Πραγματοποιήθηκε χθες η μεταφορά 16 αιτητών διεθνούς προστασίας από την Κύπρο στη Φιλανδία μέσω του μηχανισμού μετεγκατάστασης. Τα άτομα αυτά εμπίπτουν στην κατηγορία των ευάλωτων ομάδων, όπως αυτές καθορίζονται στους σχετικούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς και Οδηγίες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυπριακού Υπουργείου Εσωτερικών, το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά 90% και από την Κυπριακή Δημοκρατία κατά 10%.
Η μεταφορά, η οποία έγινε με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Στήριξης για το Άσυλο (EASO) αποτελεί το πρώτο μέρος της υλοποίησης του προαναφερθέντος συγχρηματοδοτούμενου έργου για μετεγκατάσταση συνολικά 30 ευάλωτων ατόμων οι οποίοι έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία στη Φιλανδία και συγκεκριμένα μόνων γυναικών με παιδιά και ασυνόδευτων ανηλίκων.
Η πρόταση της Φιλανδίας για τη μετεγκαστάσταση των ανθρώπων αυτών υπεβλήθη στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής ευθυνών που προβλέπεται στο άρθρο 80 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της ΕΕ (ΣΛΕΕ), λόγω των υπέρμετρων μεταναστευτικών πιέσεων που αντιμετωπίζει η Κύπρος και οι οποίες έχουν επιβαρύνει σημαντικά τα εθνικά συστήματα ασύλου και υποδοχής.
Η μεταφορά των υπολοίπων θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο.
H κορυφαία Νομική Σχολή, που συγκαταλέγεται στις Top 100 παγκοσμίως για τις διεθνείς προοπτικές της, υποδέχεται τους πρώτους φοιτητές της στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2026, εγκαινιάζοντας ένα νέο, διεθνές μοντέλο σπουδών.
Με καταστήματα σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, περισσότερες επιλογές και υπηρεσίες που κάνουν την καθημερινότητα των διακοπών πιο εύκολη, η ΑΒ βρίσκεται εκεί όπου τη χρειαζόμαστε.
Οι μεγάλες καλοκαιρινές εκπτώσεις της La Vie en Rose είναι η κατάλληλη αφορμή για να ανανεώσουμε τη ρουτίνα περιποίησης με ελληνικά καλλυντικά που προστατεύουν, ενυδατώνουν και χαρίζουν λάμψη από την κορυφή έως τα νύχια.