Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες - Όλη η απόφαση

maskes_main3

Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα - Διαβάστε αναλυτικά τους ΚΑΔ των καταστημάτων και των δραστηριοτήτων όπου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας - Οι εξαιρέσεις και τα πρόστιμα

Τα νέα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της επικράτειας, αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι διοικήσεις ιδιωτικών επιχειρήσεων, η λειτουργία των οποίων δεν έχει απαγορευθεί στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, οφείλουν να διασφαλίζουν την τήρηση συγκεκριμένων μέτρων κατά την προσέλευση των καταναλωτών, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην απόφαση. 

Διαβάστε την απόφαση ΕΔΩ


Αναλυτικά η απόφαση προβλέπει την υποχρέωση χρήσης μάσκας σε εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων (δημοσίων υπηρεσιών ή ιδιωτικών επιχειρήσεων) και σε οποιουσδήποτε άλλους κλειστούς χώρους συνάθροισης κοινού, εξαιρουμένων των χώρων εστίασης, επιβάλλεται η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με τον πίνακα (ΚΑΔ):

-Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα/47.41 

-Λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα/47.42

-Λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα /47.43

-Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα /47.51

-Λιανικό εμπόριο σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών σε εξειδικευμένα καταστήματα/47.52

-Λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα/47.53

-Λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε εξειδικευμένα καταστήματα/47.54

-Λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα/47.59

-Λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα/47.61

-Λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης σε εξειδικευμένα καταστήματα/47.62

-Λιανικό εμπόριο εγγραφών μουσικής και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα/47.63

-Λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα/47.64

-Λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα/47.65

-Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα/47.71

-Λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα/47.72

-Λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα/47.75

-Λιανικό εμπόριο λουλουδιών, φυτών, σπόρων, λιπασμάτων, ζώων συντροφιάς και σχετικών ζωοτροφών σε εξειδικευμένα καταστήμα-τα/47.76

-Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε εξειδικευμένα κατα-στήματα/47.77

-Άλλο λιανικό εμπόριο σε μη εξειδικευμένα καταστήματα/47.19

-Άλλο λιανικό εμπόριο καινούριων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα/47.78

-Λιανικό εμπόριο μεταχειρισμένων ειδών σε καταστήματα/47.79

-Υπηρεσίες προβολής κινηματογραφικών ταινιών των κινηματογράφων δωδεκάμηνης λειτουργίας (κλειστού τύπου)/59.14

-Δραστηριότητες βιβλιοθηκών και αρχειοφυλακείων/91.01 

-Ενοικίαση και εκμίσθωση ειδών αναψυχής και αθλητικών ειδών/77.21 

-Ενοικίαση βιντεοκασετών και δίσκων/77.22

-Ενοικίαση και εκμίσθωση άλλων ειδών προσωπικής ή οικιακής χρήσης/77.29

-Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής / 96.02

-Υπηρεσίες διαιτολογίας/96.04.10.01

-Υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων /96.04.10.02

-Υπηρεσίες μασάζ/96.04.10.05

-Υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες/96.04.10.06

-Υπηρεσίες γραφείων γνωριμίας ή συνοικεσίων/96.09.19.06 

-Υπηρεσίες δερματοστιξίας (τατουάζ)/96.09.19.09

-Υπηρεσίες τρυπήματος δέρματος του σώματος (piercing)/96.09.19.17

-Καταστήματα οπτικών και καταστημάτων πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας

-Καταστήματα λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops in a shop)

-Καταστήματα λιανικού και χονδρικού εμπορίου τύπου (do it yourself and home improvement) που πωλούν βιομηχανικά είδη (χρώματα, σιδερικά, ξυλουργικά, ηλεκτρολογικά, έπιπλα, υγιεινής, κήπου, εργαλείων, διακόσμησης κ.λπ.)

-Μεμονωμένες επιχειρήσεις/καταστήματα με οριοθετημένο ή μη οριοθετημένο χώρο έκθεσης, εντός εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets)

-Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων/92.00

-Επιχειρήσεις τροφίμων όπως υπεραγορές (σουπερ μάρκετ), παντοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία, κρεοπωλεία κ.λπ.

-Φαρμακεία

-Χώροι γραφείων (δημοσίων υπηρεσιών και ιδιωτικών επιχειρήσεων) όταν υπάρχει επαφή με το κοινό

-Ανελκυστήρες

Εξαιρέσεις

Σημειώνεται ότι για τις δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής εξαιρείται η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τον πελάτη, όταν πραγματοποιείται τοπική περιποίηση στο πρόσωπο.

Επίσης, από την υποχρέωση εξαιρούνται α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών ετών.

Υποχρέωση χρήσης μάσκας σε χώρους θρησκευτικής λατρείας

Στους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησιών, ευκτηρίων οίκων, τεμενών και συναγωγών), κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητάς τους, στο σύνολο της επικράτειας, επιβάλλεται η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τόσο κατά την τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών (και των σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, όσο και κατά την προσέλευση προσώπων για ατομική ή κατ' ιδίαν προσευχή. Από την υποχρέωση εξαιρούνται οι θρησκευτικοί λειτουργοί κατά την τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών (και σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, καθώς και και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό που συμμετέχει σε αυτές, όπως ιεροψάλτες.

Τα προσωρινά μέτρα στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 κατ' εφαρμογή της υπ' αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.43195 κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας (Β' 2775), όπως εκάστοτε ισχύει, δεν θίγονται από την εφαρμογή της παρούσας.

Κυρώσεις και διαδικασίες ελέγχου

Στην περίπτωση εργαζομένων που δεν τηρούν τους κανόνες, επιβάλλεται στην επιχείρηση για κάθε παράβαση, διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ, ενώ ίδιο είναι το ύψος του προστίμου και για τα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν τους κανόνες.


Ειδήσεις σήμερα:

Σύρος: «Εξέγερση» επιβατών σε πλοίο επειδή δεν δούλευε το κλιματιστικό

Αίσιο τέλος με την εξαφάνιση της 15χρονης στα Σπάτα Αττικής

ΗΣΑΠ: Κανονικά τα δρομολόγια - Άτομο εισήλθε στη σήραγγα στο Μοναστηράκι
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (17)

Μέτρα

σαν να έχουμε 2.000 κρούσματα την ημέρα πήραμε κι αν αυξηθούν τα 80-100 που βγάζουμε σε 150 την ημέρα τότε θα πάρουμε σαν να είναι για 5.000-6.000 κρούσματα... Όλο κι όλο 5-6 πόλεις είναι που έχουν 10-20 άντε 30 κρούσματα καθημερινά βάλτε και 15-20 εισαγόμενα και από ένα δύο σε διάσπαρτες που αλλάζουν στον χάρτη. Εκεί πάρε μέτρα όσα θες και να τους κλείσεις τελείως μέσα μπράβο θα πούμε,όμως μην τσακίζετε όλη την χώρα στα μέτρα. Αλλά είπαμε ότι σαν λένε οι έξω κάνετε και τα κάνετε και χειρότερα από όσο πρέπει!

Μασκοφόρο ον

Η μάσκα σταματάει τον ιό, όπως το σωβρακο την πορδή.!

Ντόμπρα πράματα

Εσείς κύριοι .....σωτήρες προύχοντες της βουλής και κυβέρνησης που διατάζετε τό πόπολο να κάτσει σπίτι, να μην βγαίνει εκτός να ψωνίσει τροφή, να μην αναπνεύσει κανονικά αλλά μειωμένο αέρα και οξυγόνο, ΕΣΕΙΣ λοιπόν αχρείοι γιατί συνεχίζετε την ζωάρα σας με τις φαμίλιες σας και κλειδωνοαμπαρώνεστε μέσα όπως ζητάτε από τό λαό. Μήπως ο κορωνοιός είναι ευγενικός και σέβεστε τους .....προύχοντες και τους .......σωτήρες ? Μήπως τού έχετε δώσει κατάλογο με τα ονόματα σας να σας ενοχλήσει ? Στο προηγούμενο lockdown που όπως λέγατε είναι στα ζενίθ ο κορωνοιός και βγαίναμε μόνο με ΣΜΣ έξω για φαρμακείο λόγω κινδύνου ΕΣΕΙΣ όσο είμαστε εμείς κλειδωμένοι μεταφέρατε χιλιάδες λαθραίους από τα νησιά στην Ηπειρωτική Ελλάδα χωρίς να αρωστήσει κανείς !!! Μήπως νομίζετε ότι ειστε οι ...πτυχιούχοι εξωτερικού και εμείς τα βλαχαδερά του εσωτερικού και έχετε το πα.νω χέρι ? Αν ναι σας πληροφορώ ότι το ένα τρίτο των νέων Ελλήνων έχουν σπουδάσει έξωτερικο και τα πτυχία σας μετά τις εκλογές οι ψήφοι μας θα τα έχουν μετατρέψει σε χάρτινους κυλίνδρους στό κατάλληλο μέγεθος για να χωρέσουν εκεί που δυστυχώς δεν μπορώ να γράψω. Και μια συμβουλή από ένα μη πτυχιούχο: Αφήστε το κόσμο ήσυχο να μην καταστραφεί περισσότερο γιατί βλέπω ανεξεγκλετο όχλο να σπάει σουπερμάρκετ, μαγαζιά και να καίει ξένες περιουσίες για να επιβιώσει χωρίς να αναφέρω τι θα κάνουν σε οποίο πολιτικάντη έχει την ατυχία να πέσει στα χέρια τους και αν ονειρεύεστε στρατό να σας σώσει ειστε βλάκες με .....πτυχίο.

Γιδας

Kyriakos με καλυψες απολύτως να είσαι καλά

κουλισταν

Κουλη απο φιλελευθερος μας εγινες χουντικος...ετοιμασου να φας μαυρο στις επομενες εκλογες!!!

eagle

Τρολ ή ηλίθιος. Αποφάσισε τι είσαι.

Ένας περιοδεύων

Σε όποιο χωριό, σε όποια πόλη, όποιο κατάστημα ή υπηρεσία επισκέφτηκα, όλοι φορούσαν μάσκες κανονικά και όπως πρέπει να φοριούνται, ενώ όλοι τηρούσαν ευλαβικά τις αποστάσεις περιμένοντας υπομονετικά τη σειρά τους δίχως νεύρα και μάλιστα πολλοί αντάλλασσαν και ανέκδοτα (έστω και από απόσταση) για να περνά όσο γίνεται πιο ευχάριστα η ώρα μέχρι να έρθει η σειρά τους να εξυπηρετηθούν. Μετά άλλαξα πλευρό γιατί πιάστηκα ...

Ηλίας

Ο Ιός έχει όπως λένε μάξιμουμ περίοδο επώασης 14 μέρες ... Γιατί δεν γίνεται ένα γενικό lockdown σε όλα τα κράτη για 15 - 20 μέρες να εξαφανίσουν τον ιό ... Αλλά μάλλον είναι πολλά τα λεφτά.....

senior scientist Harvard

γιατι υπαρχει μεταδοση πινγκ-πονγκ αρα οι 14 μερες δεν αρκουν

fd

Ρε ουστ από κει με τη χούντα σας

Ενοικίαση βιντεοκασετών...!

Συγκεκριμένα βιντεοκασετών? Αν ενοικιάζουν DVD και blue ray δεν θα ειναι υποχρεωτική, ετσι?

διχαλο και σπανάκι στο νυχι

χαχαχαχ

kyriakos

Είπαν οι ξένοι "έχουν ιστορία, έχουν άντερο, είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν για την ελευθερία. Ας τους βοηθήσουμε κι εμείς. Τόσα και τόσα χρωστάμε στους προγόνους τους. Συν του ότι μας συμφέρει αφού και λεφτά θα βγάλουμε και τους οθωμανους θα κάνουμε μικρότερους και θα έχουμε και ηθικό κεφάλαιο στο τέλος. Ας βρούμε λοιπόν έναν από τους καλύτερους Έλληνες κι ας τον κάνουμε αρχηγό των Ελλήνων!!!" Έλα όμως που δεν ήξεραν με τι βλήματα είχαν να κάνουν!!! Που να φανταστούν ότι είχαν να κάνουν με μισομουρλα;;;!!! Αφού τα βλαμμένα ξεπαστρεψαν τον ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ κυβερνήτη, κατάλαβαν κι οι ξένοι ότι έχουν να κάνουν με τζαμαικανα. Αν δεν έχεις κάποιον ΠΆΝΩ από το κεφάλι τους κάθε μέρα, όλη μέρα, θα την κάνουν την μαλακια. Αφού είναι βλαμμενα. Μόνο γνώμη για τα πάντα έχουν και γνώση για τίποτα!!! "Τότε θα τους στείλουμε έναν δικό μας γιατί αυτοί θα την κάνουν καταυλισμό την Ελληνικη επικράτεια". Κι έστειλαν τον Όθωνα. Τα ίδια έκαναν τα τζαμαικανα μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Ήταν τόσο έξυπνα τα τζαμαικανα που είχαν θαμπωθει από την ΥΨΊΣΤΟΥ ΕΠΙΠΈΔΟΥ ιδεολογία που καλλιεργηθηκε από τους κολιγους της ρωσικής στεπας δηλαδή τα ΑΠΌΛΥΤΑ ΝΤΟΥΒΆΡΙΑ της ανθρώπινης φύσης. Έτσι είναι. Η βλακεια τα έλκει τα τζαμαικανα. Κι ήθελαν να φτάσουμε τα μεγαλεία των μπαλκανων!!!!!!!!! Των καταραμένων λαών του πλανήτη που κυβερνηθηκαν από παπουτσηδες-μπαλωματηδες, αγράμματους μπουφους, στουρναρια κι αλήτες. Παλεύεις να κρατήσεις τα τζαμαικανα στον ίσιο δρόμο και μόλις ΛΊΓΟ σου ξεφύγουν θα την κάνουν την μαλακια. Το 15, τα τζαμαικανα, ξεβρακωτα, αφραγκα και χωρίς κουκούτσι μυαλό χόρευαν αγωνιστικά τσιφτετελια και δημοκρατικους χορούς της κοιλιάς στο Σύνταγμα εν αναμονή της πτώσης του παγκόσμιου καπιταλισμού!!! Τώρα, τα παιδιά των τσιφτετελαδων, όπως και οι γονείς τους δεν μπορούν να αντισταθούν στην γοητεία που ασκεί πάνω τους η βλακεια και η παρακμή. Δεν μπορεί το ελλαδανο γιατί είναι τζαμαικανο.

A

Σήμερα φάγαμε παστίτσιο και χωριάτικη. Επειδή δείχνεις να ξέρεις πολλά και έχεις πολλά κιλά σοφία, συμφωνείς πως το παστίτσιο γίνεται και με πέννες ή εκεί μιλάμε για ιεροσυλία; Θα περιμένω απάντησή σου γιατί μ'αρέσεις και βγάζεις νόημα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

kyriakos

Γειά σου Α. Δεν έχω την απάντηση σ' αυτό που ρώτησες. Εσύ προφανώς θα ξέρεις από που κλανει το μπαρμπούνι και θα μας διαφωτίσεις!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης