Καιρός: Καύσωνας σήμερα σε όλη τη χώρα - Νέοι χάρτες με θερμοκρασίες

Καιρός: Καύσωνας σήμερα σε όλη τη χώρα - Νέοι χάρτες με θερμοκρασίες

Καύσωνας σε όλη τη χώρα - Διαβάστε πού θα ξεπεράσει σήμερα  τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία - Καταιγίδες με ζέστη το Σάββατο στα ηπειρωτικά

kausonas_kairos_kedro_athina_thermokrasies_eurokinissi
Σε κλοιό καύσωνα σήμερα όλη η χώρα, με τις θερμοκρασίες σε τουλάχιστον επτά μεγάλες περιοχές της χώρας να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.  Οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες θα εντοπίζονται σήμερα στις πεδιάδες της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, στη Θράκη, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο και στη Ρόδο, ενώ στην Αττική ο υδράργυρος θα φτάσει στους 38 βαθμούς Κελσίου.


Το Σάββατο 01/08 οι θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν σε πολύ υψηλά επίπεδα, ωστόσο το νέο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι τοπικά ισχυρές καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά, με εντονότερα φαινόμενα στη Θεσσαλία, στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο.

kausonas_kairos_paraskeui_thermokrasies_perioxes


kausonas_kairos_paraskeyis


Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα - Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο - Καταιγίδες το Σάββατο στα ηπειρωτικά

Ηλιοφάνεια, με λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Κατά τόπους συνθήκες καύσωνα και θερμοκρασίες έως 41 βαθμούς.

Βόρειοι άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 37 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 39, στην Ήπειρο από 19 έως 38 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 18 έως 41 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 39 και τοπικά 40 με 41 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 37, και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 35 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τους 38 βαθμούς, και στη Ρόδο τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Κλείσιμο
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ τοπικά και στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ τοπικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 38 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς.

Καιρός στην Αθήνα: 37άρια σήμερα - Στους 39 βαθμούς το μεσημέρι του Σαββάτου η θερμοκρασία στο κέντρο 
kairos_me_kausona_athens_map


Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στη Βαρυμπόμπη: Έψαχναν χρυσάφι, βρήκαν τον θάνατο

«Ψυχώ» στην Καλλιθέα: Είχε τη νεκρή μητέρα της στη ντουλάπα

Τα νέα του παπούτσια, τα «Zoom Freak 2», παρουσίασε με ένα αστείο βίντεο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης