Κορωνοϊός – Κύπρος: Ανησυχία για τα 6 νέα κρούσματα
Το ένα κρούσμα αφορά Κύπριο που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο και υποβλήθηκε σε εξέταση λίγο πριν βγει από την καραντίνα – Πέντε κρούσματα σχετίζονται με επαφές
Μανώλης Καλατζής - Λευκωσία
Σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Κυπριακού Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 1682 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν σήμερα 6 νέα κρούσματακορωνοϊού. Συγκεκριμένα, το ένα αφορά Κύπριο που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο και ήρθε στην Κύπρο στις 16/7. Είχε προσκομίσει αρνητικό τεστ όταν έφτασε στην Κύπρο. Ήταν σε καραντίνα και υποβλήθηκε ιδιωτικά στην εξέταση λίγο πριν βγει από την καραντίνα.
Τα 4 είναι επαφές του ενός από τα 2 χθεσινά κρούσματα. Και τα 4 άτομα είναι στην Λεμεσό.
Το 6ο κρούσμα είναι επαφή του ενός κρούσματος που ανακοινώθηκε ως ιχνηλάτηση στις 23/7 ως επαφή άλλου κρούσματος.
Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων στη Κύπρο ανήλθε στα 1053.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.