναι κρίμα οι θυσίες όλων των πολιτών κατά τους τελευταίους πέντε μήνες να πάνε χαμένες, ανέφερε, τονίζοντας πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Είπε πως θα συνεχίσουν την προσπάθεια ώστε να έχουν μια πολύ στενή συνεργασία με όλα τα κράτη μέλη.

Ερωτηθείσα αν θα έχουν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες πρόσβαση στο εμβόλιο όταν αυτό βρεθεί απάντησε: «Βεβαίως. Ακριβώς για αυτό τον λόγο προχωρήσαμε πριν ένα μήνα στην ανακοίνωση μιας ευρωπαϊκής στρατηγικής για τα εμβόλια όπου διαπραγματευόμαστε ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με τα κράτη μέλη ώστε όταν βρεθεί εμβόλιο να μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το εμβόλιο θα διατεθεί σε όλα τα κράτη μέλη ταυτόχρονα και ισότιμα».

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων και στο βάθος... Τσιόδρας

«Γιαβάς γιαβάς» ο διάλογος με την Τουρκία μετά τις φρεγάτες

Σαρηγιάννης (ΘΕΜΑ 104,6): «Αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα, θα έχουμε 160 κρούσματα την ημέρα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης